Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

5 myter om renovering i vintermånederne

Mange boligejere udskyder bygge- og renoveringsprojekterne til efter vinteren, men der er faktisk mange fordele ved at hyre en håndværker i de kolde måneder. De fordele dykker vi ned i her, når vi gør op med 5 myter om renovering i vintertiden.

Myte 1: Håndværken arbejder ikke om vinteren

Du kan med god grund igangsætte dit bygge- eller renoveringsprojekt om vinteren, da håndværkerne gerne rykker ud til opgaverne selvom temperaturen falder. Faktisk er de fleste håndværkeres kalendre mindre bookede i vinterperioderne, hvorfor der er større chance for, at de både har tid og mandskab til at planlægge og tage god hånd om din forespørgsel.

Fordi efterspørgslen på håndværkere ofte er mindre i de kolde måneder, kan du også være så heldig, at ventetiden på materialer og prisen på arbejdet er lavere end i højsæsonen.

Myte 2: Kvaliteten af håndværket daler i kulden

Det er en myte, at kvaliteten af arbejde udført i vintermånederne ikke er lige så høj som i foråret eller sommeren. Det bekræfter en undersøgelse fra Statens Byggeinstitut (SBI), der viser, at vinterbyggeri hverken er dyrere eller dårligere end sommerbyggeri.

Undersøgelsen er baseret på data fra Byggeskadefonden og understreger, at grundet mindre travlhed i håndværkerbranchen i vintermånederne har de fleste håndværkere tværtimod tiden til at gøre ekstra meget ud af den flotte finish og sikre, at blandt andet fuger og bygningselementer sidder lige i skabet, inden opgaven afsluttes.

Myte 3: Det kan ikke betale sig at renovere om vinteren

Nu ved du allerede, at håndværkeropgaven kan være billigere i de kolde måneder, da prisen på materialer og arbejdskraft kan være lavere udenfor højsæsonen. Det er dog ikke den eneste økonomiske fordel ved at igangsætte bygge- eller renoveringsopgave om vinteren.

Renoverer du klimaskærmen med eksempelvis nye vinduer eller isolering, udskifter varmekilden eller optimerer de energislugende boliginstallationer, får du nemlig glæden af energibesparelserne fra dag ét, da der skal bruges mindre energi, varme og/eller el i boligen.

Vil du læse mere om energirenovering af boligen?

Så har vi skabt et nyt energi-univers her på 3byggetilbud.dk, hvor du finder gode råd og tips til energirenoveringer og holdes opdateres med aktuelle tilskud og fradrag.

Myte 4: Tag og vinduer må ikke udskiftes om vinteren

Det er naturligt at tænke, at nogle boligdele ikke er fordelagtige at skifte, når kulden raser, men her kan du også være helt rolig. Hyrer du en professionel til arbejdet sker udskiftningen af eksempelvis tag og vinduer nemlig hurtigt og effektivt, så boligen ikke står åben for fugt- og kuldeskader.

Håndværkerfirmaet ved også, hvordan afdækningen skal ske korrekt og er meget opmærksom på, at opgaven udføres korrekt. Når det kommer til taget, sikrer isoleringen også stadig varme i boligen. Udskifter du vinduerne i begyndelsen af vintermånederne, kan du også nyde godt af det forbedrede indeklima med mindre kulde og træk.

Der opstår sjældent rasende snestorme i Danmark, men er du i tvivl om, hvordan projektet konkret skal forløbe anbefaler vi, at du går direkte i dialog med den håndværker, du vælger til opgaven. Som fagmanden på opgaven kan håndværkeren guide dig godt igennem processen og komme med klare anbefalinger til dit projekt.

Myte 5: Det er svært at aftale regler for håndværkerarbejde om vinteren

Faktisk er det ganske enkelt at aftale regler for, hvordan byggeriet i vinterperioden fortsætter som planlagt trods vejr og vind. Der er nemlig lavet en såkaldt Vinterbekendtgørelse, hvor der konkret er bestemt, hvordan man som bygherre og håndværker skal forholde sig på opgaver udført i vinterperioden (1. november – 31. marts).

I Vinterbekendtgørelsen står blandt andet, at man skal aftale klare regler for snerydning under byggeriet, hvilket er en god idé allerede at få med i tilbuddet fra starten af. Samtidig gives der også andre gode råd til, hvem der har ansvar for hvilke dele, når byggeriet opstartes i de kolde måneder.

Skal vi hjælpe dig med et uforpligtende tilbud?

Hos 3byggetilbud.dk har vi 1.600 håndværkere landet over, der også er klar til at hjælpe dig med tilbud og arbejde i vintermånederne. Indsend din opgave via vores opgaveformular her og få kontakt til relevante firmaer, der har tid til din forespørgsel.

Psst ,,, I 2021 er der forhøjet håndværkerfradrag på energirenovering samt klimatilpasning i boligen.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

AvatarLydia Fredensdal

Flot at håndværkerne giver råd om de evt. Fejl og mangler de ser, så renoveringen kan planlægges eller laves samtidig med anden opgave. Dejligt med gode stabile håndværkere som kommer samme sted i mange år, de kender ens hus ligeså godt som en selv og er altid parat til en ekstra lille detalje, råd, høvl eller olielande.
Man undgår dyre fejltagelser ved at betale prisen, håndværkerne skal jo sørge for deres medarbejderes ve og vel uanset vejr og vind og mulig leveringsproblemer af materialer. Vi skal begge være tilfredse og have smør på brødet.

Viser 0 af 1 kommentarer