TEMA: Ud i haven

Haven er noget af det første, dine naboer og andre mennesker ser. Det er et hyggeligt samlingspunkt og en grøn oase, som hjælper os med at koble af fra en højteknologisk hverdag. Og så giver haven også en indikation af, hvor stort et overskud vi har hver især. Derfor trænger haven naturligvis også til en tørn i ny og næ, så det familiære omdrejningspunkt forbliver idyllisk og idé-fyldt.

Giv haven et friskt pust med en kærlig hånd

Haven er vigtigere end nogensinde. Den er nemlig blevet et omdrejningspunkt for fysisk samvær i naturlige omgivelser. Haven er det grønne åndehul, som giver muligheden for kreativ udfoldelse og et afbræk fra den travle og digitaliserede dagligdag. Men den lange vinter har sat sit præg på både terrassen, køkkenhaven og græsplænen. Derfor trænger haven til lidt ekstra omsorg i den kommende tid, så den kan sprudle, når sommerens solskin rammer os.
Hos 3byggetilbud ved vi, at det kan være en uoverskuelig opgave, at fjerne alger fra fliserne eller at få overblik over, hvordan haven skal tage form i år. Hos 3byggetilbud.dk giver vi i dette tema blandt andet gode tips og tricks til, hvordan du vælger den rette terrasse, og hvordan du vedligeholder haven uden at skulle bruge utallige timer ugentligt. Derudover giver vi også gode idéer og inspiration til din haveindretning.

Sådan vælger du den rette terrasse til din bolig

Når solens stråler rammer haven, kan det være fristende at påbegynde et terrasseprojekt. Men hvordan sikrer du, at du får en god terrasse? Vi sammenligner træterrassen med den brolagte fliseterrasse og giver gode råd til terrasseprojektet.

Læs hele artiklenFagmandens råd til haveprojekterne

Havearbejde kan være en stor og uoverskuelig mundfuld. For hvornår er det sæson for græssåning? Hvor meget grus skal der bruges, når fliseterrassen skal lægges? Vi spørger den erfarne anlægsgartner Jacob Madsbøll Steffensen fra Madsbøll Haver, hvad man skal være opmærksom på, når man påbegynder et haveprojekt, og får hans gode råd til processen.

Læs hele artiklen

Indret haven, så den bliver let at holde

De fleste er glade for at bruge tid i haven, men knap så begejstrerede for ukrudt, højt græs og ubehandlet træværk. Havearbejde er tidskrævende og i en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at luge, slå græs, beskære og plante. Vi giver her gode råd til, hvordan haven kan indrettes, så den er nem at holde.

Læs hele artiklen


Inspiration og fun-facts til haven

Håndværkere & producenter til haven

Find relevante leverandører til dit haveprojekt her:Haven er ens visitkort til, hvor meget overskud man har. Det er en vigtig del af vores imagepleje i forhold til naboerne. De fleste haver kan man kigge ind i, så det er et meget synligt tegn på, om vi er i underskud eller har overskud.

Relaterede artikler om tag og facader


Sådan skaber du nyt liv i haven
Haven er for rigtig mange danskere vigtig, men det sker desværre ofte, at den med tiden bliver forsømt. Hvordan kan man pifte en have, der trænger til en kærlig hånd, op? Her er 5 gode råd til, hvordan man kan skabe nyt liv i sin have.
Læs hele artiklen


Sådan finder I en anlægsgartner
Foråret er et godt tidspunkt at få fixet udearealerne efter vinterens våde og kolde vejr, så de er klar til sommeren. En aftale for en anlægsgartner har vist sig at være særdeles fordelagtig for flere foreninger til at løfte sådan en opgave.
Læs hele artiklen

Tilskud til regnvandsanlæg og faskine
Det bliver mere og mere populært at passe på miljøet og være energibevidst i sin bolig. I den forbindelse er antallet af solgte regnvandsanlæg vokset de seneste år, blandt andet fordi man kan få et lukrativt tilskud, når man køber et anlæg.
Læs hele artiklen

Andre temaer fra 3byggetilbud.dk:

Alt hvad du skal vide om den kommende renovering af “husets skal”: Tema om tag og facade –>

Viden og inspiration til din kommende badeværelsesrenovering: Tema om badeværelset –>