Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Thorning kan bremse byggelysten

Efter at statsminister Helle Thorning Schmidt (S) i starten af januar åbnede op for at genindføre håndværkerfradraget, er der behov for en klar udmelding, hvis danskernes byggelyst ikke skal gå i stå. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri og håndværkerbranchen, der frygter en stop and go-effekt, hvis der ikke snart kommer en afklaring.Jeg har ikke noget principielt imod boligjobordningen

Helle Thorning Schmidt (S)- Statsminister

Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning Schmidt (S) i Folketingets spørgetime den 16. januar, efter at Lars Barfoed (K) efterspurgte en genindførelse af håndværkerfradraget.

Frygten for stop and go

Siden har vi ikke hørt mere til håndværkerfradraget, og frygten er nu, at danskernes byggelyst kan gå i stå, hvis der ikke snart kommer en politisk afklaring om, hvorvidt det omtalte fradrag vender tilbage. Sker det ikke, er frygten, at den kendte stop and go-effekt kan slå igennem.

”Allerede nu ser vi formentlig en mindre stop and go, men indtil videre må vi vente til marts, hvor statsministeren har lovet, hun vil komme med en udmelding omkring en eventuel genindførelse af håndværkerfradraget. Når det sker, skal vi have noget, der virker her og nu og ikke på længere sigt. Vi vil stærkt opfordre regeringen til at genindføre fradraget,” siger afdelingschef i Dansk Byggeri Torben Liborius, der påpeger, at det ville være økonomisk klogt igen at åbne op for håndværkerfradraget, da det skaber arbejdspladser, og samtidig er det billigere at have folk i arbejde end på kontanthjælp, lyder det.

Noget skal ske

Hos 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem landets boligejere og omkring 1.000 håndværkerfirmaer, frygter man også, at stop and go-effekten kan blive en realitet, hvis der ikke snart kommer en afklaring. Sådan lyder det fra kommunikationschef Michael Müller.

”Det er positivt, at statsministeren ikke er afvisende over for at genindføre håndværkerfradraget, men der skal snart ske noget. Fortsætter vi i denne boble, hvor boligejerne ikke ved, om der kommer et fradrag, er risikoen, at det hele går i stå, hvor danskerne afventer og ikke går i gang med at bygge og renovere, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for håndværkerbranchen og samfundsøkonomien.”

Stor interesse for fradrag

3byggetilbud.dk har siden nytår dagligt modtaget henvendelser fra boligejere, der spørger ind til, om de kan få et håndværkerfradrag, og generelt oplever man, at danskerne er villige til at gå i gang med byggeprojekter, hvis der kommer et fradrag.

Helle Thorning Schmidt har sat sine økonomiske ministre til at komme med forslag til, om man kan genindføre håndværkerfradraget. En afklaring ventes i marts.

Skal du have udført en byggeopgave, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *