Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på reparation af utætte tage

Et tag kræver løbende reparationer og vedligeholdelse. Hos 3byggetilbud kan du nemt og hurtigt finde en dygtig lokal håndværker, der kan reparere utætte tage. Få det fulde overblik over vores tagreparationer og få et uforpligtende tilbud.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Håndværkere i hele landet
Se hvor enkelt det er
Utæt tag

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Reparation af et utæt tag – undgå større skader på din bolig

At have et utæt tag kan have store konsekvenser for hele din bolig. Taget er nemlig på samme tid den dyreste enkeltdel af din bolig, samt den del af boligen, som slides allermest. Og dette er helt naturligt. For i takt med at tiden går, vil særligt tung regn, sne, stærk blæst og ikke mindst storme bidrage til at slide på dit tag.
Et af de hyppigste tagskader der opstår er små huller i taget, hvilket gør, at vand kan trænge ind i resten af din bolig.
Og hvis dette sker, vil tagkonstruktionen på det pågældende sted kunne begynde at rådne og fugten kan medføre at der opstår skimmelsvamp i boligen. Derfor er det afgørende at både få identificeret og reparere taget så hurtigt som muligt. Også selvom det ikke er sommer og godt vejr!

Årsager til utætte tage

Der kan være mange forskellige årsager til at dit tag er blevet utæt.
Nogle af de mest almindelige årsager, inkluderer:

 • Naturlig nedbrydning af taget over tid
 • Vind- og vejrskader
 • Frostsprængninger på grund af alger os mos
 • Fejl ved monteringen af taget eller byggesjusk
 • Udefrakommende genstande, såsom løse grene eller fyrværkeri

Naturlig nedbrydning over tid

Naturlig nedbrydning af tagplader og tagsten er en hyppig årsag til huller og utætheder i taget. Denne nedbrydning er naturlig, da langt de fleste materialer nedbrydes over tid. Disse typer skader vil derfor opstå over tid på de fleste boliger.

Vind- og stormskader

En anden og mere akut årsag til huller i taget, er vind- og stormskader. Storme opstår med jævne mellemrum og særligt i de senere år, som et resultat af klimaforandringerne, er storme blevet både kraftigere og mere hyppige herhjemme. Af samme årsag er kravene til moderne tagkonstruktioner blevet ændret løbende i de sidste 20 år. Men uanset om du bor i en ny eller ældre bolig, bør du altid overveje at undersøge dit tag umiddelbart efter en storm eller kraftigt blæsevejr.

Frostsprængninger på grund af alger os mos

En tredje meget udbredt årsag til utætte tager, er frostskader. Frostskader opstår ofte om vinteren, hvis der samler sig alger og mos på taget, da algerne forhindrer vandet i at komme væk fra taget. Alger og mos bør løbende fjernes fra dit tag, og kan blandt andet gøres med en grundig tagrensning.

Fejlmontering af taget

En fjerde årsag til huller og utætheder i taget, kan skyldes dårligt håndværk, da taget oprindeligt blev monteret, eller ved tidligere renoveringsopgaver. Disse fejl kan være svære for mening personer at se – så hvis du er i tvivl om der skulle være problemer med dit tag, bør du kontakte en fagmand.

Udefrakommende genstande

En fjerde og mere sjælende årsag til skader på taget kan inkludere nedfaldne genstande. Dette kan blandt andet være fyrværkeri, nedfaldne grene fra omkringliggende træer eller endda i nogle tilfælde store mængder sne, der ligger på taget.

Nedfaldne grene eller fyrværkeri kan bidrage til at der opstår øget slid på taget, hvilket kan skabe utætheder på sigt. Det er svært at forberede sig på disse ting. Derfor gælder det også i disse tilfælde om at få fjernet eventuelle nedfaldne genstande fra taget så hurtigt som muligt.

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Hvad kan man selv gøre ved huller i taget?

Som tommelfingerregel anbefales det, at man som boligejer foretager et årligt tjek af sit tag. På den måde kan du nemmere sikre dig imod, at der opstår huller eller andre utætheder. På den måde bliver det både nemmere og billigere at vedligeholde sit tag løbende.
Du kan både tjekke dit tag udvendigt samt indvendigt. Hvis det er muligt vil vi anbefale, at du gør begge dele.

Udvendigt tjek af tag

Når du skal lave det udvendige tjek af dit tag, kan du enten gøre det ved hjælp af en stige eller eventuelt ved brug af en drone. Det er dog vigtigt at du får kigget godt efter, da selv små skader, kan blive til store skader, hvis det ikke bliver udbedret i tide. Alternativt skal du få en fagmand til at gøre det.

Når du tjekker dit tag udvendigt, bør du særligt kigge efter følgende:

 • Har dit tag mange skæve tagsten eller tagplader?
 • Har dit tag knækkede tagmaterialer?
 • Er huller og utætheder ved skorstenen?
 • Er skotrender jævne og uden begroning?
 • Er dine tagrender tilstoppede eller utætte
 • Er der revner i dit tag, og er skruerne, der hægter tagpladerne fast intakte?

Indvendigt tjek af taget

Du kan også vælge at lave en indvendig inspektion af dit tag.

Ved en indvendig inspektion bør du særligt holde øje med følgende:

 • Er sollys synligt gennem huller i taget? I så fald kan det indikere, at regn også kan trænge igennem.
 • Tjek efter fugtpletter i loftets hjørner. Fugtpletter er et tegn på utætheder i taget.
 • Kig efter fugtskjolder på indersiden af tagbelægningen, lægterne og i gulvet.
 • Vær på udkig efter eventuelle skadedyrsangreb fra borebiller eller husbukke. For at gøre dette skal du kigge efter flyvehuller med udflossede kanter og små runde huller, hvor der kan ligge boremel.

Hvad koster det at reparere et utæt tag?

Prisen på din tagreparation afhænger både af, hvilken type skade, der er tale om, hvor stor den er, samt hvilket type tag, du har på din bolig. Nogle former for tagreparationer kræver særlige kompetencer, såsom hvis der skal håndteres tagplader der indeholder asbest.
En typisk reparation af et utæt tag, kan derfor spæne fra alt fra 5.000-10.000 kr.

Desuden afhænger prisen også af hvilken tagtype, der er tale om. Tegltag koster mellem 800-1200 kroner pr. m2, mens glaseret tegl koster omkring 1.400-2.000 kroner pr. m2. Billigere tagtyper er PVC-tag, som koster mellem 300-500 kroner pr. m2, bølgeeternit som har en m2-pris på cirka 500-700 kroner, samt ståltag som du kan forvente koster 600-800 kroner pr. m2.

Tagpaptag er også blandt de billigere alternativer, da dette har en m2-pris på cirka 600-800 kroner, mens det stadig har en holdbarhed på op til 50 år. Hvis du derimod ønsker eternit- eller naturskiffer kan du forvente en m2-pris på henholdsvis 900-1.000 kroner og 1.300-1.500 kroner.

Få 3 forpligtende tilbud på reparation af utætheder i taget

Hos 3Byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt indhente tre tilbud på en reparation af dit utætte tag.
Vi samarbejder med dygtige håndværkere i hele landet. Når du indhenter tre tilbud via vores tjeneste, er du sikker på, at du ikke kun få spurgt de dyreste firmaer om et tilbud. Derudover er håndværkerne mere villige til at byde ind på opgaven, fordi de kun er i konkurrence med 2 andre.

Men i stedet for selv at kontakte håndværkerne om din tagrenovering, kan du bruge vores tilbudsordning her på sitet. Derved finder vi tre håndværkere fra vores landsdækkende netværk i nærheden af dig, som kontakter dig. Så slipper du for en masse forgæves opringninger til håndværkere, der enten ikke har tid eller ikke foretager den form for tagrenovering, som du har brug for.

Skal du finde den bedste pris på en tagreparation, bør du gå efter at få minimum 3 tilbud på opgaven.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Det skal håndværkeren vide for at kunne give tilbud

Hvis der er tale om et typisk hul i taget vil det ofte være nok for jer at sende et billede af selve skaden. Der er også en god ide at undersøge præcist hvor gammelt jeres tag er, samt hvilken slags tag I har på jeres bolig. Men hvis i har mistanke om, der er andre ting galt med jeres tag, så vil det være bedst at få den konkrete håndværker forbi så han eller hun kan lave en formel inspektion af jeres tag. Efter inspektionen vil håndværkeren mere konkret sige, hvad der skal til, og hvordan hele projektet kommer til at forløbe.