Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Husejere i panik over varslet skybrud

Varslerne om et stort skybrud har fået landets husejere til at gå i panik af frygt for vandfyldte kældre. Det har skabt travlhed hos landets entreprenørfirmaer og kloakmestre, der i disse dage har travlt med at lægge omfangsdræn for paniske husejere. Mange husejere og boligforeninger tænker med rædsel tilbage på 2. juli sidste år, hvor […]

Varslerne om et stort skybrud har fået landets husejere til at gå i panik af frygt for vandfyldte kældre. Det har skabt travlhed hos landets entreprenørfirmaer og kloakmestre, der i disse dage har travlt med at lægge omfangsdræn for paniske husejere.

Mange husejere og boligforeninger tænker med rædsel tilbage på 2. juli sidste år, hvor især hovedstadsområdet blev ramt af et historisk skybrud. Kloakvandet fossede ned i kældre og lavtliggende bygninger og skabte kaotiske tilstande.

Nu kan samme scenarie igen udspille sig, efter at flere vejrstationer har varslet nye skybrud og store mængder regn i juli, og det har skabt panik hos landets boligejere, der nu, i modsætning til sidste år, ønsker at være på forkant med regnmasserne og sikre sig, inden at uheldet er ude.

Paniske boligejere

”Pt. har vi rigtig mange husejere, der skal have lavet omfangsdræn og sikret deres kældre og lavtliggende bygninger, inden at et eventuelt skybrud kommer. Antallet af opgaver vokser dag for dag, og vores leverandører har travlt med at servicere de mange boligejere. Mange leverandører oplever, at kunder, som de tidligere har givet et tilbud, nu vender tilbage for at få sikret deres bolig, og det er med til at skabe den ekstra travlhed. Derudover får vi flere forespørgsler end tidligere på skybrud. Så det virker til, at der er panik derude,” siger kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk, der formidler bygge- og renoveringsopgaver for landets boligejere.

Husejerne efterspørger især at få lagt omfangsdræn, der er et dræn, der lægges rundt om huset, og som leder vandet væk fra bygningen. Der laves normalt omfangsdræn, hvis der i perioder med meget regnvejr trænger regnvand ind gennem husets ydervægge. Men mange tager altså sorgerne på forskud og klogt får sikret deres kælder i tide.

Mange forespørgsler

Hos Entreprenørfirmaet KEA Entreprise ApS oplever man panikken hos landets husejere. Firmaet tilbyder blandt andet omfangsdræn, og ifølge projektleder Flemming Wolff har firmaet travlt i øjeblikket.

”Vi må indrømme, at der er lidt panik derude. Nye, gamle og eksisterende kunder henvender sig til os med forespørgsler om et omfangsdræn, og i øjeblikket kimer min telefon uafbrudt. Så mange flere vil sikre sig mod et skybrud end for et par år siden, og kommer der et skybrud som sidste år, får vi endnu mere travlt og kommer til at sige nej til kunder,” siger Flemming Wolff og tilføjer, at når Radioavisen varsler skybrud, opstår panikken.

I forbindelse med skybruddet i juli 2011 oplevede 3byggetilbud.dk en markant vækst i antallet af opgaver fra husejere, der skulle have repareret vandskaderne i kældre og lavtliggende bygninger.

Skal du have sikret dig med et omfangsdræn eller noget andet i forbindelse med et skybrud, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud fra vores leverandører.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *