Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Sådan forbereder du din bolig inden sommerferien

Inden du tager på sommerferie, er det en god idé, at du sørger for at tage nogle forholdsregler, så du undgår unødvendige skader i hjemmet, som eksempelvis oversvømmelse eller visne planter. Ligeledes kan du forebygge indbrud, hvis du med nogle få indsatser gør det sværere for tyven at begå indbrud inden du drager på sommerferie. Vi har her samlet nogle forholdsregler, som kan hjælpe dig med at forebygge uplanlagte hændelser i hjemmet.

Bekæmp oversvømmelser

Det er især om sommeren, at der er risiko for oversvømmelser, som følge af heftigt regnvejr. Derfor bør man som husejer være opmærksom på, at tagrender, nedløbsrør og afløbsriste er rensede, således at vandet frit kan løbe væk i tilfælde af store mængder nedbør. Ligeledes er det vigtigt, at du sørger for, at der er fri passage til husets brønde, så vand kan løbe hurtigt i kloakken eller faskinen, hvis et voldsomt nedbør pludselig sætter ind. Du kan altid teste vandets gennemløb ved at hælde en spand vand i eksempelvis tagrenden eller nedløbsrøret.

Har du styr på vandets veje inden ferien kan en lang række vandskader bekæmpes på din grund og i din bolig.

Lav en aftale med naboen

Lav en aftale med nabo, familie eller en ven, der kan vande i haven, så du undgår at planterne er døde, når du vender hjem fra ferien. Når naboen alligevel er i din bolig, kan du også bede ham/hende om at tømme postkassen, lufte lidt ud i boligen, og se efter om alt er, som det skal være. Får du naboen til at tømme postkassen eller måske lægge dørmåtten på plads efter trappevask, undgår du tydelige indikatorer til indbrudstyve om, at du er bortrejst. Så kan du i ro og mag nyde din ferie.

Skal naboen vande potteplanter eller planter i krukker, er det en god idé at samle dem på et sted, så vandingen bliver lettere og hurtigere.

Husk i øvrigt at lukke alle vinduer med hasp og dobbelthasp. Er der indbrud dækker forsikringen ikke, hvis vinduerne ikke er lukket ordentligt.

Forbered haven på ferien

Sørg for at alt, der kan blæse væk eller ned under en sommerstorm, er pakket sammen. Særligt skal du være opmærksom på at rulle markisen helt ind, samt at slå parasollen ned og sætte den væk. Ligeledes kan det være en idé at fastgøre havetrampolinen, hvis man har sådan en.

Har du en køkkenhave eller potter med krydderurter, så husk at tynde ud i afgrøder og klippe krydderurter ned, inden du går på ferie.

Er du bange for at ukrudtet går amok imens du er på ferie, så er det en god idé, at du inden ferien sørger for at fjerne alt ukrudt i blomst for at mindske denne risiko.

Tyverisikring

Mange indbrud sker desværre i ferier, hvor beboerne er bortrejst. Heldigvis kan en del undgås, hvis du sørger for at tage nogle få forholdsregler. Eksempelvis skal du ikke skrive på sociale medier (som Facebook eller Instagram), at du er på ferie eller på vej på ferie.

Derudover er det en god idé, at huset ikke ser alt for forladt ud. Det gør ikke noget, at der ligger nogle ting fremme, eller at det roder lidt.

Ligeledes er det en god idé at sætte indvendige døre på klem, således at tyvene ikke kan se igennem flere værelser, hvis de kigger ind af vinduer. Har du lys, der med censorer automatisk tænder, hvis man eksempelvis går ind på din grund, så lad det endelig være aktiveret, da det forstyrrer indbrudstyven.

Vær i øvrigt opmærksom på, om din lås er så gammel, at den hurtigt kan brydes op. Nogle låsecylindere er meget slidte og udtjente, hvorfor at indbrudstyve kan banke dem op, med såkaldte ”bankenøgler” på ganske få sekunder. Er du i tvivl om kvaliteten af dine låse, kan du altid vise den lokale nøglesmed nøglen, og bede om en vurdering af kvaliteten.

Sæt dagligdagen på standby

Når du skal rejse bort på sommerferie, så husk at ”sætte dagligdagen på standby”. Har du et avisabonnement, så anmeld ferien til avisen, så du enten kan modtage avisen i sommerhuset eller afmelde den helt for en periode. Bor du i etageejendom, så husk også at slukke for det automatiske vækkeur, så det ikke står og ringer til gene for naboerne.

Har du ikke en aftale med en ven, nabo eller bekendt om at de kommer forbi, så kan du med et gammelt trick vande potteplanterne i huset uden at være hjemme. Du kan nemlig sætte en plastikflaske med vand ned i potteplantens jord, som derefter automatisk vander planten efter behov.

Sluk for elektronikken

Husk at slukke for elektriske apparater i boligen. Sluk på alle stikkontakter, så du sparer på strømmen i boligen. Strøm til apparater, som er på standbyfunktion, er en stigende udgift i de danske husholdninger. Slukker du for alle standby-skinner og elektriske apparater, kan du spare det unødvendige strømforbrug, mens du er på ferie.

Skal sommeren bruges på vedligeholdelse af boligen?

Planlægger du at bruge ferien på vedligeholdelsesprojekter i boligen, så vær opmærksom på at bestille håndværkeren i god tid. Der går nemlig lidt tid fra det øjeblik du bestiller arbejdet og materialerne til arbejdet rent faktisk bliver udført. Nogle materialer kan der være både produktionstid og leveringstid på. Mange håndværkere holder desuden også sommerferie, og derfor bør man være ude i god tid, hvis man skal have en håndværker til at hjælpe med vedligeholdelsesprojekter i boligen.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *