Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte specialister i hulmursisolering

Spar tid ved at sende din isoleringsopgave ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige specialister i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Specialister i hele landet
Se hvor enkelt det er
Hulmursisolering

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Hvad er hulmursisolering

Hulmursisolering er den billigste isolering af ydervæggene, der findes. Gennem nogle huller, der bliver boret jævnt fordelt hen over hele facaden, blæses der et granuleret isoleringsmaterialet direkte ind i hulmuren, indtil hele hulmuren er fyldt op med isoleringsmateriale. Derefter mures hullerne til igen.

Som isoleringsmateriale anvendes en granuleret udgave af f.eks.:

  • Papiruld (papirisolering)
  • Rockwool (stenuld)
  • Isover (glasuld)
  • Træfiberisolering
  • Lecakugler
  • Flamingokugler

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvilken hulmursisolering er bedst?

Som du kan se, kan man bruge stort set alle isoleringsmaterialer til hulmursisolering. Som sådan er der ikke et isoleringsmateriale, der er bedre end de andre til hulmursisolering. For der er kun marginale forskelle på isoleringsevnen mellem de forskellige isoleringsmaterialer. Så oftest afhænger valget af, hvilket isoleringsfirma du får til at udføre opgaven, eller dine egne, personlige præferencer på området.

Dog har der de seneste 10 år været en tendens til, at papiruldsisolering er blevet mere og mere populært. Det skyldes primært, at papirulden har en større støjdæmpende virkning. Så er du meget plaget af støj fra stærkt trafikerede veje eller fra naboerne, er papiruld et godt valg.

Samtidig er papirulden produceret af genbrugspapir og kræver ikke de samme store energiressourcer under fremstillingen, som de mere traditionelle isoleringsmaterialer stenuld og glasuld har brug for. Det gør papirisolering til en grønnere løsning end traditionelle isoleringsmaterialer.

Men som sådan har papiruld hverken en bedre isoleringsevne eller er specielt meget billigere at få hulmursisoleret med end hverken Rockwool, Isover eller flamingokugler. Så vælger du et mere traditionelt isoleringsmateriale, får du en lige så høj besparelse på din varmeregning, som hvis du vælger papiruld og tjener derfor hulmursisoleringen lige så hurtigt hjem.

Hvornår kan det betale sig at hulmursisolere?

I dag er hovedparten af alle danske huse blevet hulmursisoleret inden for de seneste 20 år. Men der er stadig en del huse, som aldrig er blevet energirenoverede. Det er tit tilfældet med ældre huse, som har haft den samme ejer i mange år. Især gælder det huse, som er opført fra 1900-tallet og frem til energikrisens indtræden i 1970. Så har du overtaget sådan et hus, vil det oftest være nødvendigt med en hulmursisolering. Det vil give en stor, øjeblikkelig besparelse på varmeregningen.

Men også i huse fra efter 1970 og huse, der er blevet energirenoveret for mere end 10 år siden, kan det være en fordel at tjekke hulmursisoleringen. For med tiden falder – især den ældre – hulmursisolering sammen. Det danner kuldebroer på ydervæggene og øger risikoen for dårligt indeklima.

Så selv om du har fået at vide, at huset er hulmursisoleret af en tidligere ejer, eller du selv har fået det foretaget for mange år siden, kan det være en god ide at få undersøgt hulmuren og konstateret om hulmursisoleringen stadig er velfungerende.

Virker ydervæggene kolde – måske især øverst på muren – eller er der spor efter skimmelsvamp eller fugt, er det tydelige tegn på, at hulmursisoleringen trænger til et tjek. Her kan en fagmand bore et hul og undersøge isoleringen eller også kan du få huset termograferet, så du kan se, hvor varmen trænger ud.

Ulemper ved hulmursisolering

Fugen efter hulmursisolering

I nogle tilfælde kan der være farveforskel på de nye fuger og de gamle. Der er dog en del forskellige teknikker, som isolatørerne bruger for at mindske denne farveforskel mest muligt, så i langt de fleste tilfælde er det ikke et problem. Hvis du er meget bekymret omkring dette, så kan man lave en test på et sted, hvor det ikke ville gøre så meget.

En hulmursisolering har hurtigt tjent sig hjem

I takt med at de enkelte ydervægge bliver hulmursisoleret, vil du straks mærke, at der bliver varmere i de rum, der grænser ud til væggen. Det er en dejlig følelse og den kan overføres direkte til en besparelse på varmeregningen.

For lige så snart du har fået hulmursisoleret, falder din varmeregning så meget, at hulmursisoleringen oftest har tjent sig hjem i løbet af 1-3 fyringssæsoner. Især hvis hulmuren aldrig er blevet isoleret eller hulmursisoleringen er så gammel, at den er faldet sammen.

Samtidig får du et bedre indeklima og får reduceret udefrakommende støjgener. Hulmursisoleringen vil også have en positiv indflydelse på salgsværdien af din bolig, da huset vil få en bedre energimærkning i tilstandsrapporten.

Selv om nyere undersøgelser viser, at boligkøberne lægger mindre vægt på energimærkningen, er det stadig et salgsargument, boligkøberne vil kunne se det positive i, hvis du gør dem opmærksom på det. For det betyder, at de får et væsentlig lavere energiforbrug end hvis huset ikke havde været energirenoveret.

Hvad koster hulmursisolering?

Der er skarp konkurrence på markedet for hulmursisolering. For der er mange firmaer om buddet. Derfor kører flere af dem med nogle ret interessante slagtilbud med en ekstra god pris. Disse tilbud er dog for det meste baseret på en husstørrelse på 120 kvadratmeter, hvorfor du som oftest har brug for at få et separat tilbud, der passer til netop din boligs størrelse.

De fleste isolatører kører med et bestemt isoleringsmateriale, som de helst vil anvende til alle deres hulmursisoleringsopgaver, samt et alternativt materiale. Det alternative materiale bruges til de kunder, som ønsker en bestemt isoleringstype eller hvor den type isolering, isoleringsfirmaet normalt bruger, ikke kan anvendes af en eller anden grund.

Som minimum skal du have fat i 3 tilbud på hulmursisolering, for at være sikker på, at du har fået en retvisende pris på opgaven. Men selv om du nemt kan finde en tre-fire slagtilbud fra forskellige isoleringsfirmaer rundt om på nettet, er du nødt til at have fat i hvert enkelt firma for at få et tilbud.

Det betyder i praksis, at du tit ender med at skulle ringe til væsentligt flere. For mange har ikke tid lige med det samme, og andre igen bruger måske et andet isoleringsmateriale, end det du gerne vil have hulmursisoleret med.

Få det bedste tilbud på hulmursisolering

Det slipper du for ved at bruge vores tilbudstjeneste. Her finder vi 3 hulmursisoleringsfirmaer, som gerne vil give dig et tilbud på hulmursisolering. De udvælges blandt vores store netværk af isoleringsfirmaer, som vi har et tæt samarbejde med.

Det betyder, at du får henvendelser fra firmaer, som vi kender godt, og som vi ved, vil kunne levere et godt kvalitetsarbejde. Den sikkerhed får du ikke, hvis du selv skulle finde et isoleringsfirma til din hulmursisolering.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere