Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

7 gode grunde til at hyre en professionel maler

Rigtig mange danskere vælger at hyre professionelle håndværkere til deres renovering, men når det kommer til malerarbejdet vælger de ofte at klare arbejdet selv.

Du får her argumenter for, hvorfor det kan være en god idé at bruge en professionel maler til din maleropgave.

1.Tiden: Langtidsholdbart og udført på kortere tid

Ønsker du et flot resultat, når du selv maler dine vægge og lofter skal du være opmærksom på, at det tager tid. Der er mange mandetimer i at klargøre til, at selve malerarbejdet kan sættes i gang. Både lofter og vægge skal vaskes grundigt ned, rummene skal ryddes, der skal dækkes af, tapes op og så skal huller spartles, slibes og eventuelt klatmales inden arbejdet med malingen kan påbegyndes. Når privatpersoner går i gang med store malerprojekter bliver de derfor ofte overraskede over, hvor lang tid det tager dem blot at lave de indledende øvelser. Det sker ofte, at privatpersoner derfor ikke får malet karme, paneler og lysninger selvom det oprindeligt var planen.

Professionelle malere kan klare opgaven på væsentligt kortere tid, fordi de har rutinen, materialerne og mandskabet. Hvad du som privatperson ender med at bruge et par uger af din sommerferie på, kan et professionelt malerfirma klare på nogle dage.

Samtidig vil professionelt udført malerarbejde holde meget længere end de fleste gør-det-selv malerprojekter.

2.Økonomien: Penge til en maler er godt givet ud

Økonomi er ofte en af årsagerne til, at mange vælger at udføre deres maleropgave selv. Det kan virke billigere at gå i et byggemarked og købe den billige maling ind og så selv klare opgaven for en brøkdel af, hvad et professionelt malerfirma ville tage for arbejdet. I stedet bør man hellere se valget af en professionel maler som en investering i hjemmet på lige fod med andre renoveringer.

Mange bliver ofte positivt overraskede over, hvad det egentlig koster at få et professionelt malerfirma til at udføre maleropgaven. Derfor kan det ofte være en god idé at indhente tilbud på maleropgaven for at finde ud af, om der rent faktisk er penge til opgaven. Der kan være stor prisforskel på, hvad de forskellige malerfirmaer tager for opgaven og faktorer som afstand, plads i ordrebogen, mandskab og opgavens karakter kan spille ind på prisen. Indhent derfor altid flere tilbud på maleropgaven.

Priseksempel: Hvor meget koster en malerentreprise?

En bygherre indhenter i forbindelse med en totalrenovering tilbud på malerarbejde.

Opgaven lyder på maling, filtning og spartling af 105 m2 vægge og 82 m2 loft. Væggene har savsmuldstapet, der skal fjernes eller fuldspartles og nye gipslofter skal spartles mellem samlingerne. Tilbuddene skal være inklusiv maling, materialer og moms. De tre tilbud, som bygherre får tilbage lyder på:

Tilbud 1:
71.445 kr.

Tilbud 2:
52.875 kr.

Tilbud 3:
34.765 kr.

(I ovenstående tilfælde valgte bygherre tilbud 2, som følge af god kemi og positive anbefalinger af firmaet)

3.Resultatet: Undgå helligdage og løbere med en professionel maler

Nymalede vægge og lofter kvikker hele dit hjem op og er ofte det første, som besøgende lægger mærke til, når de træder ind i et rum. Derfor betyder det meget, hvordan malerarbejdet er udført. Privatpersoner, der selv svinger malerpenslen har ikke materialerne og erfaringen til at male, og det kan ofte ses. Vidste du eksempelvis, at malerrullen helst skal køres i lange lige baner for at sikre, at malingen bliver jævnt fordelt? Vil du sikre en harmonisk og ensartet overflade er det desuden bedst at male vådt i vådt, da du undgår synlige overgange, men det er de færreste privatpersoner, der mestrer dette.

Professionelle malere er desuden dygtige til at vurdere mængden af maling på rullen, således at der hverken er for lidt eller for meget maling på rullen. For meget maling kan resultere i tykke gardiner (løbere) af maling på væggen – for lidt vil derimod betyde, at du får helligdage og kan se, hvor der mangler maling.

Tæller malerarbejde som en forbedring, hvis du bor i andelsbolig?

Almindeligt malerarbejde er efter gængse regler ikke en forbedring, som kan tillægges andelsboligens værdi. Da malerarbejdet tæller som en almindelig vedligeholdelsespost. Får du derimod filtet (glasvæv/filt og fiberfilt) er det typisk en forbedring, som afskrives over 20 år.

4.Rigtige malere har bedre materialer

Når ’gør-det-selv-folket’ kaster sig over malerprojekter er det ikke altid med de bedste materialer. Eksempelvis når malingen indkøbes. På papiret kan det nemlig ligne en stor besparelse, hvis man indkøber noget discountmaling til malerprojektet. Det kan dog vise sig at være en kortsigtet besparelse. Professionelle malere benytter ofte maling, som er af en helt anden kvalitet, fordi resultatet bliver betydeligt bedre. Samtidig kan de med grundige overvejelser vende med dig om malingen også skal tage højde for eksempelvis miljø og allergener.

De professionelle malere har ofte aftaler med specifikke producenter eller byggemarkeder, således at de kan købe malingen til en anden indkøbspris end du som privatperson kan.

Det er ikke kun selv malingen, der kan købes ind for billigt. Også materialer som pensler, filt, malertape, bøtter, ruller og afdækning har de professionelle malere ofte i en anden kvalitet og udvalg end privatpersoner – og det skinner igennem i slutresultatet. Rigtigt udstyr og værktøj er det halve af arbejdet og med en professionel maler kan du være sikker på, at den slags er i orden.

5.Farvevalget: Få kyndig vejledning

I en lang årrække har majoriteten af danskerne valgt at hjemmets vægge skulle være hvide eller lyse. I den senere tid er farverne ved at vinde indpas. Farver bør dog udvælges og kombineres med omtanke. Der skal både tages højde for boligen som helhed, hvilket lysindfald, der vil være i rummet og ikke mindst hvilken funktion det pågældende rum har. Ligeledes bør man overveje rummets størrelse og dimensioner. De fleste malerfirmaer kan hjælpe dig og rådgive om farvevalg og eventuelle valg om tapet.

En maler kan også hjælpe dig med at tage højde for hvilken overflade og dens struktur, der skal males og hvordan den vil reflektere lys og farven dermed vil komme til udtryk. Ligesom, at du kan få vejledning i hvordan flere farver kan kombineres.

6.Malingens glans: Tilpasset til overfladen

Maling er ikke bare maling. Når der skal vælges maling skal der også tages stilling til glans. Glans i maling går i princippet fra 0-100, hvor glans 0 er helt mat, mens glans 100 har et kraftigt skinnende skær. Det meste maling ligger et sted i mellem. Der er forskel på, hvornår du skal bruge hvilken glans. Når glansen skal vælges skal man tage stilling til, hvor meget lyset skal reflekteres i overfladen og hvor meget den skal kunne vaskes af. Maling til lofter skal ofte have en lav glans mens maling på badeværelser, køkkener eller andre vådrum ofte har højere glans. Desuden skal der tages stilling til om et børneværelse lettere skal kunne vaskes af eller om du maler med farve på væggene. Her kan en professionel maler også vejlede dig.

Ingredienser i maling:

  • Bindemiddel, der gør at malingens ingredienser binder sammen og at selve malingen binder på overfladen.
  • Pigment (farvestof).
  • Opløsningsmiddel (som regel vand (akrylmaling) eller terpentin (alkydmaling)).
  • Extenders (en form for fyldstoffer).
  • Diverse additiver, som kan være konserveringsmidler mv.

Kilde: Bolius.dk

7.Malerfaget er mere end bare maling

At male handler om mere end bare at male. Meget af en malers uddannelse handler også om at forstå, hvordan underlag og materialer fungerer med hinanden, hvilket udstyr og hvilken slags maling, der skal bruges. Hvornår er det en god idé at male udendørs og hvornår kan et malet rum tages i brug? Den slags ved en maler. Mange malere efteruddanner sig også løbende og opdaterer deres viden om materialer, metoder og teknikker.

Malere kan både hjælpe med tapetsering, de spartler, opsætter filt og væv og maler indendørs, udendørs, vægge, gulve og lofter. De rådgiver og vejleder og sørger for, at dit malerprojekt får det ønskede resultat.


Få 3 uforpligtende tilbud på din maleropgave

Kvalitet går aldrig af mode. Står du med et malerprojekt, som du ønsker at få en pris på? Så forhør dig hos nogle af vores malerfirmaer. Du kan få 3 gratis tilbud på malerarbejde ved at trykke på knappen her:

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *