Sandblæsning → Få tre priser på renovering af facaden

Sandblæsning – Få 3 tilbud

En facaderenovering får det bedste resultat, hvis du starter med en sandblæsning af den gamle facade. Sandblæsning fjerner effektivt, men samtidigt skånsomt, gammel maling, puds, kalk, m.m. Hos 3byggetilbud.dk har vi sandblæsere fordelt i hele landet.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Sandblæsere i hele landet

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så enkelt kan du få tilbud

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se flere fordele ved sandblæsning

Med en sandblæsning af dit hus giver du facaden nyt liv

Med tiden bliver facaden på dit hus beskidt og grimt af trafikfilm, snavs og belægninger af alger eller mos. Er facaden pudset op, kan større eller mindre dele af pudslaget gå løs eller falde ned på grund af frostsprængninger, ligesom sætningsrevner og andre skader på murværket, sætter sine tydelige spor.

Skal du give facaden en frisk start, skal alt skidt, møg og gammel puds fjernes. Det gøres nemmest og mest nænsomt med en sandblæsning af huset. Det kræver specialudstyr og grundigt kendskab til, hvordan de forskellige typer murværk kan sandblæses. Derefter kan mureren gå i gang med at udbedre sætningsrevner og andre skader på det nøgne murværk, fuge murværket efter og måske komme et nyt pudslag på huset.

Sådan foregår en sandblæsning af huset

Sandblæsning af facaden foregår ved, at der blæses finkornet sand på muren med højtryk. Det fjerner skidt, møg og belægninger, samt rester af gammel maling og et eventuelt gammelt pudslag. Samtidig fjerner det oftest også det øverste lag af mørtlen i fugerne mellem murstenene.

Tilbage efter sandblæsningen står det nøgne murværk, som derefter kan repareres og behandles af en murer. Han vil gennemgå murværket minutiøst, for at finde alle fejl og mangler. Derefter begynder mureren at udbedre sætningsrevner, ligesom han eller hun finder og udbedrer årsagen til dem, så sætningsrevnerne ikke kan opstå igen.

Efter dette er gjort, omfuges murværket, så fugerne står helt friske. Hvordan omfugningen foretages, afhænger helt af, om du ønsker at murværket skal være synligt, eller facaden skal pudses op igen.

Skal facaden pudses op, får du mulighed for at vælge mellem en række forskellige oppudsningsmetoder, f.eks. sækkeskuring, vandskuring, filtsning eller fuld oppudsning.

Flere forskellige former for sandblæsning

Selve sandblæsningen kan foregå på flere forskellige måder, alt efter hvilken type murværk, facaden er opført i. Generelt findes der disse former for sandblæsning og afrensning af facaden:

 • Tørsandblæsning
 • Vådsandblæsning
 • Lavtryksblæsning
 • Støvfriblæsning
 • Hedvandsrensning
 • Kemisk rensning

Tørsandblæsning må ikke anvendes uden afskærmning i bymæssig beboelse. Derfor vil der typisk vælges en vådsandblæsning til afrensning af facader, teglsten, beton og andre hårde overflader, der skal renses for skidt, puds og maling inden en facaderenovering. Det har nemlig den fordel, at det støver mindre end tørsandblæsning. Dog skal facaden så efterfølgende højtryksspules med vand for at fjerne det slamlag, som sætter sig på murværket efter sandblæsningen.

Husk at melde sandblæsningen til naboer og kommune

Netop fordi sandblæsning kan give en del støv- og andre gener for naboer og det omkringliggende miljø, skal du varsko nærtliggende naboerne om sandblæsningen, før den foretages. Sandblæsningen skal også meldes til kommunen eller miljøcenteret, før du går i gang.

Det sørger sandblæsningsfirmaet stort set altid for, ligesom de sørger for at bortskaffe sandet efter sandblæsningen og foretager oprydning og rensning af nærmiljøet omkring huset.

Miljøvenlig sandblæsning

I dag genanvender de fleste sandblæsningsfirmaer sandblæsningssandet. Det sker ved at sandet sendes til rensning, så der ikke er snavs og skidt fra tidligere opgaver i sandet. Det meste sandblæsningssand kan genbruges fra 20 til 200 gange alt efter type og kvalitet. Når det ikke kan anvendes til sandblæsning mere, kan det indgå i andre former for produktion.

Det gør sandblæsningssand til et meget miljøvenligt materiale. Miljøvenligheden ved sandblæsning fremmes yderligere af, at mange sandblæsningsfirmaer udfører CO2-neutral sandblæsning, der belaster miljøet minimalt.

Hvordan finder jeg sandblæsning til de bedste priser

Skal du finde sandblæsning til en god pris, skal du have fat i minimum 3 tilbud på sandblæsning. Derved er du sikker på, at du får et mere sikker prisindikation på, hvad sandblæsning af et hus i jeres størrelse koster. For priserne varierer ret meget hos de forskellige sandblæsningsfirmaer.

Men tit er du nødt til at ringe til væsentligt flere end 3 firmaer, for at finde nok som er interesserede i at give tilbud på din opgave. Det skyldes enten, at firmaerne er booket langt ud i fremtiden, eller at de har specialiseret sig i bestemte sandblæsningsopgaver eller kundesegmenter.

Det tager tid. Men det er sådan set ikke det største problem. Det er i stedet, hvorvidt de firmaer du har fået tilbud fra, nu rent faktisk også kan levere et ordentligt stykke arbejde. For sandblæsning er ikke et produkt, du kan tage og føle på – og der er mange ting, der kan gå galt.

Er vinduer, døre og ventilationshuller f.eks. ikke ordentligt afdækkede, kan træværk og ruder nemt blive beskadigede og sandet kan komme ind i boligen – og er det først sket, er det ikke sådan lige at rette op på. Det kræver oftest nye vinduer, døre eller en større rengøring indendørs.

Valg af sandblæsningsfirma på den trygge måde

Derfor er det en ekstra god ide at bruge 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud med. Her får du gratis tre tilbud fra nøje udvalgte sandblæsningsfirmaer, som bor i nærheden af dig. Vi samarbejder fast med nogle af branchens bedste på området over hele landet. Derfor er det firmaer, vi kender, og ved kan udføre opgaven til din tilfredshed.

Samtidig anvender vi altid andre brugeres anmeldelser af firmaerne, når vi vælger det sandblæsningsfirma, der skal udføre din sandblæsningsopgave. Så ved at bruge os, sparer du ikke bare tid. Du får også en meget større tryghed. Den havde du ikke haft, hvis du havde ringet rundt selv og indhentet 3 tilbud på sandblæsning.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud