Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Gode råd til malerprojektet

Der skal faglig viden og præcise penselstrøg til for at få det flotte, snorlige resultat på det malerarbejde, som du drømmer om. Lader du en professionel maler stå for arbejdet, er du sikker på at få det ønskede resultat. For mange er malerprojektet dog et gør-det-selv projekt – og derfor har vi forhørt os hos Udflytningsgaranti ApS, der deler en masse viden og råd om malerarbejde.

En flot finish og kælen for de små detaljer kan gøre en verden til forskel for resultatet, når malerpenslen skal stryges. Lader du en professionel stå for dit malerprojekt, skal du ikke bekymre dig om, om du får det ønskede resultat, men for mange er malerprojektet et gør-det-selv et af slagsen. Ekspert i malerarbejde Udflytningsgaranti ApS deler i artiklen her en masse viden og gode råd om malerarbejde.

Lad maleren stryge malerpenslen

Vil du være sikker på at få det ønskede resultat på dit malerarbejde, skal du få professionel hjælp. Den uddannede maler har den rette viden og de rette teknikker til at sikre dig et resultat, der imødekommer dine ønsker og behov.

Maleren sørger desuden for at vejlede dig ift. maling og materialer, så du vælger den rette maling til den eller de flader, der skal males. Maleren står desuden også for spartling, tapetsering, opsætning af filt og væv m.m.

Som sagt er malerprojektet et gør-det-selv projekt for mange, men der er god grund til at få professionel hjælp. Her får du 3:

 • Et flot resultat tager tid: Det er ikke til at komme udenom. Det tager tid at male ordentligt. Først og fremmest tager det lang tid at gøre klar til at male. Afdækning og nedvaskning af vægge og lofter tager tid i sig selv og ofte skal man også flytte rundt på møbler, så der ikke kommer maling på dem og man samtidig kan komme til. Små huller skal også spartles til, før eventuelt filtning og malerarbejde kan igangsættes. Og mange undervurderer, at det tager tid og når først de når til at skulle male, er lysten til gør-det-selv-projektet ikke længere særlig stor.
 • Money well spent: For mange er økonomien en stor spiller og mange ser det som billigere at købe den billige maling og male selv. Men resultatet af et gør-det-selv-projekt vil aldrig kunne stå i mål med dét resultat, maleren skaber. Og maleren får resultatet i hus i første omgang. Det er derfor fornuftigt at se den professionelle maler som en god investering i boligen.
 • Den professionelle maler har det rette malergrej: Når det kommer til malergrej, har malermesteren helt sikkert mere professionelt grej, der hurtigt sikrer dig et flot resultat. Ofte er mange fristet til at gå efter de billige materialer, såsom pensler, filt, malertape m.m., men resultatet vil ofte se ud derefter. Lader du en professionel maler stå for dit malerarbejde, skal du ofte ikke tænke i materialer – dem har maleren nemlig.

Udflytningsgaranti ApS – professionelt malerarbejde og mere til

Udflytningsgaranti ApS er eksperter i malerarbejde, men mere til. Det kyndige firmas ekspertise breder sig fra malerarbejde til gulvslibning og professionel rengøring. Det er især ved fraflytning, at Udflytningsgaranti ApS varetager malerarbejde m.m., men de dygtige malermestre, der er tilknyttet Udflytningsgaranti ApS, står klar til at følge dit malerprojekt sikkert til dørs. Om det er en lejlighed, lejebolig eller ejerbolig, kan du her få kyndig vejledning og et professionelt resultat.

Forskellen på indendørs og udendørs maling

Det er vigtigt, at man til hhv. indendørs og udendørs malerarbejde benytter maling, der egner sig til dette. Der er flere skrappe krav til indendørs maling, så der er så få skadelige stoffer i som mulig. I udendørs maling er der typisk stoffer i, fungicider i, der dræber skimmel, alger, mug m.m., men de kan være farlige for mennesker, dyr og miljø – og derfor er det primært kun i udendørs maling, at man finder dem.

Vælg den rette maling

Der er flere faktorer at tage stilling til, når det kommer til at vælge den rette slags maling. Vælger du en forkert maling, er der risiko for, at du ikke får et flot resultat. Vælg derfor en maling, der egner sig til det, du skal male: Er det loft, vægge eller vådrum, som du skal male? Loftmaling kan ikke klare samme modstand (slid og rengøring), som vægmaling kan, og derfor kan du ikke bruge loftmaling til vægge. Og bruger du almindelig maling i et vådrum, kan der hurtigt opstå fugtskader.

Er du usikker på, om du får købt den rette maling, så forhør dig hos din maler. Han eller hun vil kunne vejlede dig og muligvis stå for at købe malingen for dig – på den måde er du sikker på at få fat i den rette maling.

Valg af farve

Når det kommer til at vælge farve, er der flere faktorer at tage i betragtning. Forskellige farver virker på forskellig vis, og derfor bør man vælge farve eller farver med omhu. Ofte er der trends, man kan få inspiration fra, men ellers handler valg af farve af dine ønsker og behov – og din bolig. Når du skal vælge farve, er det en idé at du tænker ind:

 • Stil og stemning: Vælg en farve, der matcher din og din boligs stil og stemning.
 • Lysfald: Tænk rummets lysfald ind. Kommer der en masse lys ind som du skal tage stilling til? Tænk også ind, at der er forskel på om det er en varm sommersol eller køligt vinterlys, der lyser rummet op.  
 • Rummet: Er det dit bryggers, dit badeværelse eller din stue du skal male? Nogle vil f.eks. foretrække en rolig farve til stuen – et rum mange slapper af og hygger i. Er der ikke meget naturligt lys, vil lyse farver også være at foretrække, da lyse nuancer får rummet til at synes større.

Din maler kan som sagt hjælpe dig på rette vej ift. valg af maling – dette gælder naturligvis også ift. farver og, som vi berører nedenfor, glans. Som del af malerens uddannelse lærer denne og farvevalg og -teknikker. Han eller hun er derfor den helt rette til at guide dig ift., hvilken farve der vil fungere bedst til dit malerprojekt.

Valg af glans

Når du vælger maling, skal du også vælge den rette glans. Skalaen for maling går fra 0-100, og mens 0 er helt mat, er 100 særlig skinnende. Om du skal vælge en maling, der er mat eller skinnende, afhænger af dine ønsker til look og rummet. Højglansmaling reflekterer lys rundt i rummet, mens mat maling reducerer lysgenskær.

En tommelfingerregel er, at jo højere glans, jo mere kan malingen håndtere berøring og rengøring. Desuden: jo højere glans, jo mere fugtafvisende. Derfor lyder anbefalingen på, at vil man male køkken, at man bruger maling glans 20 eller mere. På den måde kan væggene klare hyppig aftørring og rengøring.

Når man bruger højglansmaling, f.eks. glans 50, skal man være opmærksom på, at malingen ikke er åndbar. Er malingen ikke åndbar, kan der opstå afskalninger og skader på væggen bag malingen.

Diffusionsåben maling

Når maling er åndbar, kan der trække fugt igennem malingen og ind til fladen bag malingen. Da er der tale om diffusionsåben maling. Typisk har diffusionsåben maling et mat look til sig, så skal du male på flader, der kan være fugt i, skal du vælge en mat maling.

Til stuen kan man vælge den glans, man ønsker, men da højglansmaling reflekterer lys rundt, kan dets genskær genere. Anbefalingen lyder derfor på, at man vælger en mat maling. Vil du kunne vaske dine vægge ned, bør du dog vælge en maling, der har en smule mere glans (omkring 10).

Til udendørs malerarbejde lyder anbefalingen på, at man vælger en mat maling til facader og murværk. Der kan i begge dele opstå fugt, og derfor skal malingen være diffusionsåben, så fugt kan komme igennem den. Til træværk lyder anbefalingen på en halv- eller helblank finish, for træfladen skal ikke kunne ånde.

Klargøring af flader

Det er ikke til at komme udenom: Man får ikke et flot resultat uden ordentlig klargøring. Som det første vil maleren typisk påføre grundrens for at vaske alt skidt væk. Ofte er dette dog ikke nok i sig selv. Er der huller og hakker, skal maleren lappe dem med spartel. Er det små huller, f.eks. efter skruer, kan maleren pletspartle, men er der mange hakker og huller, skal der potentielt en fuldspartling til.

En fuldspartling er når maleren påfører et tyndt lag spartel på hele fladen, som skal males. Til tider skal falden slibes glat efter en fuldspartling, men dette vil maleren kunne vurdere og stå for. Fuldspartlingen sikrer, at fladen er helt klar til, at malingen påføres.

Er der forskel på billig og dyr maling?

Ja, der er sammenhæng mellem prisen på malingen og malingens egenskaber. Dog er der mange, der alligevel vil være tilbøjelig til at vælge den billige maling. Dog rammer skuffelsen, når malingen efter to lag ikke dækker tilstrækkeligt eller malingen falmer hurtigt ved regelmæssig rengøring.

Billigere maling har kontra dyrere af slagsen en tynd konsistens, og derfor dækker den ikke altid tilstrækkeligt – heller ikke efter to lag. Man skal derfor bruge mere maling til at dække, og så rækker malingen pludselig ikke særlig langt. Billigere maling har typisk en dårlig vaskbarhed – det vil sige, at billigere maling, når lagt, ikke tåler rengøring særlig godt. Smitter maling af ved aftørring med en fugtig klud, er vaskbarheden dårlig.  

Det kan derfor tit betale sig, at du ikke vælger den helt billige maling, da der skal bruges mere af den. Det betyder imidlertid ikke, at den helt dyre er den rette til dit malerprojekt. En maler vil kunne vejlede dig i den rette retning.

Er der en årstid, der er bedst at male i?

Ja. Når det kommer til indendørs og udendørs malerarbejde, lyder anbefalingen, at man maler i de varmere måneder, det vil sige om sommeren og sensommeren. Grunden er simpelthen, at malingen tørrer hurtigere.

Ved indendørs malerarbejde er det vigtigt, at vinduerne er åbne under og efter påføringen af maling. Sådan reduceres risikoen for dampe, og den varme sommerluft kan accelerere tørringsprocessen. Ved udendørs malerarbejde er de varmere måneder ideelle at male i – her er chancen for tørvejr størst og også her kan den varme sommerluft accelerere tørringsprocessen.

Opsætning af tapet

Drømmer du om tapet på væggene og vil du være sikker på at få det ønskede resultat, bør du lade en professionel maler hjælpe. Især almindeligt tapet, der hedder vævet tapet, kan være vanskeligt at opsætte. Forkert opsat tapet er ikke kønt at se på, og der er en del ting, der kan gå galt: Er afstanden mellem to eller flere baner for stor, kan væggen bag ses, lægges nogle baner for tæt, kan de overlappe hinanden, og er der mønster på tapetet, skal dette flugte fra bane til bane og det skal derfor opsættes ret præcist.

Din maler har typisk stor viden og erfaring i opsætning af alt fra filt og væv til tapet. Derfor er maleren dit sikre valg, når du vil opsætte tapet i din bolig. Maleren kan vejlede dig til en tapetløsning, der passer til din bolig, og selvfølgelig også sørge for at opsætte tapetet, så det sidder ordentligt og flot. Maleren sørger bl.a. for:  

 • … at væggen er glat: Det er vigtigt, at man opsætter tapetet på en helt glat væg uden struktur. Er væggen ikke helt glat, vil resultatet af tapetseringen være herefter: Enten hæfter tapetet sig ikke ordentligt til væggen ellers er det ikke pænt når det er opsat. Maleren sørger selvfølgelig for, at væggen er glat og fri for anden tapet, inden denne opsætter den nye tapet.
 • … at tapetet er ordentligt klargjort inden opsætning: Kommer der ikke nok tapetklister på tapetet, vil der opstå luftbobler, når det er opsat. Hertil udvider almindeligt tapet sig efter påføring af tapetklister, og det skal derfor trække inden opsætning.
 • … at opsætningen sker korrekt: Der skal en skarp teknik til at opsætte tapetet, og den har maleren helt styr på. Lader du maleren stå for tapetopsætningen, skal du altså ikke bekymre dig om, om ulige opsætte baner, der ikke flugter et eller flere steder.
 • … at tapetets mønster matcher: Ved opsætning af mønstertapet, vil maleren sørger for at tapetets mønster flugter fra bane til bane. Og her skal der ret stor præcision til, for selv små afvigelser vil ses hurtigt.

Lad Udflytningsgaranti ApS stå for dit malerarbejde

Skal professionelle varetage dit malerarbejde, kan Udflytningsgaranti ApS hjælpe. Processen forløber således:

 • En af Udflytningsgaranti ApS’ professionelle projektledere kommer forbi dig og besigtiger sagen.
 • Du får samme dag et tilbud, og accepterer du tilbuddet, aftaler I herefter en tid og dato, der passer jer.
 • Udflytningsgaranti ApS’ tilknyttede malerfirma går i gang efter aftale og når de er færdige, gennemgår en projektleder alt igennem, så du er fuldt ud tilfreds.

Udflytningsgaranti ApS

Udflytningsgaranti ApS er 3byggetilbud.dks branchepartner indenfor branchen maler. Det dygtige firma løser en bred vifte af opgaver for både private, erhvervsdrivende og boligforeninger. Du er altid velkommen til at kontakte firmaet med små som store opgaver:

Branchepartner maler

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *