Få 3 tilbud

TagrendeExperten: Net og tagrendebørster er en dårlig idé

november 2019

TagrendeExperten

Der findes nogle fejl, som mange husejere begår, når det kommer til deres tagrender. Dét indebærer blandt andet tagrendenet, brugen af børste og årstiden for tagrensningen. Månedens håndværker TagrendeExperten V/ Allan Hansen deler ud af sin ekspertise her.

En gang om måneden kårer 3byggetilbud.dk månedens håndværker. Månedens håndværker udvælges på baggrund af feedback på vundne opgaver.

Månedens håndværker for november er blikkenslager med stort B. Samtidig er han specialist i tagrender til både private boliger og etageejendomme. Firmaet hedder TagrendeExperten, og vi fanger den erfarne indehaver Allan Hansen til en god snak om do’s and dont’s, når det kommer til boligens tagrender.

Drop net og børste

Spørger vi til Allan Hansens bedste råd til sunde tagrender, kan svaret måske komme som en overraskelse for mange. Uden at tøve svarer han nemlig: Prop ikke noget ned i tagrenderne – hverken tagrendenet eller børste.

”Mit bedste råd er at gå imod alt, hvad der findes af tagrendeting i byggemarkeder. Tagrendenet og tagrendebørster gavner hverken boligejeren eller tagrenden. Faktisk det stik modsatte,” siger eksperten og uddyber:

“Når du bruger en tagrendebørste, hiver du en stor mudderpøl op. Bladene er nemlig blevet formuldet i tagrendenettet og blevet til jord, som nu er mudder. Har du en pudset facade, særlig hvid, kan du ikke undgå at få en sort mudderklat ned ad facaden, når du renser tagrende på denne måde. Derfor er et net og en børste ikke en god idé,” siger Allan Hansen.

TagrendeExperten er derfor ikke i tvivl. Drop net og tagrendebørste, og rens dine tagrender, når tid er.

Hvor ofte skal tagrenderne renses?

Hvornår er det så tid til at rense tagrenderne, spørger du måske. Det har Allan Hansen også svar på:
”Tagrenderne skal renses minimum én gang om året. De fleste gør det om efteråret, når bladene er faldet af, og det er også en god idé. Du kan dog med fordel overveje at vente til efter nytåret,” fortæller indehaveren og forklarer:

Vær særligt opmærksom på nytårsaften. Her kan de famøse raketpinde ende i tagrenden. Hvis der er vand i tagrenden, som der ofte er på denne årstid, så løsner paprøret sig fra raketpinden, løber ned i nedløbet og sætter sig i bøjningen og forstopper afløbet. Pindene kan også sætte sig i tudestykket og stoppe vandafledningen. Tag derfor gerne tagrensningen efter nytårsaften, hvis du kan de.

Allan Hansen, Indehaver

På den måde undgår du den ravage og vandskader, som nytårskrudt kan medføre.

Fatale fejl grunder ekspansion

Som du nok allerede ved, så er Allan Hansen en fagmand i sit felt. Han ved alt om tagrender fra A-Z, og det gør ham til en dygtig håndværker. Faktisk valgte han at navngive sit firma TagrendeExperten, fordi han desværre oplevede, at mange tagrender var lavet med fatale sjuskefejl. Helt konkret uden omtanke for ekspansionskraften.

“Desværre ser vi, at mange nedløbsrør og tagrender er sat forkert op. De ser pæne ud, men tager ikke højde for, at nedløb udvider sig, når de bliver varme. Det kaldes ekspansion, og gør at tagrender og tudestykker skubbes op i luften og ødelægger taget, når materialet udvides. Kan de ikke skubbes op, så skubber de sig ud ad væggen. Det er derfor alfa og omega, at fagmanden indbygger ekspansionen, når han opsætter tagrenderne op,” siger indehaveren. Og indbygger man ikke ekspansion, kan det gå gevaldigt galt.

”Jeg har i et grelt tilfælde set en tagrende, der har skubbet murstenen i en naboejendom ind i hulmuren. Tagrenden havde udvidet sig og simpelthen skubbet murstenen helt ind, fordi den ekspandere et eller andet sted hen,” forklarer indehaveren, som aldrig selv har fået en reklamation grundet ekspansionsskader.

Samtidig er TagrendeExperten det eneste firma, der kan rette rendejernene uden at åbne det nederste stykke af taget, da han har patent på rendejernsbeslaget.

Fordi service er en selvfølge

Vi siger tak for de gode råd til Allan Hansen, som uden tvivl fortjener titlen som månedens håndværker hos 3byggetilbud.dk. For udover hans store professionelle viden, så viser kundemålingerne også, at kundeservice altid er noget, indehaveren værner om. Nedenstående målinger taler nemlig for sig selv.

Så et stort tillykke med titlen fra os!

Sådan anmelder kunderne TagrendeExperten

98%

Kundetilfredshed

80%

Svarprocent