Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud på tagrens

Tagrens giver et smukt tag uden mos og alger. Få tre tilbud på tagrens fra udvalgte tagfirmaer.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Firmaer med speciale i tagrens i hele landet
Se hvor enkelt det er
Rødt tag

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Giv dit tag nyt liv med en tagrensning

Hvis dit tag er ved at være slidt og fyldt med mos og alger, skal du ikke nødvendigvis investere i et helt nyt tag. Er du ikke klar til at foretage en decideret tagrenovering, så kommer du langt med at få taget renset og malet. Dit tag kommer til at fremstå som nyt, når det er blevet renset af fagfolk.

For som tiden går, vil mange opleve, at der både kan samle sig alger og mos på taget.

Et tag fuld af mos er hverken pænt at se på, og får hurtigt din bolig til at se ældre ud end det er.

Står du med et utæt tag så kan fugt hurtigt sprede sig til resten af din bolig, og der kan i værste fald gå råd i din bolig og opstå skimmelsvamp, som kan påvirke dit indeklima. Med en tagrensning kan få et pænt og flot tag.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvilke tagbelægninger kan renses?

Der findes mange forskellige typer af tage. Langt de fleste kan heldigvis godt tåle at blive renset og malet. Der er dog flere forskellige fremgangsmåder og der skal tages særligt forbehold for diverse tagtyper.

De mest udbredte tagtyper, der kan have gavn af at blive renset inkluderer:

 • Eternittag
 • Betontage
 • Skifertage
 • Ståltage
 • Tagpap 

På den anden side anbefales det ikke at man renser tegltage samt naturskifertage.

Hvorfor er tagrensning en god idé?

Tagrens bliver udført for at fjerne mos og alger. Mos og alger gør taget porøst, så det nemmere opsuger regnvand og får frostsprængninger. Tagrens minimerer risikoen for, at dit tag nedbrydes og bliver utæt. Ofte handler det også om at shine et hus op. Et tag fyldt med mos og alger er ikke særlig pænt, og får huset til at fremstå som gammelt og slidt. Du kan også finde god information om tagafrensning på Tagmalerforeningen.dk.

Tagrens skal foregå miljømæssigt forsvarligt

Det er en god idé at overlade tagrensningen til specialiserede fagfolk. Eternittag og asbesttag indeholder giftige stoffer, og tagrens er underlagt mange lovmæssige krav og restriktioner.

Hvornår kan dit tag ikke få en tagrens?

 • Tagpladerne er revnede
 • Tagpladerne har buler
 • Tagpladerne er porøse
 • Tage der er over 40 år gamle

Tagrensning af eternittag

Rensning af eternittag foregår med en slags højtryksspuler – der skal være godkendt af Arbejdstilsynet. Taget “højtryksspules”, men på en måde, der holder de giftige asbestfibre inde i maskinen. Vandet fra tagrensningen bliver filtreret, så giftige rester fra taget ikke ledes ud i kloakken. Alle asbestrester fra den anvendte maskine deponeres.

Særlige regler for asbestholdige tage

Selvom langt de fleste tage kan renses, så er der nogle typer af tage, som man skal være særligt varsomme med. Det gælder særligt eternittage, der er lavet før 1987.

Disse tage indeholder nemlig asbest, hvilket betyder at de ikke må børstes. Asbest er et yderst skadeligt stof, som udelukkende skal håndteres af professionelle. Asbest blev brugt i mange danske byggematerialer herunder særligt vinduer og tage igennem mere end 30 år indtil 1987, hvor det endegyldigt blev gjort forbudt. Derfor er det også forbudt at højtryksspule et asbesttag. Hvis du ved, at der er asbest i dit tag, skal du rense det med en blød svamp og en svag vandstråle.

Der findes dog virksomheder som er godkendt af Arbejdstilsynet til at rense asbestholdige tage.

Det er forbudt at højtryksspule et asbesttag. Ved du at der er asbest i dit tag, skal du rense det med en blød svamp og en svag vandstråle.

Hvad koster tagrensning?

Prisen på en tagrensning kan variere meget. Typisk ligger priserne imellem 100-150 kr. per m2 inklusive moms. Priserne kan dog variere fra udbyder til udbyder. Generelt er der dog stor konkurrence inden for tagrensninger og algebehandlinger sammenlignet med andre typer tagrenoveringer.

En tagrensning af et typisk dansk parcelhus på 150 m2 vil derfor koste imellem 15.000-20.000 kr. Derudover kan det koste mere, hvis du også ønsker at få algebehandlet dit tag i samme omgang eller eventuelt at få renset og malet dit tag.

Prisen kan dog også stige, hvis du vælger at kombinere en tagrensning med andre opgaver. Nogle af de mest almindelige kombinationsopgaver, der udføres i forbindelse med en tagrensning inkluderer:

 • Tagrensning og algebehandling
 • Tagrensning og maling af tag
 • Tagrensning og rensning af solceller 

Særligt ved solceller

Hvis du har solceller på dit tag, bør du være særligt opmærksom på om du har alger eller mos på dit tag. Alger og mos kan nemlig nedsætte effektivitet på dine solceller, da solcellerne får sværere ved at optage solens stråler.

Kan man selv rense og algebehandle sit tag?

Ja, du kan godt selv så for at rense og eventuelt algebehandle dit tag. Der er dog et par ting du skal være opmærksom på, hvis du selv overvejer at gøre det. På den ene side, er der de økonomiske aspekter af en tagrensning. For selvom du kan synes, at det er dyrt at få renset taget, så ligger priserne på denne slags tagopgaver i den lave ende. Men hvis du selv ønsker at rense dit tag, så skal du stadig bruge penge på udstyr. Dette inkluderer at du enten skal købe eller leje en tagrenser, en trailer til transporten, filtre der skal bruges ved selve rensningen samt algemidler. Udgifter til disse ting alene kan hurtigt løbe op i 2-3.000 kr.

Derudover er der de praktiske aspekter ved at rense dit tag. Her bør du både være opmærksom på, at det kommer til at tage mindst et par timer at udføre dette arbejde. Dette har også en værdi for de fleste.

En anden ting man skal tænke på, er den kvalitet man ville opnå, eller rettere, ikke opnå ved at gøre det selv. Hvis det ender med at du ikke har renset dit tag grundig nok, kan det ende med at du i sidste ende alligevel skal betale en professionel for at gøre det.

Du skal desuden også sætte dig ind i den gældende lovgivning, så du ikke kommer til at overtræde regler der er for at beskytte miljøet.

Og sidst men ikke mindst, så skal man også tænke på sig selv. Det er ikke så ligetil at arbejde på et tag. Hvis du ikke ved, hvordan du skal færdes på et tag, kan du komme til at beskadige det, eller du kan selv ende med at komme til skade.

Så det korte svar må derfor være, at på den ene side, kan du godt rense dit eget tag, men kun hvis du har alt hvad du skal bruge, og du har helt styr på, hvordan det skal gøres.

Få 3 forpligtende tilbud på tagrensning

Hos 3Byggetilbud kan du nemt og hurtigt indhente 3 tilbud på en tagrensning.

Vi samarbejder med dygtige håndværkere i hele landet. Når du indhenter tre tilbud via vores tjeneste, er du sikker på, at du ikke kun få spurgt de dyreste firmaer om et tilbud. Derudover er håndværkerne mere villige til at byde ind på opgaven, fordi de kun er i konkurrence med 2 andre.

Men i stedet for selv at kontakte håndværkerne om din tagrensning, kan du bruge vores tilbudsordning her på sitet. Derved finder vi tre håndværkere fra vores landsdækkende netværk i nærheden af dig, som kontakter dig. Så slipper du for en masse forgæves opringninger til håndværkere, der enten ikke har tid eller ikke foretager den form for tagrenovering, som du har brug for.

Skal du finde den bedste pris på en tagrensning, bør du gå efter at få minimum 3 tilbud på opgaven.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere