Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Boligejere i panik – håndværkerfradragets sidste time

Efter regeringens exit til håndværkerfradraget har landets boligejere fået travlt med at renovere boligen. Til nytår er det slut med det populære fradrag, og det har sat sving i mange hasteopgaver, der skal udføres inden nytår. Hos 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver, har man aldrig før oplevet så mange hasteopgaver som nu, og håndværkerbranchen oplever lige nu tætpakkede ordrebøger.

UPDATE 1.1.2016: Håndværkerfradraget er blevet genindført i 2016-17. Der er kommet nye regler for håndværkerfradraget i 2016. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Til nytår er det slut. Slut med det succesrige håndværkerfradrag, som landets boligejere siden sommeren 2011 har kunnet udnytte og få op til 15.000 kroner i skattefradrag på håndværkernes arbejdsløn. Med regeringens netop færdigforhandlet finanslov for 2013 bliver håndværkerfradraget ikke forlænget i det nye år, og det har skabt en form for panikstemning blandt landets boligejere.

Med få uger tilbage af ordningen er antallet af bygge- og renoveringsopgaver steget, og især antallet af hasteopgaver vokser støt i disse dage. Hos 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver til landets boligejere og boligforeninger, oplever man lige nu en markant vækst i opgaver, der skal udføres inden årets udgang.

70 procent er hasteopgaver

”Vi bliver pt. lagt ned, og aldrig før i de 13 år, vi har eksisteret, har vi oplevet så mange hasteopgaver som tilfældet er nu. 70 procent af alle vores opgaver er hasteopgaver, der skal udføres inden nytår. Normalt udgør hasteopgaverne kun 20 procent, så vi kan mærke, at boligejerne skal udnytte det sidste af håndværkerfradraget, og samtidig har mange af dem, der har tøvet, nu besluttet sig for at komme i gang med byggeprojektet,” siger kommunikationschefen, der tilføjer, at 3byggetilbud.dk har ekstra medarbejdere siddende om aftenen og i weekenderne for at kunne behandle de mange hasteopgaver.

3byggetilbud.dk samarbejder med omkring 1.000 leverandører, og hos mange af dem er ordrebøgerne ved at være fulde, simpelthen fordi opgaverne inden nytår hober sig op. En af leverandørerne er isoleringsfirmaet Papiruld Danmark A/S. Her har man rigtig travlt.

Tætpakkede ordrebøger

”Det eksploderer lige nu. Vi kan mærke, at der er travlhed derude, ordrebøgerne er tætpakket og vores isolatører knokler rigtig meget for at få udført arbejdet inden nytår. Derudover vokser vores salg, og vi sender rigtig meget papiruld ud til vores isolatører i disse dage,” siger Rikke Henningsen Herrguth, kommunikationsansvarlig hos Papiruld Danmark.

Håndværkerfradraget giver et ægtepar op til 30.000 kroner i fradrag, men når ordningen lukker den 31. december er frygten, hvad der sker med håndværkerbranchen, der har nydt godt af skattefradraget.

”Idiot, hvis jeg ikke udnytter det”

”Når en ordning lukker, er vores erfaring, at firmaerne ikke tør at ansætte nye medarbejdere, og sker det igen, kan man frygte, at niveauet i branchen falder, når vi kommer ind i 2013,” siger Michael Müller.

De mange hasteopgaver udgør blandt andet isoleringsopgaver, solcelleopgaver og udskiftning af vinduer. Hos Ingerlise Rydbirk fra Vejle skal taget på huset efterisoleres, og for hende haster det med at få opgaven udført.

”Opgaven skal udføres inden nytår. Jeg fik øje på ordningen, og jeg ville være en idiot, hvis jeg ikke fik det lavet nu, inden fradraget udløber. Det er indlysende,” fortæller hun.

Forleden spurgte 3byggetilbud.dk sine Facebook-venner, hvad de mente om håndværkerfradraget, hvilket medførte, at indlægget blev det mest kommenterede på siden.

Skal du have udført en opgave og udnytte håndværkerfradraget, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *