Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Når du istandsætter badeværelset, så husk at …

Badeværelset bliver af mange danskere betragtet som et velværerum, der skal være både funktionelt og lækkert. Derfor er det vigtigt at du indretter badeværelset, så det passer til dine behov og du ikke bliver træt af det. Renovering af badeværelset er en af de dyrere renoveringer, og man bør derfor overveje nøje, hvordan en istandsættelse af badeværelset skal gribes an. Vi har her samlet nogle gode huskeråd, som er værd at tage i betragtning, når du renoverer badeværelset.

Forberede og planlægge grundigt

Badeværelset er det rum i boligen, som er det dyreste at indrette pr. kvadratmeter. Sørg derfor for at planlægge indretningen af badeværelset grundigt. Hvad er dit budget? Hvilke materialer ønsker du, og hvordan skal badeværelset se ud?


Prioritere belysningen

Lys er vigtigt på et badeværelse, så du kan se hvad du laver. Sørg derfor for god belysning. Særligt omkring spejlet er et godt lys værd at prioritere, hvad end du lægger make up eller barberer dig.

Har du ikke noget vindue på badeværelset, så er det endnu mere vigtigt, at du får den rette belysning. Uden vindue på dit badeværelse bør du desuden prioritere ventilation, så du undgår fugtproblemer.

Elektricitet på badeværelset

Står du over for en større renovering af dit badeværelse, så tænk langsigtet når det gælder elektricitet. Fremtidens badeværelser har intelligente toiletter eller højtalere og skærme hængende, der kræver elektricitet. Derfor er det en rigtig god idé, at du under en større badeværelsesrenovering prioriterer at få lagt elektricitet.


Gøre det funktionelt og enkelt

En renovering af badeværelset koster ikke kun mange penge – den skal også vare i mange år. Derfor er det en god idé, at du indretter badeværelset funktionelt og enkelt, så du ikke bliver træt af det efter nogle år. Ligeledes kan et enkelt og funktionelt badeværelse gøre din bolig lettere at sælge, hvis dette en dag bliver aktuelt.

Holder du farverne på de større elementer i en lysere og mere neddæmpet farveskala, kan du lettere skeje ud med personlige accessories, som bademåtter, spejle og planter, der lettere kan udskiftes.


Begrænse stilarterne

Når badeværelset bliver indrettet og renoveret er det vigtigt, at du sørger for at holde en gennemgående stil. Renoverer du kun en del af badeværelset bør du derfor være opmærksom på ikke at mixe flere stilarter, og eksempelvis prøver at gøre et retro-badeværelse minimalistisk. Undgå også at mixe for mange forskellige fliser og klinker.

Som tommelfingerregel anbefales det i øvrigt, at man anvender store fliser til store badeværelser og små fliser til de mindre badeværelser.


Benytte håndværkere med autorisation

Ligegyldigt om dit badeværelse skal ombygges eller blot opfriskes med nye fliser og sanitet, så bør du rådføre dig hos fagmænd. Ellers kan du risikere at lave konstruktioner, der kan koste dig mange penge grundet vand- og fugtskader. Meget af det arbejde, der skal laves på et badeværelse skal ifølge loven udføres af håndværkere med autorisation. Dette gælder både vvs-arbejde og elinstallatører og ligeledes skal kloakarbejde udføres af en autoriseret kloakmester.

Badeværelser er vådrum eller har vådrumszoner og derfor findes der en del regler og lovgivning om gulvets hældning, vandinstallationerne og materialerne, som skal sikre, at der ikke opstår vandskader. Anvend professionelle håndværkere, så du er sikker på at arbejdet er udført korrekt.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *