Få 3 tilbud

Få gratis 3 uforpligtende tilbud på udskiftning af vinduer

Spar tid ved at sende din opgave ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du gratis tre helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige håndværkerfirmaer i dit lokalområde, der kan hjælpe jer med jeres vindueprojekt.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis og uforpligtende
  • Håndværkere i hele landet
Se hvor enkelt det er
Nye vinduer sættes i

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Vinduer spiller en vigtig rolle for din bolig

Uanset om du skal købe nye vinduer til en ny- eller tilbygning, eller vinduerne i din bolig blot trænger til en udskiftning, er det vigtigt, at du får valgt nogle vinduer, der passer til husets stil. For vinduer – og døre – spiller en meget vigtig rolle for husets visuelle indtryk. Vælger du forkert, kan det nemt komme til at se helt forkert ud – og det kan blive dyrt, hvis man ikke vælger rigtigt første gang.

Samtidig med at vinduerne er en vigtig del af husets udtryk, er vinduerne en del af husets klimaskærm og spiller således også en vigtig rolle for isolering, lysindfald og tyverisikring af huset. Der er derfor mange gode grunde til at skifte vinduer, hvis jeres er ældre, utætte eller slidte.

Vær forberedt på, at udskiftningen af vinduer hurtigt kan koste mange penge. Derfor er det vigtigt, at du får valgt en fagmand med erfaring i valg samt isætning af vinduer. Ellers kan du nemt ende med kuldebroer, og at vinduerne ikke virker nær så isolerende, som de er konstrueret.

Sådan vælger du de rigtige vinduer

Når du skal vælge nye vinduer, skal du først og fremmest beslutte dig for, hvilken stil huset skal have. Er der tale om udskiftning af gamle vinduer med nye, kan du passende tage udgangspunkt i, hvilke vinduer der sidder i huset i dag. Dem kender du og kan derfor bedre vurdere, hvorvidt der er behov for at ændre på størrelse og stil – for eksempelvis at få et større lysindfald i de enkelte rum i boligen.

Vælger du at foretage en ændring af vinduerne, skal du være passe på med at vælge vinduer, som ændrer voldsomt meget på husets stil. Har du et ældre bondehus på landet, kan det hurtigt komme til at se skævt ud, hvis du erstatter de eksisterende bondehusvinduer med store vinduer uden sprosser og rammer. Her ville et skift til de oftest lidt større, rektangulære dannebrogsvinduer muligvis passe bedre til huset. Omvendt vil det hurtigt komme til at se tosset ud, hvis du sætter bondehusvinduer i et hus af moderne design. Her fås det bedste resultat oftest ved at vælge hele ruder i vinduerne uden opdeling, så vinduerne bliver en ensartet flade, som resten af huset har på facaden.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvilket materiale skal jeg vælge til nye vinduer?

Det er ikke kun den fysiske udformning af vinduet, du skal tage stilling til. Vinduer fås i forskellige materialer. Og netop materialevalget er også et vigtigt parameter.

Vinduer kommer i mange former

Trævinduer har i mange år været den eneste valgmulighed. De kræver regelmæssig vedligeholdelse, ligesom træet i sig selv samt påvirkningerne fra vind og vejr sætter en naturlig begrænsning for holdbarheden af trævinduer.

Henover de seneste 20 år er der kommet nye materialer på markedet. Derfor kan du i dag også vælge både aluminiumsvinduer og plastvinduer. De kaldes vedligeholdelsesfrie, da de ikke kræver regelmæssig maling. Kun hængslerne skal smøres regelmæssigt – ganske som på trævinduer.

Plastvinduerne kom til i løbet af 1990’erne, og de første typer havde store problemer med både holdbarheden af plastikken og farven på vinduet. Nyere typer har ikke de samme børnesygdomme, hvorfor plastvinduer i dag er et lige så godt valg, som vinduer af andre materialer.

Aluminiumsvinduer har samme fordele som plastvinduer og kom oprindeligt på markedet netop på grund af plastvinduernes problemer med holdbarheden. Aluminium er ligesom plast et let materiale, der er væsentligt mere holdbart og vejrbestandigt end træ.

En fjerde type vindue anvender en kombination af enten aluminium og træ eller aluminium og plast. Her er den første variant den mest hyppige og giver dig træets naturlighed på indersiden af vinduet og aluminiummets vejrbestandighed på ydersiden. Denne vinduestype har derfor opnået stor popularitet og ses oftest brugt i mange nye vinduesprojekter.

Hvordan med termoruderne i de nye vinduer?

Den største teknologiske udvikling er nok sket med termoruderne. Ved at tilføje et tredje glaslag og udskifte almindelig luft med argon, er isoleringsevnen forbedret betydeligt på de såkaldte lavenergiruder, der anvendes i de fleste vinduer i dag. Ekstraudgiften til de mest isolerende rudetyper er oftest tjent hjem på en lavere varmeregning i løbet af nogle få fyringssæsoner.

Du har også mulighed for at tilkøbe både solafskærmning, støjdæmpning og sikkerhedsglas til dine vinduer. Så har du en vestvendt stue, kan du skrue lidt ned for aftensolen ved at vælge en indbygget solfilm i vinduerne.

Vælg tyverisikrede vinduer med skalsikring

Et sted hvor mange springer over, er den såkaldte skalsikring. Den sørger for at vinduerne lukker på samme måde som yderdøre med trepunktslukning og metalpaler, der går ind i vinduesrammen. Det gør det stort set umuligt for tyven at bryde vinduerne op.

I de fleste andre europæiske lande er skalsikring skrevet ind i bygningsreglementet. Men netop i Danmark er det ikke et lovkrav, endskønt vi har en af Europas højeste indbrudsrater – og faktisk den højeste i Norden. Ekstraudgiften til vinduer med en ordentlig skalsikring er godt givet ud. For tit er både de fysiske og psykiske omkostninger meget store ved et indbrud. Så når du alligevel skal skifte vinduerne, bør du kraftigt overveje at tilvælge skalsikringen – for din og familiens sikkerhed.

Sådan finder du den bedste pris på nye vinduer

Indkøb af nye eller udskiftning af eksisterende vinduer hører til en af de større udgifter. Derfor er det en god idé at få tilbud fra flere leverandører. Som minimum anbefaler vi, at du indhenter i hvert fald 3 tilbud, når du skal have pris på nye vinduer. På den måde opnår du et sammenligningsgrundlag og undgår kun at få tilbud på vinduer fra de dyreste håndværkere og vinduesproducenter.

Her kan du med fordel anvende vores tilbudstjeneste. Her oplyser du dine kontaktoplysninger og giver en kort beskrivelse af, hvor mange vinduer du har brug for. Du kan også vedlægge en tegning af huset med mål på vinduerne. Så sikrer vi, at du får tre tilbud fra kompetente håndværkerfirmaer, vi samarbejder med.

Frem til 2026 kan du løbende søge om energitilskud til vinduer i Energistyrelsens tilskudspulje.

Hør bygherren, Patrick, fortælle om sin oplevelse med at bruge 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud:

Spar tid på forgæves opkald og få tilbud fra leverandører, vi kan stå inde for

Så snart vi har modtaget din henvendelse, tager vores konsulenter fat i de håndværkere og leverandør i vores landsdækkende netværk, som ligger tættest på dig og matcher din opgave. Vi har en løbende dialog med alle de firmaer, vi arbejder sammen med, og indsamler vores brugeres vurdering af det arbejde, som de enkelte firmaer udfører.

Derfor finder vi altid de bedste håndværkere og leverandører, vi har i dit område, som er interesserede i at tage din opgave og beder dem kontakte dig. Så slipper du for forgæves opkald til firmaer, der enten ikke har tid lige med det samme eller som ikke sætter den type vinduer i, som du ønsker dig.

Det giver dig det rigtige udgangspunkt til at finde den bedste pris på nye vinduer til din bolig.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere