Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Undgå panik før lukketid: Få håndværkerfradrag for 2013 på arbejde udført i 2014

Håndværkerfradrag: Håndværkeren har travlt efter to vinterstorme og et fradrag, som mange vil have på faldrebet. Men du kan stadig nå det, hvis du tør at betale håndværkeren forud og vente på at få arbejdet udført i det nye år.

I 2021 kan få fradrag for op til 25.000 kroner af håndværkerens løn, når du energirenoverer eller klimasikrer boligen eller fritidshuset. Læs mere her: “Alt om håndværkerfradraget”.

Ønsker du at udnytte håndværkerfradraget for 2013, selvom arbejdet ikke bliver udført i år, så kan du stadig nå det, men det kræver at arbejdet er betalt inden årets udgang.

Stormskader fra de to storme i henholdsvis oktober og december har medført fulde ordrebøger hos landets håndværkere. Samtidig betyder udgangen af 2013 at de mange danskere, der ønsker at udnytte det populære håndværkerfradrag til fulde, har fået travlt med at bestille håndværkere inden nytår.

En stor mængde hasteopgaver har derfor blæst flere af landets håndværkere omkuld. Heldigvis findes der en løsning, hvor håndværkerfradraget for 2013 kan anvendes på arbejde udført i 2014, men det kræver at man tænker sig om, når man bestiller sin håndværker.

Hasteopgaverne vælter ind

Hos 3byggetilbud.dk, som formidler bygge- og renoveringsopgaver mellem danske boligejere og håndværkere melder man om en markant stigning i antallet af hasteopgaver.

Man kan mærke, at der er panik før lukketid ude hos danskerne. Faktisk er det næsten alle de opgaver, som vi modtager, der er hasteopgaver. Et sted i mellem 60-70% af opgaverne, der bliver indsendt på 3byggetilbud.dk her i december er opgaver, der skal udføres så hurtigt som muligt og det skyldes i høj grad håndværkerfradragets udløb for 2013.

Karsten Arendt, Service i 3byggetilbud.dk

”Man kan mærke, at der er panik før lukketid ude hos danskerne. Faktisk er det næsten alle de opgaver, som vi modtager, der er hasteopgaver. Et sted i mellem 60-70 % af opgaverne, der bliver indsendt på 3byggetilbud.dk her i december er opgaver, der skal udføres så hurtigt som muligt og det skyldes i høj grad håndværkerfradragets udløb for 2013” fortæller Karsten Arendt, der er servicechef hos 3byggetilbud.dk

Håndværkerfradraget, der giver hver voksen i en hustand mulighed for et fradrag på op til 15.000 kroner på håndværkerens løn er kun gældende i 2013 og 2014. Muligheden for at få den fulde økonomiske gevinst, mens fradraget stadig er gældende, har derfor medført stor efterspørgsel på håndværkere i de sidste uger af 2013.

”Nogle af vores leverandører har i forvejen utrolig travlt, fordi de stadig forsøger at udbedre stormskader fra oktober. De nye stormskader, som Bodil medførte og håndværkerfradragets udløb for 2013 resulterer i ekstra sved på panden hos rigtig mange af vores håndværkere” forklarer Karsten Arendt.

Hasteopgaverne er typisk relateret til stormen og derfor er der især efterspørgsel på tagdækkere, tømrere, murere og glarmestre, som kan udbedre stormskader, men hasteopgaverne tæller også almindeligt VVS-arbejde eller energirenoveringer.

Udnyt fradrag for 2013 på arbejde udført i 2014

Ifølge SKAT er det muligt at få håndværkerfradrag for 2013 på arbejde udført i 2014, men så skal arbejdet betales inden årsskiftet. Derudover er det en betingelse, at der findes dokumentation for indbetalingen. Indbetalingen skal derfor være digital, således at den skattepligtige kan fremvise kontoudtog eller kvitteringer på betalt arbejde. Kontante indbetalinger eller betaling med check godtages derfor ikke.

Vælger man at forudbetale håndværksarbejde, så det kan henføres til 2013, så skal arbejdet ifølge SKAT være udført inden udgangen af 2014.

Det er en fin løsning, at de håndværkere, som ikke har tid inden nytår kan lave en aftale med en kunde om at betalingen falder før arbejdet er udført, men vi vil anbefale at man tænker sig om og kun indgår en sådan aftale med en troværdig håndværker, som man har tillid til.

Karsten Arendt, 3byggetilbud.dk

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *