Få 3 tilbud
Sektion Private boligejere

Byggelysten tilbage på niveau som før finanskrisen

Selv om den økonomiske krise kradser, er der positive tegn at spore i det private byggeri. Nu viser det sig nemlig, at danskerne bygger og renoverer boligen på det samme niveau, som inden finanskrisen tog sit indtog i efteråret 2008. Den private byggelyst er med andre ord tilbage, fremgår det af nye tal.

I årene inden finanskrisen brød ud i efteråret 2008 buldrede det løs i det private byggeri. Landets boligejere købte nye køkkener, indsatte nye badeværelser og nye vinduer. Det gik rigtig godt. Så kom finanskrisen, og alt gik i stå. Vi kender historien og de seneste fem års økonomiske krise.

Højeste niveau i fem år

Men nu er der godt nyt. Nye tal fra 3byggetilbud.dk, Danmarks største formidler af byggeopgaver for landets boligejere, oplever lige nu, at antallet af byggeopgaver på landsplan er på et niveau, man ikke har set, siden finanskrisen brød ud.

Det private byggeri er steget så meget i 2013, at vi lige nu oplever, at danskerne bygger og renoverer lige så meget, som de gjorde inden finanskrisens indtog i 2008. De seneste 12 måneder har vi oplevet en stigende byggelyst, og nu har vi nået et så højt niveau i antallet af byggeopgaver, at det er det højeste i fem år. Alene fra april til maj i år er tilgangen i opgaver vokset med 100 procent.er.

3byggetilbud.dk

Boligjobordning årsag til byggeboom

En af de vigtigste årsager til væksten i byggeopgaver skyldes blandt andet genindførelsen af håndværkerfradraget, der trådte i kraft den 21. april i år. 3byggetilbud.dk oplever, at en tilskudsordning som håndværkerfradraget har en positiv effekt på det private byggeri.

”Hver gang, der åbnes op for en støtteordning, stiger det private byggeri. Det har vi kunnet se gennem årene. Boligjobordningen med håndværkerfradraget er en af de mest succesfulde ordninger, og det er en af årsagerne til, at vi nu ser denne stigning i byggeriet. Derudover skal man ikke glemme, at der stadig er mennesker, der har penge i dette land, og nogle steder ser vi, at boligpriserne stiger, hvilket også kan medføre, at flere og flere sætter boligen i stand, simpelthen fordi investeringen måske kan tjenes hjem ved et salg.”

De mange ekstra opgaver er inden for en bred vifte af håndværkerbrancher, heriblandt, have og anlæg, vinduer, tag, facade, isolering, maleropgaver m.m. 3byggetilbud.dk ser pt. ingen tegn på, at byggelysten vil falde foreløbig.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *