Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på et nyt tegltag

Med et smukt og solidt tegltag har du tag de næste mange år. Der er mange varianter indenfor tegltag derfor kan det være en god idé at få professionelt hjælp til at vælge.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Tagfirmaer i hele landet
Se hvor enkelt det er
Tegltag

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Skal du have nyt tegltag?

Et tegltag er en af de ældste tagbelægninger, når vi ser bort fra strå- og tangtage. Et tegltaget holder nemt i op til 100 år, så sandsynligvis kommer du kun til at skulle lægge nyt tegltag eller udskifte det eksisterende tegltag en gang i dit liv.

Tegltage fås i mange forskellige farver og med mange forskellige overflader. Således kan du vælge mellem:

  • Vingetegl
  • Almindelige tegl
  • Betontegl
  • Blådæmpede tegl
  • Engoberede tagsten
  • Glaserede tegl

Derudover kan du få forskellige tagpladeprodukter, der har en tegllignende overflade. Det er et både lettere og billigere tag i forhold til et klassisk tegltag, der er både meget tungt og ressourcekrævende at få lagt.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Udskiftning af tagsten – tænk på æstetikken

Uanset om du skal have lagt et helt nyt tegltag, eller skal have udskiftet et eksisterende tegltag, skal du først og fremmest tænke på, hvordan det nye tag kommer til at virke på huset. Er der tale om en udskiftning, vil det være naturligt at vælge et tegltag i samme type, farve og udseende. Er der tale om et nyt tegltag, er det en god ide at afstemme udseendet af det med de andre tage, der findes på naboejendommene.

Samtidig kan der være nogle vedtægter i lokalplanen, der påbyder eller forbyder visse tegltyper. Således indførte mange kommuner forbud mod skinnende tagflader, dengang der var gunstige tilskud at hente på opsætning af solceller. Derved kunne de forbyde solceller på tagene uden at skrive det direkte ind i lokalplanerne.

Det betød dog, at det derved pludselig ikke længere var tilladt at opsætte glaserede teglsten, som ellers var vældig populære op gennem 00’erne – og sådan er det forsat i dag i mange kommuner, selv om der bliver længere og længere mellem nye solcelleanlæg. Derudover er der også en del kommuner, der har forbudt oplægning af tegllignende tagplader i forbindelse med udskiftning af tegltage. Så start med at undersøge lokalplaner og tinglyste servitutter på ejendommen, inden du begynder en udskiftning af taget.

Engoberede eller matglaserede tagsten?

Må du ikke lægge skinnende teglsten på dit tag, kan du vælge mellem nogle af de ikke-glaserede tegltyper, de såkaldte engoberede tagsten eller vælge en matglaseret tagsten i stedet.

Engoberede tagsten er en særlig teglsten, der har fået brændt et ekstra finkortet lag ler blandet med rene mineralske farver ovenpå den tørrede teglsten. Det giver en smudsafvisende, diffusionsåben og silkemat overflade i en flot farve, der ikke skinner.

En mere skinnende udgave kaldes for ædelengoberede tagsten. Her er engoben udover mineralske farver også tilsat pulveriseret kvarts. Kvartsen smelter til glas under brændingen. Det giver teglstenen en halvblank overflade, der er meget modstandsdygtig overfor alger og snavs, selv om den stadig er delvis diffusionsåben.

Endelig kan du som sagt også reducere glanseffekten på teglstenene ved at vælge matglaserede tegl. Derved kombineres fordelene ved kvartsglasur med et mat udseende. Det giver et yderst robust tegl, der samtidig er fuldstændigt smudsafvisende.

Udskiftning af eternittag

Ved udskiftning af eternittag stiger prisen på det nye tegltag yderligere, på grund af de særlige miljømæssige krav der er til nedtagning og bortskaffelse af tagplader med eternit eller asbest i. Det kræver brug af fagfolk, da det kræver særlige åndedrætsværn og specialdragter at arbejde med de eternit- eller asbestholdige tagplader.

Tegltag kræver et solidt undertag

Et tegltag er en af de tungeste tagløsninger, der findes. Derfor kræver det en ekstra solid tagkonstruktion. Så hvis du skifter fra f.eks. et pladetag til et tegltag, kan du ikke bare nøjes med at erstatte tagpladerne med teglsten. I stedet skal tagkonstruktionen forstærkes, ligesom der skal lægges et undertag, der skaber en ekstra tæthed mod fugt, vand og fygesne under tagstenene.

Hvordan finder jeg et tegltag til en god pris?

Skal du være sikker på, ikke at købe dit nye tegltag for dyrt, skal du indhente minimum 3 tilbud på tegltag fra 3 forskellige tagdækkerfirmaer. Spørger du kun to firmaer, risikerer du jo, at det kun er de to dyreste, du får spurgt om en pris.

Men du kan sjældent nøjes med at ringe til 3 forskellige tagfirmaer, for at finde 3 som har tid inden for en rimelig fremtid, eller som løser den type tagopgaver, du har brug for. Samtidig er det også noget sværere at bedømme både håndværkerne, og de tilbud som de fremsender, hvis du ikke selv er beskæftiget inden for branchen.

For ud fra beskrivelsen i tilbuddet alene, samt det indtryk du får af håndværkerne, når de er på besøg for at måle op til tilbuddet, kan det være svært at bedømme, hvorvidt det ene firma er bedre end det andet – eller hvorvidt det billigste tilbud er lige så godt som de to andre, der er dyrere.

Tryg genvej til at få lagt nyt eller udskiftet dit tegltag

Ved at bruge 3byggetilbud.dks tilbudstjeneste sparer du ikke alene en masse forgæves henvendelser til håndværkerne. Du får også en større sikkerhed for, at de tilbud du får, kommer fra firmaer, der har leveret lignende løsninger, som andre har været tilfredse med.

Vi har et fast samarbejde med udvalgte tagfirmaer over hele landet, som vi kender og ved kan levere en ordentlig tegltagsløsning. Det ved vi dels gennem vores kendskab til firmaerne og dels gennem de brugeranmeldelser, som andre af vores brugere har indsendt på tilsvarende leverancer fra de firmaer, som vi henviser til dig.

Det gør det meget nemmere, og giver større tryghed for, at du får den tagløsning, du drømmer om, når du indhenter 3 tilbud på tegltag her på 3byggetilbud.dk.

Se videoen herunder, og hør Linda Hallander fortælle om sin oplevelse med 3byggetilbud.dk, da hun skulle have lagt nyt tag på sommerhuset:

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere