Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

SKAT øger kontrol for at bekæmpe sort arbejde

Antallet af anmeldelser om sort arbejde er stigende i disse år. Hvor SKAT i 2012 modtog 7929 anmeldelser, modtog de i 2013 10.541 anmeldelser. Derfor har SKAT og Arbejdstilsynet valgt at tage kampen op og gøre mere for at bekæmpe den kedelige tendens.

SKAT og arbejdstilsynet kan komme på uanmeldt besøg på dit udendørs byggeprojekt.

SKAT kan komme på uanmeldt kontrolbesøg

Står du overfor at skulle have lavet håndværkerarbejde, er der derfor kommet endnu flere gode grunde til at fravælge sort arbejde.

For at bekæmpe sort arbejde er SKAT i samarbejde med Arbejdstilsynet nu begyndt at kontrollere folks byggeprojekter ved at tage på uanmeldte kontrolbesøg rundt omkring i landet. Her bliver både bygherre og håndværkere tjekket efter. SKAT har ret til at lave uanmeldte kontrolbesøg på alle udendørs byggeprojekter. Ifølge SKAT’s egen udmelding var de i 2013 ude på kontrolbesøg knapt 400 gange.

Der har ifølge Dansk Byggeri været tilfælde, hvor bygherrer er kommet i problemer med SKAT efter kontrolbesøg, fordi de har brugt ulovlige udenlandske håndværkere.

Udover at risikere problemer med SKAT, risikerer bygherrerne også at deres byggeprojekter ikke bliver lavet ordentligt, når de bruger sort arbejde. Arbejdet er nemlig ikke dækket af de garantiordninger der gælder på lovligt håndværkerarbejde.

For, at du som bygherre kan undgå at komme i problemer, bør du fravælge sort arbejde, som i forvejen er til stor skade for alle de danske håndværkere, der følger landets love.

Nye krav

For at tydeliggøre hvem der arbejder på byggeprojekterne er der lavet nogle krav af SKAT. Eksempelvis skal håndværkerne nu skilte synligt med, hvilket firma de kommer fra, hvis prisen på arbejdet overskrider 50.000 kroner, eller hvis arbejdet tager mere end én dag at udføre.

En anden af SKAT’s bestemmelser er, at større byggearbejder ikke må betales kontant. Hvis prisen på arbejdet overskrider 10.000 kroner, har bygherren pligt til at betale elektronisk – for eksempel med dankort.

Hvis du er i tvivl om, hvad sort arbejde er, og hvor grænserne går, kan du læse mere i vores tidligere blogindlæg:

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *