Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte specialister i termografering

Spar tid ved at sende din opgave ind til 3byggetilbud – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige specialister i dit lokalområde.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Specialister i hele landet
Se hvor enkelt det er
Termografering

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Termografering er første skridt til en lavere varmeregning

En termografering af boligen er det første skridt mod en lavere varmeregning. For termograferingen foregår med et særligt temperaturfølsomt kamera, der gør det nemt at identificere de steder inde i boligen, hvor kulden har frit lejde ind og de steder uden for boligen, hvor varmen vælter uhindret ud indefra.

Dermed kan du nemt identificere de steder i boligen, hvor kuldebroer og utætheder gør indeklimaet unødigt koldere og de steder, hvor en efterisolering vil holde bedre på varmen. Efterfølgende kan der så rettes op på det ved hjælp af efterisolering, reparation af utætte steder og eventuelt udskiftning af utidssvarende vinduer, døre og udluftningssystemer.

Indvendig og udvendig termografering

Termografering kan både foretages indvendigt og udvendigt i boligen. Det foregår ved, at en fagmand foretager optagelser med et temperaturfølsomt kamera i alle boligens rum og rundt om huset udenfor.

Den indvendige termografering tjekker:

 • Ydervægge i alle rum
 • Loftsarealer
 • Vinduespartier
 • Trappeopgange og andre gennemføringer mellem etagerne
 • Samlinger ved loft og vægge
 • Samlinger ved vægge og gulve
 • Gulvarealerne i de enkelte rum

Udvendig termografering gennemgår:

 • Ydermure
 • Vinduer
 • Døre
 • Etageadskillelser
 • Fundament
 • Tagflader
 • Kviste
 • Gavle

Hvad er termografering?

Termografering kræver et særligt kamera, som kan optage den infrarøde stråling, som varme udsender. Det gør det nemt at identificere de steder i boligen, der er varme eller kolde. Når kameraet viser optagelserne for os, farves de, så de kølige områder optræder på billederne som blå eller grønne og de varme områder farves røde eller gule.

Termografi giver et meget detaljeret billede af temperaturen på alle overflader i og omkring boligen. Når der arbejdes indendørs er det især de kølige blå og grønne nuancer, du skal interessere dig for. Her er overfalden kold, hvilket betyder, at den nedkøler indeklimaet eller du måske oplever det som et decideret træk. Det er disse områder, der skal efterisoleres, tætnes eller repareres, hvis du vil opnå en besparelse på varmeregningen og et bedre indeklima.

Udendørs er det omvendt de røde og gule farver, du skal være opmærksom på. De indikerer varme overflader, som – hvis du foretager termografering om vinteren – fortæller dig, at her fosser varmen i større eller mindre grad ud af boligen. Det er her, du skal sætte ind med efterisolering, hvis du vil holde bedre på varmen, så udgifterne til opvarmning kan nedsættes.

Foretag termografering om vinteren

Termografering giver de tydeligste resultater, hvis du foretager dem om vinteren. Her varmes boligen op, hvorfor det er nemmere at identificere både kolde områder indendørs og varme områder udendørs. Samtidig varmer solen ikke ydermurene op, så de optræder på optagelserne, som mere varme end de er.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Termografering – hvorfor?

Ved at foretage en termografering af boligen, får du et meget detaljeret overblik over, helt præcist hvor du skal sætte ind med efterisolering og andre arbejder. Derved kan du spare mange håndværkertimer og målrette indsatsen helt specifikt på de områder, der belaster varmeforbruget unødvendigt – enten fordi de tillader at kulden kommer ind eller fordi de lader varmen fosse ud.

Gratis termografering

Ønsker du at få foretaget en termografering, kan du faktisk få det gjort helt gratis. Nogle kommuner og byggemarkedskæder udlåner termografi-kameraer gratis, ligesom nogle tag- og isoleringsfirmaer tilbyder gratis termografering i forbindelse med et tag- eller isoleringstjek.

Ulempen ved låneordningerne er, at du selv skal foretage termograferingen og selv skal vurdere billederne. Men fordi du ikke har samme erfaring som en fagmand, kan du nemt komme til at foretage termograferingen forkert eller fejlfortolke resultaterne. Tilsvarende fokuserer den gratis termografering, som nogle isolerings- og tagfirmaer tilbyder i tilbudsprocessen, oftest kun på et afgrænset område af boligen, f.eks. kun taget eller kun ydermurene.

Hvordan finder jeg termografering til den bedste pris?

Skal du have det største udbytte af en termografering af din bolig, skal du hyre en fagmand til opgaven. De foretager termograferingen af hele eller de dele af din bolig, som du gerne vil have undersøgt. Efterfølgende fremsender de en rapport med helt præcis angivelse af, hvor du skal sætte ind med efterisolering eller andre arbejder for at sænke varmeregningen.

Priserne starter ved omkring 2.500 kroner og opefter, alt efter hvor omfattende en termografering, du har brug for. Der kan dog være stor prisforskel mellem de forskellige firmaer, hvorfor vi anbefaler, at du altid indhenter 3 tilbud på termografering, før du udvælger det firma, der får opgaven.

Tryg og enkel vej til 3 tilbud på termografering

Men i stedet for at bruge en masse tid på at kontakte de firmaer, som udfører termografering, kan du bruge vores tilbudstjeneste i stedet til at indhente 3 tilbud på termografering.

Samtidig får du sikkerhed for, at de firmaer som giver dig tilbud på termograferingen, rent faktisk også er eksperter på området. Vi samarbejder med en række udvalgte firmaer over hele landet, der har stor erfaring med termografering, og som vi har henvist til andre kunder med et godt resultat.

For udover at formidle kontakt mellem vores brugere og professionelle håndværkere, indsamler vi også brugernes vurderinger af de håndværkere, der vinder tilbudsrunderne. Disse vurderinger bruger vi naturligvis, når vi skal udvælge de 3 håndværkere som vi henviser til dig for at give dig tilbud på termografering.

Så udover at spare tid, får du også sikkerhed for, at du kun får tilbud fra professionelle fagfolk, der er eksperter i termografering. Den garanti havde du ikke haft, hvis du selv havde indhentet 3 tilbud på termografering.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere