Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Langt om længe et håndværkerfradrag

For mere end tre måneder siden luftede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) idéen om at genindføre håndværkerfradraget. Nu er vi på vej mod udgangen af april, og det omtalte fradrag er endnu ikke vedtaget. Dette har imidlertid skabt frustration og stop-and-go i byggesektoren.

Opdatering: I 2021 er håndværkerfradraget grønt. Det betyder, at du kan få fradrag for op til 25.000 kroner, når du energirenoverer og klimatilpasser din bolig. Læs alt om håndværkerfradraget her.

Håndværkerfirmaer og leverandører har oplevet passive kunder, der har ventet med at sætte deres bygge- og renoveringsprojekter igang i frygt for, at fradraget ikke blev til noget.

Ikke mere ventetid

Men nu virker det langt om længe til, at ventetiden er slut. Den seneste uge har Folketingets partier forhandlet intenst om at nå til enighed om en vækstpakke, der blandt andet indeholder boligjobordningen med håndværkerfradraget. Og nu virker det til, at et politisk flertal styrer sikkert og enigt mod målstregen.

Torsdag den 18. april faldt en SU-reform og en kontanthjælps-reform på plads, hvilket nu baner vejen for, at man kan tage fat på den sidste knast, nemlig vækstpakken, som der synes et flertal for.

Bred enighed

De borgerlige partier har erklæret sig enige i at genindføre håndværkerfradraget, og selv om fradraget kun er et punkt i den samlede vækstpakke, tegner der sig et billede af, at regeringen har styr på sit flertal til at gennemføre vækstpakken med boligjobordningen.

Reformer på plads

Rygterne går nu på, at regeringen kan fremlægge en vedtaget vækstpakke senest i næste uge, og dermed vil håndværkerfradraget sandsynligvis vende tilbage inden for få dage. Forleden sagde Lars Løkke Rasmussen (V), at man var tæt på at nå til enighed og med regeringens nye SU-reform og kontanthjælps-reform, skulle der ikke være flere større knaster på vejen mod en vækstpakke og et håndværkerfradrag til landets boligejere.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *