Få 3 tilbud
Sektion Boligforeninger

Folk i 40’erne bekymrer sig mindst om faldende boligpriser

Har du styr på din livssituation og dit job, så fylder boligprisernes op- og nedturer markant mindre end, hvis du er førstegangskøber eller nærmer dig pensionsalderen. Det viser en ny undersøgelse, som du bliver klogere på lige her.

Bleskift, babygråd og boligpriser er hvad der optager unge førstegangskøbere mellem 18-29 år. Mens fritidsaktiviteter, pension og boligpriser er, hvad der optager de ældre mellem 60-69 år. Fællesnæveren for de to aldersgrupper er altså boligprisernes op- og nedture, og særligt når prisen på boligen er på retur, viser en ny undersøgelse fra Epinion lavet for Nybolig. Men grundene til bekymringerne er vidt forskellige.

Unge og ældre bekymrer sig mest

Undersøgelsen konkluderer, at 31,8 procent af unge mellem 18-29 år bekymrer sig om faldende boligpriser. Helt præcist er det 22,1 procent som svarer, at de i ’høj grad’ bekymrer sig om de faldende boligpriser. Og 9,7 procent som svarer, at de bekymrer sig i ’meget høj grad’.

I den anden ende af aldersskalaen svarer 26,3 procent af de 60-69 årige, at de i ’høj grad’ eller ’meget høj grad’ bekymrer sig om et dyk i boligpriserne.

Er du derimod i 40’erne er din nattesøvn ikke forstyrret af prisudviklingen på boligmarkedet. Her svarer kun 15 procent, at de i ’høj grad’ eller ’meget høj grad’ frygter, at deres bolig bliver mindre værd.


En bolig er en stor investering

Forklaringen skal ifølge Nyboligs direktør Peter J. Mattsen findes i den livssituation som man står i som henholdsvis ung, midaldrende og ældre. Han udtaler til Berlingske (link til: https://www.berlingske.dk/dine-penge/hver-tredje-unge-boligejer-frygter-prisfald?) at:

Når man er nyuddannet og stifter familie, fylder bolig og økonomi meget. Men i takt med, at man bliver ældre og lønniveauet stiger, oplever mange boligejere, at der kommer mere ro på. Frem mod pensionsalderen bliver husprisen igen et emne, da man vil sikre de bedste vilkår for pensionen.

Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig

Bekymringerne kommer på et tidspunkt, hvor de store prisstigningers tid måske er forbi. Finans Danmark offentliggjorde for nyligt, at ejerlejligheder i København det seneste år er faldet i pris med 2,4 procent. Der er altså hold i bekymringerne. Og førstegangskøbere er særligt opmærksomme, da det for mange vil være den største investering nogensinde, mens de ældre gerne vil leve et mageligt pensionistliv.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *