Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Boligejere har taget forskud på håndværkerfradraget

Siden regeringen lancerede et comeback til håndværkerfradraget i februar, er danskernes byggelyst vokset med mere end 40 procent, og i håndværkerbranchen kan man mærke en stigende efterspørgsel efter en sløv start på året. Meldingen er, at boligejerne står i kø, er klar og blot venter på et ”go” fra regeringen.

Opdatering: I 2021 er håndværkerfradraget grønt. Det betyder, at du kan få fradrag for op til 25.000 kroner, når du energirenoverer og klimatilpasser din bolig. Læs mere om det grønne håndværkerfradrag her.

Selv om der endnu ikke er åbnet op for håndværkerfradraget, har danskerne taget imod det med kyshånd. Siden den 26. februar, hvor regeringen fremlagde sin vækstplan med håndværkerfradraget, er boligejernes byggelyst vokset markant. Det fremgår af nye tal fra 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem landets boligejere og firmaets 1.000 leverandører.

Den seneste måned, efter regeringen fremlagde håndværkerfradraget, er antallet af byggeopgaver vokset med 43 procent sammenlignet med byggelysten, inden fradraget blev lanceret.

Boligejerne er klar

”Den markante vækst i opgaver indikerer klart, at boligejerne er klar til at gå i gang med diverse bygge- og renoveringsopgaver, når håndværkerfradraget genindføres. Fra det øjeblik regeringen lancerede håndværkerfradraget, steg antallet af opgaver, og sådan har billedet været lige siden. Danskerne er klar og venter nu kun på et ”go” fra regeringen,” fortæller 3byggetilbud.dk.

Ifølge ham har rygterne om håndværkerfradraget en stor del af skylden.

Fradrag lig med byggelyst

Vi ser det hver gang, der er et fradrag til boligejerne på vej. Så stiger antallet af arbejdsopgaver, og det her viser, at danskerne har taget håndværkerfradraget til sig.

Hos firmaet Dansk Tagrens & Isolering oplever man et tilsvarende billede. I årets første to måneder har firmaet haft en faldende omsætning, men nu står boligejerne i kø til at få lavet diverse opgaver.

Vækst på 50 procent

”Lige nu har vi 25 kunder, der har fået et tilbud og som står i kø til at få udført deres opgaver, når håndværkerfradraget bliver genindført. Siden fradraget blev relanceret, er efterspørgslen steget, og derfor forventer vi, at vores kundekreds og antallet af opgaver vil vokse med omkring 50 procent, når der åbnes op for håndværkerfradraget. Nu må politikerne få skrevet under på aftalen, så vi kan komme i gang,” siger Teit Dinesen og tilføjer, at firmaets omsætning i januar og februar kun har været en femtedel af niveauet i 2012, hvor man kunne få et håndværkerfradrag.

Regeringen forhandler i øjeblikket om vækstplanen, hvori håndværkerfradraget indgår.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *