Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte specialister i efterisolering

Spar tid ved at sende din isoleringsopgave ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige isolatører i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Specialister i hele landet
Se hvor enkelt det er
Efterisoleringsarbejde

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Efterisolering giver billigere varmeregning

En efterisolering giver en øjeblikkelig kontant besparelse på varmeregningen, der kan mærkes lige så snart efterisoleringsarbejdet er gået i gang. Får du f.eks. hulmursisoleret huset, vil du straks kunne mærke det i de enkelte rum, i takt med at isoleringsfirmaet arbejder sig rundt om huset. Det betyder, at du faktisk begynder at tjene investeringen i efterisolering ind, allerede inden arbejdet er helt fuldført.

Hvor stor besparelse opnår du ved efterisolering?

Oftest er den kontante besparelse på varmeregningen så høj, at efterisoleringen har tjent sig hjem i løbet af en til tre fyringssæsoner. Hvor hurtigt du har tjent din efterisolering ind, afhænger dels af, hvor store dele af huset, du efterisolerer, samt hvor tykt et lag isolering du tilfører ved efterisoleringen.

Jo tykkere et lag efterisolering du tilfører, jo hurtigere er efterisoleringen tjent hjem gennem besparelsen på varmeregningen.

Fordele ved efterisolering

  • Du skærer ned på dit varmeforbrug og sparer penge
  • Du kan beregne effekten af din efterisolering
  • Indeklimaet i boligen bliver bedre
  • Dit hus stiger i værdi
  • Du forbedrer husets energimærke
  • Du nedsætter dit Co2-forbrug og gør noget godt for miljøet

Hvornår betaler det sig at efterisolere?

Har du et ældre, dårligt eller måske slet ikke isoleret hus, vil besparelsen naturligvis være mest mærkbart. Har du f.eks. overtaget et hus, der har haft samme ejer siden 1950’erne, 60’erne eller 70’erne, vil du oftest kunne tjene efterisoleringen ind i løbet af en enkelt fyringssæson.

Men tit er der også fornuftige besparelser at hente på varmeregningen ved en efterisolering, selv om det ikke er mere end 10 år siden, du har fået isoleret sidst. Kravene til isoleringen af husets klimaskjold – grund, ydervægge og tag – er nemlig forøget betragteligt i de seneste revideringer af bygningsreglementet. Her er besparelsen typisk tjent hjem i løbet af 2-4 fyringssæsoner.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvordan efterisolerer jeg?

Som udgangspunkt handler efterisolering primært om isolering af grunden, ydervæggene og taget. Det er her varmen forsvinder ud af boligen.

Har I også udnyttet tagetagen i jeres hus eller bor du i en etageejendom, kan det dog også godt betale sig at efterisolere etageadskillelsen. Både for at holde på varmen i underetagen, men især også for at lydisolere loftet. Derved slipper I for at kunne høre, når der er nogen som går på gulvet, lige som høj musik bliver dæmpet.

Efterisoleringen foretages på forskellige måder alt efter hvor i boligen, den skal udføres. Lad os tage en tur rundt i boligen og se nærmere på de forskellige isoleringsmåder.

Efterisolering af loft og skunk

Efterisolering af loftsrummet er naturligvis nemmest at gå til i et hus med uudnyttet tagetage. Her kan der efterisoleres ved at lægge isoleringsbatts hen over gulvet på loftet i den tykkelse, som det gældende bygningsreglement foreskriver.

Isoleringsbatts er oftest produceret af mineraluld – enten stenuld eller glasuld – og skåret ud i nemt håndterbare størrelser. Der skal lægges flere lag forskudt af hinanden, så I undgår kuldebroer og træk.

Du kan også vælge at få blæst papirisolering op på loftet. Det går noget hurtigere og kan nemt komme ind i alle kringelkroge. Papirisolering er nemlig granuleret genbrugspapir, der er behandlet, så det er fugtafvisende. Derved kan der ikke opstå mug- eller skimmelsvamp i isoleringen.

Skal der lægges nyt tag, er det også muligt at forhøje tagkonstruktionen og lægge isoleringslaget oven på det gamle tag. Det er ideelt, hvis overetagen er udnyttet. Alternativet er nemlig at inddrage en del af værelsernes ydermure, så efterisoleringen kan få den fornødne tykkelse.

Er tagetagen udnyttet vil en efterisolering af skunken oftest også være formålstjenestelig. Det gavner både i stueetagen og de værelser, der findes på loftet.

Efterisolering af etageadskillelser

Er overetagen udnyttet eller bor du i en ejerlejlighed, kan det også betale sig at isolere etageadskillelsen – især på grund af den lydisolerende effekt.

Den er størst, hvis der anvendes papirisolering, der blæses ind i etageadskillelsen mellem lægterne. Det samme kan gøres med mineraluld, der også fås i granulerede versioner til indblæsning, men ikke lydisolerer så nær effektivt som papiruld.

Efterisolering af ydervægge med hulmursisolering

Ydervæggene i boligen vil oftest bestå af to lag vægge. Mellem yder- og indervæg er der et hulrum, der kan fyldes op med isolering. Det pustes ind ved at bore ind mellem furerne mellem to lag mursten, eller ved at fjerne mursten med jævne mellemrum i facaden og puste isoleringen ind. Så skal facaden renoveres, er det en god ide at medtage en hulmursisolering i planerne.

Til hulmursisolering anvendes der oftest et granulat af mineraluld eller papirisolering. Tidligere var også Leca og flamingokugler populære isoleringsmaterialer ved efterisolering af ydervæggene.

Efterisolering af facaden

Ønsker du et tykkere isoleringslag end hulmursisoleringen kan give, kan du vælge facadeisolering ved at bygge en ekstra skalmur uden på facaden. Du kan også vælge at bygge skalmuren på indersiden, hvorved værelserne bliver mindre.

Den øgende vægtykkelse fyldes op med isolering, oftest i form af isoleringsbatts af mineraluld, der nemt kan monteres på facaden – enten indvendigt eller udvendigt.

Efterisolering af gulve, kældre eller krybekældre

Mange overser den store mængde varme, der siver ud gennem grunden, samt den kulde der kommer ind i boligen af samme vej. Ved at isolere direkte under gulvene, i kælderen eller krybekælderen, kan kulden fra jorden og grundstykket holdes ude og varmen holdes inde.

Her kan anvendes isoleringsbatts eller papirisolering under gulvet, mens kældre og krybekældre kan efterisoleres med Leca eller flamingo, som begge kan tåle at stå under vand i kortere eller længere perioder.

Tilskud til isolering

Netop i disse år er der stor fokus på energiforbedringer i de danske boliger. Derfor er der gode tilskudsmuligheder, når du efterisolerer boligen.

Energitilskuddet skal du søge om hos Energistyrelsen. Størrelsen på tilskuddet afgøres af, hvor stor en energibesparelse i kW, din efterisolering giver.

Hvad koster efterisolering?

Skal du have efterisoleret huset, skal du have fat i et isoleringsfirma og faktisk anbefaler vi, at du som minimum indhenter tilbud fra 3 forskellige isoleringsfirmaer.

Mange isoleringsfirmaer har dog meget travlt netop på grund af tilskudsordninger, hvorfor du nemt kommer til at skulle kontakte langt flere end 3 isoleringsfirmaer, før du har 3 tilbud på efterisolering.

Hvordan finder jeg efterisolering til en god pris?

Vil du slippe for at ringe forgæves, bør du bruge vores tilbudstjeneste. Her angiver du blot dine kontaktoplysninger, samt hvilken form for efterisolering du har brug for. Så kontakter vi de isoleringsfirmaer vi samarbejder med, som bor i nærheden af dig og finder 3. De kontakter dig efterfølgende for at aftale tid til at komme ud og se på opgaven.

Udover at spare tid på at ringe rundt, er du også sikker på, at du kun får henvendelser fra nogle af branchens mest seriøse isoleringsfirmaer. Vi anvender nemlig vores andre brugeres vurderinger af isoleringsfirmaerne samt vores kendskab til de enkelte firmaer, når vi skal udvælge de 3 isoleringsfirmaer, der er det bedste match til netop din efterisoleringsopgave.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere