Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

De unge boligejere har renoveringsprojekter på hjernen

Næsten hver fjerde boligejer i alderen 18-29 år går rundt med renoveringsplaner for 2020. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion udført for ejendomsmæglerkæden Nybolig. Vi ser nærmere på tendensen her.

Når det kommer til bygge- og renoveringsdrømme, er det de unge boligejere, som ligger i top. Det viser en ny undersøgelse. Her svarer 23,5 procent af de 18-29 årige nemlig, at de har planer om et større renoveringsprojekt eller tilbygning til boligen i 2020. Og det er en positiv udvikling.

”Det er positivt, at så mange unge boligejere ser muligheder frem for begrænsninger, når de begiver sig ud på boligjagt, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef for Nybolig.

Hos 3byggetilbud.dk oplever vi også en stor renoveringsiver fra de unge boligejere. 24 procent af alle bygge- og renoveringsopgaver, vi har modtaget i år er nemlig indsendt af personer under 30 år. Og vi formidler årligt mere end 45.000 opgaver.

Undersøgelsens resultat

Undersøgelsen viser også, at 16,4 procent af boligejere i alderen 30-39 år overvejer renovering eller tilbygning, mens tallet stiger i 40’erne til 20,5 procent. Herefter falder renoveringslysten, og kun 4,1 procent af boligejere over 70 år har interesse for at tilkalde håndværkeren i det nye år.

Dét siger undersøgelsen:

  • 18-29 år: 23,5 procent af den ønsker at renovere i 2020
  • 30-39 år: 16,4 procent
  • 40-49 år: 20,5 procent
  • 50-59 år: 16,1 procent
  • 60-69 år: 8,5 procent
  • 70+ år: 4,1 procent

Klar tendens i forhold til alder og boligprojekter

”Aldersfordelingen og interessen for boligprojekter følger meget fint de forskellige livsfaser, man kommer igennem som boligejer. En del førstegangskøbere foretager større eller mindre tilpasninger af deres hus i forlængelse af overtagelsen. Så fylder familien gradvist mere, og når børnene bliver ældre og måske har brug for mere plads og eventuelt deres egen afdeling, er der igen plads til at tænke tilbygning,” siger Thomas Hovgaard.

Vidste du?

At kvinder helst vil renovere køkken og bad, mens mændene helst ser, at pengene bliver brugt på energirenoveringer, hvor pengene er givet bedst ud, når ejendomsmægleren kigger forbi. Det viser en undersøgelse lavet af Realkredit Danmark. Bliv klogere på den lige her.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *