Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Gulvisolering

En gulvisolering er en af de mest effektive isoleringsformer, hvis man vil skabe et godt indeklima med varme og samtidig sænke varmeregningen. Især mange ældre huse kan have brug for en gulvisolering. Nogle af dem er bygget uden form for isolering under gulvet.

En populær isoleringsform

Når kulden kommer i vintermånederne, begynder vi typisk at isolere boligen, og her udover hulmurisoleringer og isoleringer af loftet er en gulvisolering en hyppig anvendt isoleringsform. Dels er den med til at sænke CO2-udslippet i hjemmet, dels kan man sænke varmeregningen med flere tusinder kroner om året.

Man kan både isolere et kældergulv, et almindeligt gulv og gulvet imellem to etager. En isolering af et kældergulv foregår typisk ved, at man brækker det gamle og eksisterende gulv op. Det kan for eksempel være de gamle fliser eller klinker, der bliver brækket op. Herefter skal der graves ud for at gøre plads til isoleringen. I dag er gulvet tilstrækkelig isoleret, hvis det bliver isoleret med minimum 200 mm. Man graver ned i jorden, hvorefter der er plads til isoleringsmaterialet.

Flere isoleringsmaterialer

Når man isolerer gulvet, er der flere muligheder. Det gælder for eksempel papirisolering, hvor man sprøjter isoleringen ned under gulvet, granulat eller klassiske flamingoplader.

Når man skal isolere et gulv imellem et par etager, kan man også brække gulvet op, fliserne eller plankerne, og så isolere. Er dette ikke muligt, kan man også se, om det er muligt at isolere loftet, hvilket også vil have en varmeeffekt.

Fordele ved gulvisolering:

  • Undgår kolde gulve
  • Spar penge på varmeregningen
  • Et forbedret indeklima
  • Øger boligens værd

Typiske produkter inden for gulvisolering:

  • Flamingoplader
  • Papirisolering
  • Flamingokugler
  • Rockwool
  • Granulatisolering

Få gratis tilbud på gulvisolering

Hvis du skal have isoleret dit gulv, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud fra udvalgte leverandører.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarJon Ellingsgaard

Vi har en 45 kvadratmeter stue med tæppe , vi vil brække gulvet op og lægge gulvvarme og fliser, det er betongulv under tæppet.

Viser 0 af 2 kommentarer