Få 3 tilbud
Sektion Energirenovering

Fokus på energibesparelser hos boligejere

Energirenoveringer af vores boliger er blevet mere og mere populære gennem de seneste år og det er især muligheden for et økonomisk tilskud via håndværkerfradraget, som sætter skub i tingene. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk

Update: 22.06.2020: Fra 2021-2024 kommer en ny tilskudspulje, administreret af Energistyrelsen. Her kan boligejeren søge tilskud til isolering, varmepumper og mekanisk ventilation samt til energimærkning. Læs mere om den nye tilskudsordning her.

En ny undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at næsten 3 ud af 4 boligejere har planlagt et boligrenoveringsprojekt og at håndværkerfradraget spiller en stor rolle. I undersøgelsen siger over halvdelen af de adspurgte 904 boligejere, at forlængelsen af Boligjob-ordningen (håndværkerfradraget) for 2013 og 2014, er det som får dem til at renovere mens 18 procent ville have renoveret under alle omstændigheder.

Håndværkerfradrag skyld i flere energirenoveringer

Hos Energitjenesten tror man også på, at håndværkerfradraget sætter gang i energirenoveringerne:

”Mange boligejere har siddet i venteposition, mens håndværkerfradraget har været sat ud af spillet. Der er helt givet mange boligejere, der nu vil gå i gang. Det har vi hørt fra mange boligejere, der ringer til vores rådgivning”, fortæller energivejleder Anette Klidsbjerg fra Energitjenesten.

Godt kendskab til energivinduer

Og de danske boligejere er generelt godt vidende omkring energibesparende tiltag når det handler om vinduer og isolering af huset. Derimod kniber det mere når det handler om boligens tekniske installationer som eksempelvis cirkulationspumper og ventilationsanlæg.

I en undersøgelse, som DI Handel står bag, har man undersøgt danskernes viden om energirenoveringer. Her svarer 72 % af de adspurgte husejere, at de enten har meget godt eller godt kendskab til energivinduer, mens det tilsvarende kun er 30 % som har samme kendskab til cirkulationspumper.

Et stykke vej endnu

Det manglende kendskab til især de tekniske installationer betyder, at flere boligejere måske overser oplagte muligheder for at spare energi ved at få udskiftet cirkulationspumpen eller efterset ventilationsanlægget. Der ligger således en vigtig kommunikationsopgave for især at synliggøre de energibesparelsespotentialer som er i forhold til de mere tekniske installationer.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *