Få 3 tilbud
Sektion Boligforeninger

Boligpriserne stiger på trods af corona-krisen

På trods af corona-krisen stiger boligpriserne på det private boligmarked. Det viser nye overraskende tal fra Finans Danmark.

Selvom adskillige eksperter havde forudset et fald i priserne på det private boligmarked, er priserne steget midt i corona-krisen. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Stigningerne gælder særligt for det ellers overophedede boligmarked i København. Her er prisen for en ejerlejlighed per kvadratmeter steget fra 48.758 kroner i februar, til 49.168 kroner i april i år.

“Dét, at priserne i København er steget midt i corona-krisen, er ret bemærkelsesværdigt”, udtaler administrerende direktør i ejendomsmæglerkæden BRIKK, Sebastian Beres, i en pressemeddelelse ifølge TV2 Lorry.

Det Økonomiske Råd forudså i starten af april ifølge Berlingske, at priserne ville falde mellem 8 og 11 procent grundet corona-krisen. De tal stemmer dog indtil videre ikke overens med de nye tal fra Finans Danmark.

Cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hillingsøe Heining, er enig i, at meget tyder på, at vismændenes prognose på et prisfald på mellem 8-11 % på boligmarkedet i år er for pessimistisk. Det vil kræve et prisfald på huse på i omegnen af 20 % eller mere gennem resten af året fra maj og frem mod december. Det virker meget urealistisk med den seneste tids udvikling in mente. Det er dog alt for tidligt at konkludere, at der ikke er en risiko for betydelige prisfald på boligmarkedet over de kommende år.

Sebastian Beres mener, at stigningen tyder på, at de stabile priser og stigningerne vil fortsætte i København.

Samme udvikling som vi ser i København, ser vi ligeledes i Nordsjælland. Her var prisen på en ejerlejlighed i februar i år 28.867 kroner per kvadratmeter, hvor den i april var 29.048 kroner per kvadratmeter.

Corona-krisen kan påvirke boligmarkedet

Til Finans Danmark udtaler viceadministrende direktør i Finans Danmark, Ane Arnth Jensen, at hun ligeledes oplever, at mange sætter deres bolig til salg til højere priser. Hun tilføjer dog, at hun mener, corona-krisen kommer til at påvirke boligmarkedet.

Udbruddet af corona-virusset har påvirket mange danskeres jobsituation og samfundet generelt. Vi kan forvente, at det også vil få en effekt på boligmarkedet. Corona ramte for alvor først Danmark i midten af marts, og det er muligt, at det vil vise sig i boligejernes salgsplaner fremadrettet.

Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark

Udbud af boliger til salg er også steget

Foruden stigningen i salgspriserne viser tallene fra Finans Danmark, at udbuddet af boliger til salg også er steget. I marts var 38.601 ejerboliger sat til salg, hvilket er en stigning på 2,3 procent sammenlignet med udbuddet i februar.

Ane Arnth Jensen udtaler til Finans Danmark, at de typisk ser flere boliger til salg i foråret. Hun tilføjer, at det er første gang siden sommer, at antallet af boliger i udbud til salg er steget.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *