Få 3 tilbud
Sektion Boligforeninger

Renovering af faldstammer

Faldstammer er et af de vigtigste elementer i en foreningsejendom, da faldstammer sørger for at lede brugsvand og spildvand fra køkkenet og badeværelset væk fra ejendommen og videre ud i det offentlige kloaksystem.

En nødvendig reparation

Mange boligforeninger, heriblandt andels- og ejerforeninger, har ældre faldstammer fra dengang, ejendommen blev bygget. Mange foreninger som i Københavnsområdet er bygget i begyndelsen af 1900-tallet, hvorfor en del kan trænge til en renovering af faldstammerne. Derudover kan faldstammer gå i stykker, hvilket man skal tage alvorligt og hurtigst muligt få udbedret skaden. Man starter typisk en en faldstamme renovering med en TV inspektion, her konstateres eventuelle fejl og man kan så udarbejde en handlingsplan.

Renovering af faldstammer er en af de opgaver, man ikke kan se bort fra. Det er en nødvendig reparation og investering. Enten kan man få nye faldstammer, men mange vælger også at reparere de eksisterende, blandt andet i form af en Strømpeforing af kloak eller faldstammer – Få 3 tilbud, der er en populær reparationsform af faldstammer.

Tre måder at fikse faldstammer på

  • En strømpeforing, hvor faldstammen fores med en strømpe. Strømpeforingen foregår ved, at en såkaldt polyesterstrømpe imprægneres med kunstharpiks, hvorefter den indføres i den defekte faldstamme. Herefter tilføres varme og strømpen hærder. Den ligger herefter som en slidstærk plastforing inde i det gamle rør.
  • Spuling af eksisterende faldstammer med en højtryksrenser.
  • Udskiftning af de gamle faldstammer, hvor man sætter nye, rustfrie faldstammer ind i stål. Her kan man ændre rørenes placering, så de ikke gør gene i ejendommen og lejlighederne.

Lang levetid

De fleste faldstammer har en levetid på omkring 100 år, og mange vælger løbende at få dem renoveret med enten en strømpeforing eller en højtryksrenser, hvilket kan være nødvendigt for at undgå råd og svamp samt utætte rør.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarMette vangsøe

Vi overvejer at få vores faldstamme af ældre model udskiftet i vores 3 etager villa.
Hvad vil det koste?

AvatarMaria Carlsen

Hej Mette,
Mange tak for din henvendelse. Jeg vil foreslå dig, at du indsender din henvendelse via vores formular her: https://www.3byggetilbud.dk/indhenttilbud/ så kan I få gratis og uforpligtende tilbud på udskiftning af faldstammen.
Bedste hilsner
Maria

AvatarLouise Arnfeldt

Vi vil gerne have tjekket vores andelsforenings faldstammer og akut repareret en tæring inden en evt udskiftning kan gå i gang! Det drejer sig om to opgange som skal tjekkes efter

Nynne GrothNynne Groth

Hej Louise

Vi vil meget gerne hjælpe jer godt videre med jeres faldstammeopgave, og vi har netop leverandører, som er eksperter i arbejde hos andelsboligforeninger. Det eneste du skal gøre er at indsende din opgave via denne formular: https://www.3byggetilbud.dk/indhenttilbud/, så tager vores serviceafdeling hurtigt fat i jeres forespørgsel.

De bedste hilsner
/Nynne – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 4 kommentarer