Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Lavenergivinduer

I takt med at energi- og oliepriserne stiger og stiger, er lavenergivinduer blevet en efterspurgt vare hos landets boligejere. Flere og flere får skiftet de gamle vinduer og termoruder ud med nye energivinduer, der ikke kun er en fordel i forhold til kulden men i særdeleshed også kroner og øre.

Generelt er det blevet populært at tænke ”grønt” og være bevidst om sit energiforbrug. Flere og flere boligkøbere lægger vægt på, at huset har et godt energimærke, og her er de energirigtige vinduer en vigtig årsag til at sikre et godt energimærke og en lav varmeregning.

Sænk varmeregningen med en trededel

Lavenergivinduer er i modsætning til gamle, utætte vinduer typisk 30 procent ekstra tætte, hvilket betyder, at man kan sænke sin varmeregning med en tredjedel med energirigtige vinduer. Det kan betyde mange tusinde kroner på årsbasis. Besparelsen kan være større, afhængig af husets generelle isoleringsstand.

Foruden økonomien og de mange sparede tusinde kroner hjælper lavenergivinduer også til et godt og sundt indeklima, hvor man undgår råd og svamp og ikke mindst utætte vinduer, hvor kulden kan sive ind.

Derfor skal du vælge lavenergivinduer

  • Spar 30 procent på varmeregningen
  • Sikrer et godt energimærke
  • Skaber et godt indeklima
  • Undgå fugt, svamp og råd
  • Kan have en betydning for husets værdi
  • Undgå kondensvand på ruderne
  • Undgå træk og utætte vinduer

Der findes flere typer af lavenergivinduer. Dels de kendte to- og trelags vinduer, der slipper mere varme ind, end den varme der siver ud. Et almindeligt parcelhus eller villa, der skifter fra gamle, utætte termoruder til lavenergivinduer med to- eller trelags glas kan spare op mod 7.000 kroner om året, og en vinduesinvestering på omkring 150.000 kroner er tjent ind på op mod 20 år, hvilket er en god investering, da vinduerne kan holde endnu længere – muligvis det dobbelte.

Derudover findes der blandt andet forsatsvinduer, der koster omkring 5-6.000 kroner pr. kvadratmeter. Denne type lavenergivindue. Forsatsvinduer består af en ramme med energiglas uden sprosser, som bliver monteret på det eksisterende.

Overvejer du lavenergivinduer, kan du gratis indsende din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *