Entreprisegaranti: Værd at vide for håndværkere

Entreprisegaranti: Værd at vide for håndværkere

Skrevet den 29. maj 2018 af - Ingen kommentarer endnu

3byggetilbud.dks entreprisegaranti er en gratis garantiordning for dig som håndværker og bygherrer. Entreprisegaranti dækker op til 35.000 kroner for private og 100.000 kroner for erhvervsopgaver formidlet via 3byggetilbud.dk, og den dækker fejl eller mangler på et byggeprojekt. Få overblikket over entreprisegaranti her.

3byggetilbud.dk lancerede den 4. juni 2018 en gratis entreprisegaranti på alle de opgaver vi formidler. Entreprisegarantien dækker håndværksmæssige fejl og mangler på op til 35.000 kroner inklusiv moms for private, og 100.000 kroner for erhverv og boligforeninger. Ligeledes dækker entreprisegarantien også ved konkurs. Garantiordningen er helt gratis for dig som håndværker og bygherrer, og kræver ikke yderligere administration for dig og dit firma.

 OBS:  Nederst på siden finder du en pdf, som kort og præcist fortæller, hvad Entreprisegaranti er. Download eventuelt pdf’en og vedlæg den dit tilbud, så bygherren nemt kan ansøge om Entreprisegaranti på dit tilbud.

Hvad dækker entreprisegaranti?

Entreprisegaranti dækker opgaver indsendt gennem både 3byggetilbud.dk, Andelsportal.dk, Energihjem.dk og Ejerportal.dk. Entreprisegarantien dækker alt det arbejde, som er beskrevet i det tilbud, som du har afgivet på en bygge- eller renoveringsopgave. Det betyder, at senere tilføjet ekstraarbejde ikke er dækket af entreprisegarantien.

Entreprisegaranti gælder håndværksmæssige fejl og mangler for op til 35.000 kroner inklusiv moms på arbejde udført hos private. Entreprisegaranti dækker også, hvis virksomheden går konkurs og arbejdet derfor ikke bliver udført. Ligeledes dækker entreprisegarantien, som den eneste i Danmark, også arbejde, der bliver udført i boligforeninger. For boligforeninger, selskaber, institutioner og erhverv er maksimal beløbet på 100.000 kroner inklusiv moms. Entreprisegarantien dækker dermed både privatpersoner, foreninger eller selskaber, som har fået udført arbejde på en ejendom, som de ejer eller lejer.

Hvad dækker entreprisegaranti ikke?

Entreprisegaranti dækker på stort set alle de opgaver, vi formidler hos 3byggetilbud.dk – lige fra tømrer- og mureropgaver til maling og elektrikerarbejde. Der er dog nogle opgaver, som entreprisegaranti ikke dækker. Det er typisk opgaver, hvor der udføres en service (eks. VVS-tjek og el-tjek), en test (eks. blowerdoor-test og jordbundsundersøgelse), eller hvor der udarbejdes en rapport og en vurdering (eks. tilstandsrapport og valuarvurdering.).

Du kan se en uddybet liste over, hvad entreprisegarantien ikke dækker her: “Det dækker entreprisegarantien ikke”

Entreprisegaranti dækker heller ikke mangler ved materialer, som ikke skyldes håndværkerens håndtering af materialerne. Ligeledes dækker entreprisegaranti ikke manglende færdiggørelse, hvor du som håndværker ikke har udført eller færdiggjort arbejdet.

Sådan får bygherre entreprisegaranti:

Entreprisegaranti er søsat som et økonomisk sikkerhedsnet, der skal hjælpe, hvis der går noget galt under et bygge- eller renoveringsprojekt. Det betyder, at du som håndværker kan fortælle bygherrerne, at de er sikret med op til 35.000 kroner inklusiv moms, hvis noget mod al forventning skulle gå galt på en opgave formidlet gennem vores portaler. Beløbet er 100.000 kroner, hvis arbejdet skal udføres for en boligforening, et selskab, en institution eller en virksomhed.

Bygherre skal uploade tilbuddet, du har givet på opgaven, via sit bygherreoverblik inden arbejdet går i gang. Når tilbuddet er uploadet gennemgår 3byggetilbud.dk det og udsteder entreprisegaranti. Der går ikke mere end 12 timer (på hverdage) før vi udsteder entreprisegarantien.

Tilbuddet skal indeholde:

 • Bygherrens oplysninger: Navn på bygherren og adresse for, hvor arbejdet skal udføres.
 • Dine firmaoplysninger: Dit firmanavn og CVR-nummer.
 • Beskrivelse af det arbejde, der skal udføres.
 • Moms: Den aftale pris skal fremgå både inklusiv og eksklusiv moms i tilbuddet.
Det er derfor vigtigt, at det tilbud, som du sender til bygherren indeholder ovenstående informationer, hvis entreprisegarantien skal udstedes. Hvis tilbuddet lyder på under 5.000 kroner behøver vi ikke se et tilbud før entreprisegarantien udstedes. Her kan bygherre ansøge via bygherreoverblikket uden at uploade tilbuddet.

Læs også: Sådan laver du et korrekt tilbud

Overblik over entreprisegaranti:
Entreprisegaranti dækker:

 • opgaver indsendt via 3byggetilbud.dk, Andelsportal.dk, Energihjem.dk og Ejerportal.dk
 • makismalt 35.000 kroner inklusiv moms pr. udstedt garanti til private
 • maksimalt 100.000 kroner inklusiv moms pr. udstedt garanti til boligforeninger, selskaber og erhverv
 • ved konkurs
 • både privatpersoner, foreninger og selskaber

Entreprisegaranti kræver:

 • at bygherren ansøger via sit bygherreoverblik inden arbejdet går i gang
 • et tilbud, hvor der tydeligt fremgår: oplysninger på bygherren, dit firma, arbejdsbeskrivelse og pris både inklusiv og eksklusiv
 • en godkendelse fra os, som gives inden for 12 timer

Download pdf’en: Sådan søger bygherren om Entreprisegaranti

Vi har lavet en pdf, der giver et nemt og hurtigt overblik over, hvordan bygherren søger Entreprisegaranti på sin bygge- eller renoveringsopgave. Du kan med fordel downloade pdf’en og vedlægge den dit tilbud.

Download: Sådan får du Entreprisegaranti på dit tilbud (pdf)

Skriv et svar