Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Vi sænker varmeregningen med Boligjobordningen

Med regeringens genindførelse af håndværkerfradraget er boligejernes byggelyst vokset. Nu viser det sig, at mange af danskerne bruger det attraktive fradrag til at energirenovere boligen. Siden ordningen blev genåbnet er antallet af typiske energirenoveringsopgaver nemlig steget markant. Især vinduer og jordvarme er i høj kurs.

UPDATE 22.6.2020: I 2021 er håndværkerfradraget grønt og her kan du læse: alt om håndværkerfradrager i 2021

For 1,5 uge siden valgte regeringen med et bredt politisk flertal bag sig at genindføre Boligjobordningen med håndværkerfradraget. Ordningen, der blev afskaffet ved nytår, er nu vendt tilbage og har allerede medført en forøget byggelyst.

Overraskende viser det sig, at mange af boligejerne bruger håndværkerfradraget på at energirenovere boligen frem for traditionelle byggeopgaver. Det fremgår af friske tal fra 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem landets boligejere og firmaets leverandører.

86 procent flere energivinduer

Siden håndværkerfradraget blev genindført den 21. april er antallet af klassiske energirenoveringsopgaver vokset markant sammenlignet med perioden, inden fradraget blev genindført.

Alene antallet af opgaver med energivinduer er vokset med 86 procent. Opgaver med jordvarmeanlæg er steget med 103 procent. Varmepumper har haft en vækst på 66 procent. Og isoleringsopgaver er vokset med 62 procent. Ifølge 3byggetilbud.dk giver det god mening, at boligejerne bruger fradraget på at energirenovere.

Det har igennem et par år været attraktivt at energirenovere sin bolig. Mange danskere har fundet ud af, at der er penge at spare ved at energiforbedre boligen, og når der samtidig er et håndværkerfradrag, jamen så er der et incitament til at vælge energirenoveringen frem for almindelige byggeopgaver.

3byggetilbud.dk

Mange fordele

”Når man energirenoverer rækker pengene længere end med andre håndværkeropgaver. Det har aldrig før været så attraktivt at energiforbedre boligen, som det er nu, hvilket også giver god mening med stigende olie- og energipriser. Så med en energirenovering kan man nu både få et skattefradrag, sænke sine energiomkostninger og gøre en indsats over for klimaet.”

Udover håndværkerfradraget kan boligejere, der energiforbedrer boligen, søge om et energitilskud hos en række energiselskaber. Mange energi- og elselskaber giver nemlig økonomisk støtte til en række energiforbedringer, hvilket kan være endnu en årsag til det stigende antal energirenoveringsopgaver.

Få ulemper

”Når man både kan få et håndværkerfradrag, et energitilskud fra energiselskaberne og samtidig en billigere varmeregning, så er det vanskeligt at få øje på ulemperne ved en energirenovering.”

3byggetilbud.dk samarbejder med mere end 1.600 håndværkerfirmaer inden for alle brancher.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *