Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Jyderne udnytter håndværkerfradraget mest

Siden håndværkerfradraget blev genindført i april har de jyske boligejere for alvor benyttet sig af håndværkerfradraget. Nye tal viser, at jyske boligejeres byggeaktivitet er steget dobbelt så meget i forhold til sjællændernes de seneste tre uger. Det er især udendørsopgaver, der er gang i for tiden.

Opdatering: Der er kommet nye regler for håndværkerfradraget i 2021. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan.

Siden håndværkerfradraget blev genindført i april har de jyske boligejere for alvor benyttet sig af håndværkerfradraget. Nye tal viser, at jyske boligejeres byggeaktivitet er steget dobbelt så meget i forhold til sjællændernes de seneste tre uger. Det er især udendørsopgaver, der er gang i for tiden.

Den 21. april genindførte regeringen Boligjobordningen med håndværkerfradraget, hvilket betød, at boligejere igen kunne få et skattefradrag på op til 15.000 kroner for håndværkernes arbejdsløn. Siden er danskernes byggelyst steget. Alene de seneste tre uger er antallet af byggeopgaver vokset med mere end 100 procent sammenlignet med tiden før håndværkerfradraget.

Dykker man ned i tallene, der stammer fra 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver for landets boligejere, så viser det sig nu, at der er stor forskel på byggeaktiviteten i de forskellige landsdele.

Jyderne renoverer mest

En ny opgørelse viser, at de jyske boligejere i højere grad har gjort brug af håndværkerfradraget. Siden genindførelsen den 21. april har væksten i jydernes byggelyst været dobbelt så stor som de sjællandske boligejeres byggeaktivitet.

Siden 21. april er antallet af byggeopgaver i Jylland vokset med 105 procent sammenlignet med tiden, inden håndværkerfradraget blev genindført. Til sammenligning har byggevæksten på Sjælland kun været på 58 procent – altså omkring det halve af jydernes byggeaktivitet. På Fyn er det private byggeri vokset med 72 procent, efter at håndværkerfradraget fik sit comeback.

Mærkbar forskel

”Det er ret overraskende, at byggeaktiviteten i Jylland pt. er dobbelt så stor som på Sjælland. De jyske boligejere har for alvor taget håndværkerfradraget til dig. Man kan godt få den tanke, at de pengebevidste jyder har valgt at slå til og sætte gang i diverse bygge- og renoveringsprojekter, når der er et tilskud at få. Måske er det den jyske mentalitet? Forskellen er i hvert fald mærkbar,” siger kommunikationschef Michael Müller.

3byggetilbud.dk samarbejder med mere end 1.000 leverandører i hele Danmark, og lige nu oplever firmaet, at man mangler leverandører inden for bestemte håndværksbrancher i kølevandet på det stigende antal byggeopgaver.

Jyderne går forrest

De mange ekstra opgaver i forbindelse med relanceringen af Boligjobordningen er en bred vifte af håndværkeropgaver, men især sæsonopgaver som nye vinduer, havearbejde, tag og facaderenoveringer er i vækst i øjeblikket.

På landsplan har vi lige nu en vækst i byggeopgaver på omkring 100 procent, og her er det især jyderne, der banker væksten i vejret. En vækst på over 50 procent på Sjælland og i hovedstaden er naturligvis en pæn stigning, men jyderne går forrest, når det gælder om at benytte håndværkerfradraget.

3byggetilbud.dk

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *