Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Nyt håndværkerfradrag: Voldsomt byggeboom skudt i gang

For to dage siden blev et markant politisk flertal enige om at genindføre håndværkerfradraget, og allerede nu, kan effekten af boligejernes byggelyst spores. På fradragets første dag steg antallet af byggeopgaver med 85 procent, og hos landets største formidler af byggeopgaver, blev man lagt ned på grund af byggelystne danskere.

Opdatering: I 2021 er håndværkerfradraget grønt. Det betyder, at du kan få fradrag for op til 25.000 kroner, når du energirenoverer og klimatilpasser din bolig. Læs alt om håndværkerfradraget her.

Så kom det. Efter måneder med spekulationer om, hvorvidt et nyt håndværkerfradrag var på vej til boligejerne, har regeringen landet en aftale om at genindføre håndværkerfradraget, der betyder, at boligejere nu igen kan få tilskud til deres byggeprojekter.

Håndværkerfradraget er sat i værk for at sætte skub i det private byggeri, og hos 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver for boligejere i Danmark, har man allerede oplevet en markant vækst i antallet af opgaver, bare to dage efter genåbningen af fradraget. Sådan lyder det fra 3byggetilbud.dk

85 procent flere byggeopgaver

I mandags, dagen efter håndværkerfradraget blev genindført, steg antallet af bygge- og renoveringsopgaver med 85 procent sammenlignet med en normal mandag. Det er ret vildt. Vi har ikke tidligere oplevet en så eksplosiv vækst i tilgangen af byggeopgaver, som tilfældet er lige nu.

3byggetilbud.dk

“Boligejerne har virkelig taget fradraget til sig, og vi oplever en stor vækst i antallet af boligejere, der skal have bygget til eller renoveret boligen. Det virker som om, de har siddet klar derhjemme som væddeløbsheste i en startboks, så kom fradraget, og så bestiller de håndværkeren.”

Håndværkerfradraget giver et ægtepar op til 30.000 kroner i fradrag på håndværkernes arbejdsløn og maks 15.000 kroner pr. person over 18 år i husstanden. Ordningen løber i hele 2013 og 2014, og omfatter også sommerhuse og fritidshuse.

Ekstra personale indkaldt

3byggetilbud.dk samarbejder med mere end 1.000 leverandører og håndværkerfirmaer i hele landet, og hos byggeportalen, har man været nødsaget til at indkalde ekstra personale for at kunne behandle de mange ekstra byggeopgaver, der er væltet ind fra byggelystne boligejere.

Søndag aften, hvor fradraget blev genindført, var der så mange brugere inde på 3byggetilbud.dk, at vi blev nødt til at hive fat i vores webhost i frygt for, at siden ville gå ned. Samtidig har vi indkaldt ekstra personale til at servicere de mange ekstra opgaver.

3byggetilbud.dk

Hos 3byggetilbud.dk oplever man, at statslige byggetilskud ofte har en positiv effekt og er populære blandt boligejerne.

Tilskud lig med byggevækst

“Hver dag har vi boligejere der kontakter os for at høre, om de kan få et tilskud til deres byggeopgave. Derudover stiger byggeaktiviteten altid, når man kan få et tilskud eller fradrag til sin opgave, så et tilskud som håndværkerfradraget har typisk en positiv effekt på væksten inden for det private byggeri, da tilskuddet kan være det afgørende incitament til, at man går i gang med byggeriet.” siger Michael Müller.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *