Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Fremtidens badeværelse – så vildt bliver det!

Tag med 3byggetilbud.dk ind i fremtiden. Sammen tager vi fremtidsbrillen på og kigger på hvilke ekstraordinære og skøre tiltag, fremtidens badeværelse byder på.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan fremtidens badeværelse kommer til at se ud? Fremtidens badeværelse vil med stor sandsynlighed gå fra at være et rum, hvor man blot renser og plejer sig selv til et højteknologisk rum, som kan afsløre og informere os, om ting fra andre steder i vores i liv. Vi har fremhævet nogle af de højteknologiske tiltag, som med stor sandsynlighed vil blive en del af badeværelset i den kommende fremtid.

Lille spejl på væggen der – hvor meget hårspray er der i dåsen her

Den næste store ting, som skal præge det fremtidige badeværelse og være den første til at sige godmorgen, er det interaktive spejl. Spejlet vil have mulighed for at interagere med dine børn, opfordre dig til at børste tænder og zoome ind på panderynken, som på mærkværdig vis er kommet over natten. Det interaktive spejl vil have en touch-funktion over hele overfladen og vil derfor, mest af alt, minde om en overdimensioneret smartphone.

Derudover vil det interaktive spejl være udstyret med et system, som kan fortælle hvor meget hårspray, tandpasta eller shampoo du har tilbage, så du kan nå at købe noget nyt, før du løber tør. Systemet i spejlet er også designet til at sende og modtage data – så nu kan dit spejl både holde dig ajour med din kalender, vejrudsigten og de seneste nyheder.

Gå glad i bad – uden den sure tjans efterfølgende

De fleste af os nyder i forvejen de lange brusebade, hvor sangstemmen bliver finpudset, tankerne bliver vendt og dagen enten startet eller rundet af. Men der findes næppe noget skrækkeligere, end at træde ind under en ispiskende kold bruser, som skal bruge de første 30 sekunder af din travle morgen på at blive varm. Det gør den nye højteknologiske bruser heldigvis en ende på. Bruseren gør det nemlig muligt at indstille en præcis temperatur på vandet, inden du træder ind i brusekabinen. 

Men det er ikke det eneste nye tiltag. Det fremtidige brusebad bliver nemlig komplimenteret med terapeutiske egenskaber, i form af lyd- og lysterapi. Mens du skråler med på sangene fra det indbyggede lydsystem i bruseren, er der også mulighed for at få balanceret sindet ved hjælp af kromoterapi. Kromoterapi er et alternativ til medicinsk behandling, som både forebygger og reducerer stress og depression. Lysstrålerne er nemlig med til at balancere energiniveauet og blodtrykket i kroppen.

Som en ekstra bonus til den travle hverdag, så renser brusekabinen sig selv, når du forlader badet. De usynlige sensorer opfanger selv det mindste snavs eller kalk og fjerner det med ultraviolet-lys og damp. Det betyder, at dit badeværelse altid vil se skinnende godt ud, uden du behøver at trække i arbejdshandskerne og finde rengøringsmidlerne frem.

Toilettet – din private doktor

Det japanske firma Toto er den førende virksomhed inden for toiletteknologi. Ja, du hørte rigtigt. Toto har netop lanceret deres nyeste model af ”det intelligente toilet”, som er meget mere end en porcelænskumme til diverse efterladenskaber. Ikke nok med at toilettet både indeholder rensefunktioner, lufttørrer og varme i toiletsædet, så optager det også relevante informationer om dit helbred. Toilettet er nemlig monteret med udstyr, som måler både temperatur og indhold af din afføring og urin. Toilettet er sammenkoblet med enten din computer eller smartphone og sender resultaterne direkte dertil, så du hurtigt kan se, om dit væske-, glukose- eller hormonniveau er i ubalance. Det intelligente toilet har derved muligheden for at opdage sygdomme, som diabetes eller tarmkræft, på et tidligt stadie. Yderligere vil toilettet kunne fortælle, hvornår kvinder har ægløsning og altså fungere som en personlig graviditetstester.

Slut med flisegulv – få sandstrand på badeværelset

Det fremtidige badeværelsesgulv er udstyret og designet vha. nanoteknologi. 
Nanoteknologien gør det muligt for dig at kontrollere og bestemme, hvilken gulvtekstur, du ønsker at gå på den pågældende dag. Simuleringssystemet i gulvet gør det muligt at simulere alt fra sand, sten eller sågar sne.

Derudover vil de fremtidige badeværelsesgulve have integrerede vægte, som både kan måle vægt og BMI. Så snart du træder ud på badeværelsesgulvet, vil den integrerede vægt måle og sende resultaterne direkte til det interaktive spejl.

Har du nogle sjove idéer eller bud på, hvad der kommer til at præge fremtidens badeværelse, så hører vi rigtig gerne dine sjove input herunder!

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarPernille

Hvornår kan baderummet alt det? For så venter jeg da med at renovere mit baderum

AvatarStefan Sander Grods

Hej Pernille,

Ja, det er ret imponerende, hvad fremtidens badeværelse kan byde på. Nogle af tingene er faktisk allerede taget i brug. Eksempelvis er de højteknologiske toiletter lige nu et hit i Japan, hvor de testes. Det interaktive spejl har været med på flere innovative badeværelses-messer og er stadig under udvikling. Men med det sagt, så går det nok en del år, før de nye tiltag vinder indpas i de danske hjem.

Én ting er dog sikkert – vi glæder os lige så meget, som du gør!

Bedste hilsner,
/Stefan – 3byggetilbud.dk

Viser 0 af 2 kommentarer