Vinduerne har stor betydning for husets udtryk, og du kan spare mange penge på varmeregningen med gode lavenergivinduer.
Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført
Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk
Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud
Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres
Uanset om du skal købe nye vinduer til en ny- eller tilbygning eller vinduerne i din bolig trænger til at blive skiftet ud, er det vigtigt, at du får valgt nogle vinduer, der passer til husets stil. For vinduer – og døre – spiller en meget vigtig rolle for husets visuelle indtryk. Vælger du forkert, kan det nemt komme til at se helt forkert ud – og det er rigtigt dyrt at tage fejl. For vinduerne og isætningen af dem løber hurtigt op.
Moderne vinduer er nemlig en noget mere kompliceret affære end de gammeldags termoruder, der var almindelige i danske boliger fra energikrisens indtræden i 1970’erne og frem til udgangen af forrige århundrede. For samtidig med at vinduerne er en vigtig del af husets udtryk, er vinduerne en del af husets klimaskærm og spiller således også en vigtig rolle for isolering, lysindfald og tyverisikring af huset.
Så hvert enkelt vindue koster hurtigt mange penge og deroveni skal der lægges timeløn til de håndværkere, som skal sætte vinduerne op. Samtidig er det vigtigt, at du får valgt en fagmand med erfaring med valg og isætning af vinduer. Ellers kan du nemt ende med kuldebroer og at vinduerne ikke virker nær så isolerende, som de er konstrueret.
Når du skal vælge nye vinduer, skal du først og fremmest beslutte dig for, hvilken stil huset skal have. Er der tale om udskiftning af gamle vinduer med nye, kan du passende tage udgangspunkt i, hvilke vinduer der sidder I huset i dag. Dem kender du og kan derfor bedre vurdere behovet for at ændre på dem, for f.eks. at få et større lysindfald i de enkelte rum i boligen.
Vælger du at foretage en ændring af vinduerne, skal du især passe på med at vælge vinduer, som ændrer afgørende ved husets stil. Har du et ældre bondehus på landet, vil det f.eks. komme til at se meget forkert ud, hvis du erstatter de eksisterende bondehusvinduer med store vinduer uden sprosser og rammer. Her vil et skift til de oftest lidt større, rektangulære dannebrogsvinduer bedre kunne forsvares.
Omvendt vil det hurtigt komme til at se helt tosset ud, hvis du sætter bondehusvinduer i et hus i et moderne design. Her fås det bedste resultat oftest ved at vælge hele ruder i vinduerne uden opdeling, så vinduerne bliver en ensartet flade, lige som resten af huset har på facaden.
Det er ikke kun den fysiske udformning af vinduet, du skal tage stilling til. Materialevalget er også en vigtig parameter.
Her har trævinduer i mange år været den eneste valgmulighed. De kræver regelmæssig vedligeholdelse, ligesom træet og påvirkningerne fra vind og vejr sætter en naturlig begrænsning for holdbarheden af trævinduer.
Henover de seneste 20 år er der kommet nye materialer på banen. Således kan du i dag vælge mellem både aluminiumsvinduer og plastvinduer. De kaldes vedligeholdelsesfrie, da de ikke kræver regelmæssig maling. Kun hængslerne skal smøres regelmæssigt, ganske som på trævinduer
Plastvinduerne kom til i løbet af 1990’erne og de første typer havde store problemer med både holdbarheden af plastikken og farven på vinduet. Nyere typer har dog ikke de samme børnesygdomme, hvorfor plastvinduer i dag er et lige så godt valg, som vinduer af andre materialer.
Aluminiumsvinduer har samme fordele som plastvinduer og kom oprindeligt på markedet, netop på grund af plastvinduernes problemer med holdbarheden. Aluminium er ligesom plast et let materiale, der er væsentligt mere holdbart og vejrbestandigt end træ.
En fjerde type vindue anvender en kombination af enten aluminium og træ eller aluminium og plast. Her er den første variant den mest hyppige og giver dig træets naturlighed på indersiden af vinduet og aluminiummets vejrbestandighed på ydersiden. Denne vinduestype har derfor opnået stor popularitet og ses oftest brugt i mange nye vinduesprojekter.
Den største teknologiske udvikling er nok sket med termoruderne. Ved at tilføje et tredje glaslag og udskifte almindelig luft med argon, er isoleringsevnen forbedret betydeligt på de såkaldte lavenergiruder, der anvendes i de fleste vinduer i dag. Ekstraudgiften til de mest isolerende rudetyper er oftest tjent hjem på en lavere varmeregning i løbet af nogle få fyringssæsoner.
Du har også mulighed for at tilkøbe både solafskærmning, støjdæmpning og sikkerhedsglas til dine vinduer. Så har du f.eks. en vestvendt stue, kan du skrue lidt ned for aftensolen ved at vælge en indbygget solfilm i vinduerne.
Et sted hvor mange oftest springer over, er den såkaldte skalsikring. Den sørger for at vinduerne lukker på samme måde som yderdøre med trepunktslukning og metalpaler, der går ind i vinduesrammen. Det gør det stort set umuligt for tyven at bryde vinduerne op.
I de fleste andre europæiske lande er skalsikring skrevet ind i bygningsreglementet. Men netop i Danmark er det ikke et lovkrav, endskønt vi har en af Europas højeste og den højeste indbrudsrate i Norden. Ekstraudgiften til vinduer med en ordentlig skalsikring er godt givet ud. For tit er både de fysiske og psykiske omkostninger meget store ved et indbrud. Så når du alligevel skal skifte vinduerne, bør du kraftigt overveje at tilvælge skalsikringen – for din og familiens sikkerhed.
Indkøb af nye eller udskiftning af eksisterende vinduer hører til en af de større udgifter. Derfor er det, at du sørger for at spørge flere leverandører om et tilbud. Som minimum anbefaler vi, at du indhenter i hvert fald 3 tilbud, når du skal have pris på nye vinduer.
Derved undgår du, kun at få et tilbud på vinduer fra de dyreste håndværkere eller vinduesproducenter. Samtidig er det mere interessant for de adspurgte håndværkere eller producenter at give pris på dine nye vinduer. For de er kun i konkurrence med to andre.
Her kan du med fordel anvende vores tilbudstjeneste. Her oplyser du dine kontaktoplysninger og giver en kort beskrivelse af, hvor mange vinduer du har brug for. Du kan også lægge en tegning af huset op med mål på vinduerne. Så får vi noget helt konkret at gå frem efter.
Vær i øvrigt opmærksom på at du i 2017 kan få håndværkerfradrag, når du udskifter dine vinduer. Der er 12.000 kroner i fradrag per person over 18 år i husstande.
Så snart vi har modtaget din henvendelse, tager vores konsulenter fat i de håndværkere og leverandør i vores landsdækkende netværk, som ligger tættest på dig. Vi har en løbende dialog med alle de firmaer, vi arbejder sammen med, og indsamler vores brugeres vurdering af det arbejde, som de enkelte firmaer udfører.
Derfor finder vi altid de bedste håndværkere og leverandører, vi har i dit område, som er interesserede i at tage din opgave og beder dem kontakte dig. Så slipper du for forgæves opkald til firmaer, der enten ikke har tid lige med det samme eller som ikke sætter den type vinduer i, som du ønsker dig.
Det giver dig det rigtige udgangspunkt til at finde den bedste pris på nye vinduer til din bolig.
Opgaver siden år 2000
Aktive håndværkere
Byer med håndværkere
Succesrate på indsendte opgaver