Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

5 forbedringer, der øger din boligs salgsværdi

Står du over for en renovering af din bolig? Oftest kan det være ret dyrt at renovere, men en renovering af boligen gavner ikke blot dig selv, det gavner også boligens salgsværdi. Vi har forhørt os hos en ejendomsmægler for at finde ud af, hvilke forbedringer de potentielle købere efterspørger mest, og samlet nogle eksempler på forbedringer, der øger din boligs salgsværdi.

Køberne efterspørger

Ejendomsmægler hos Geisler & Rønne, Christian Brandt-Müller, mener ikke, at den potentielle køber efterspørger noget specifikt, når køber kigger på en bolig. ”I bund og grund vil mange købere gerne sætte deres eget præg på boligen, men endnu flere vil faktisk have noget, der er i orden. Hvis meget skal laves på boligen, spiller det en rolle, men ellers er en generel god stand på huset en væsentlig faktor. Ligeledes spiller energimærket en vigtig rolle, når køber skal beslutte sig.”

Renovering

Først og fremmest er det en god idé at vedligeholde boligen jævnligt. Dette gælder både for de private husejere og boligforeninger. Hvis du skal til at sælge, så kan det derfor være en god idé at udføre nogle forbedringer af din bolig i forbindelse med dit salg. Nogle renoveringer kan virke meget omkostningsfulde, mens andre ikke kræver den samme planlægning og budgettering. Fælles for renoveringer er dog, at de øger din salgsværdi. Vi har samlet nogle eksempler på renoveringer, der kan øge din salgsværdi, gøre din bolig mere attraktiv og i sidste ende få solgt den hurtigere.

Isolering

Vi har i Danmark brug for ordentligt isolerede huse og bygninger på grund af vores klima. Der findes forskellige typer af isolering. Om ikke andet så er isolering eller efterisolering af boligen en af de forbedringer, der kan mindske varmeregningen, skabe et bedre indeklima og få salgsværdien til at stige. Isolering er samtidig en af de tiltag, der er billigst at udføre, hvis du gerne vil mindske din varmeregning. Du kan endda få energitilskud og håndværkerfradrag ved isolering af din bolig.

Vinduer

Udskiftning af vinduer er en af mulighederne, der kan bidrage med en højere salgsværdi af din bolig. Hvis du udskifter nogle slidte vinduer med topisolerede vinduer, der passer til boligen, vil det have en effekt på boligens værdi. Varmeregningen vil herudover også blive formindsket, ligesom du vil forbedre indeklimaet.

Facaderenovering

Står du over for et salg, hvor huset trænger til en facaderenovering? Så er det en god idé at renovere facaden før salg. Førstehåndindtryk betyder altid meget for køber. En flot nypudset facade kan være svaret. Det er samtidig en investering for sælger, da salgsværdien kan hæves med denne renovering.

  • Bruger du 100.000 kroner på en splinterny pudset facade på huset, vil værdiforøgelsen af udgiften kunne stige med op til 150%.

Etablering af altan

Bor du i en lejlighed, er den bedste investering, du kan boligforbedre med at få etableret en altan. Der er forskellige faktorer, der spiller ind på, hvor meget salgsværdien på lejligheden vil stige, da lejlighedens beliggenhed, altanens udsigt og hvordan den kommer til at vende i forhold til solen har en betydning.

  • Værdiforøgelsen af udgiften til etablering af en altan i en lejlighed vil kunne komme op på 200%.

Ændring af energimærke

Energimærket er ikke en renovering i sig selv, men hvis du renovere med henblik på at forbedre dit energimærke, så vil det også have en positiv effekt på din salgsværdi. Det er altid et godt signal at sende, at du har et godt energimærke.

Christian Brandt-Müller uddyber: ”Energirenoveringer og energimærket er der i dag et stort fokus på blandt købere. Det er ikke afgørende i første omgang, når køber vil ud og se et hus, men det er afgørende for om, de køber huset eller ej, da energimærket også er en indikation på, hvor store udgifterne i det nye hus er.”

Mange andre typer renoveringer vil også kunne indvirke på din boligs salgsværdi Er renoveringen en energirenovering, slår du to fluer med ét smæk; dit energimærke forbedres og din boligs værdi stiger. Du gør også din bolig mere attraktiv på boligmarkedet.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *