Få 3 tilbud

Månedens håndværker: Sådan søger du energitilskud

december 2020

KNN Energirådgivning ApS

Energitilskuddet har for alvor sat skub i efterspørgslen på energimærkning. I denne måned er det derfor KNN Energirådgivning, der med massiv opgavevækst og høj kundetilfredshed har fået æren af at blive kåret til månedens håndværker hos 3byggetilbud.dk. Medejer og energirådgiver hos KNN Energirådgivning, Niclas Rieper, kommer med tre gode råd til en succesfuld ansøgning til tilskuddet.

En gang om måneden kårer 3byggetilbud.dk månedens håndværker. Månedens håndværker udvælges på baggrund af feedback på vundne opgaver.

I Nørresundby nær Aalborg ligger KNN Energirådgivning ApS, der i denne måned er kåret til månedens håndværker. En titel som den lille familievirksomhed i fællesskab har opnået. KNN Energirådgivning blev i sin tid stiftet af Niclas’ far og drives i dag af både Niclas og hans søster, Kristina.

”Det er vores far, der startede virksomheden, som både min søster og jeg nu driver. Vores gamle far sidder her dog stadigvæk, selvom han skulle trappe ned,” siger Niclas med et smil på læben.

Strømlinet proces trods travlhed

KNN Energirådgivning ApS har i høj grad mærket til det populære energitilskud, som Energistyrelsen åbnede op for i efteråret. Selvom virksomheden både udfører tilstandsrapporter og el-rapporter, er det nemlig særligt energimærkning, der har været i høj kurs siden tilskudspuljen blev åbnet.

På trods af travlheden har månedens håndværker dog ikke slækket på den professionelle service. De har nemlig en meget klar procedure for, hvordan de håndterer deres kunder.

”Det er min kollega og søster, Kristina, der står for tilbudsgivning og kontakten til kunderne. Hun sidder nemlig fast på kontoret, sådan jeg kan koncentrere mig om at være ude ved kunderne. Derfor bliver kunden også ringet op med det samme efter, vi har fået opgaven fra 3byggetilbud.dk,” siger Niclas og fortsætter:

”Vi lægger vægt på altid at få talt med kunderne i telefonen, fordi de på den måde får en fornemmelse af, hvem vi er. Vi har derfor en løbende dialog med kunden om opgaven, sådan vi kan give et skræddersyet tilbud.”

En allround løsning

Hos KNN Energirådgivning har de ikke kun haft travlt med energimærkning i denne periode, de hjælper nemlig også med rådgivning i forbindelse med ansøgning til energitilskuddet. Eftersom de fleste energimærker er blevet udarbejdet med henblik på energitilskuddet, har virksomheden derfor også haft travlt med at rådgive og vejlede kunderne i, hvordan de søger tilskuddet.

Når vi er ude og energimærke huse med henblik på energitilskuddet, tilbyder vi også rådgivning til at få søgt tilskuddet. Når vi rådgiver sørger vi altid for, at kunden får alt med og får skrevet det rigtigt ind, sådan Energistyrelsen har det, de skal bruge til at godkende ansøgningen om tilskuddet.

Niclas Rieper, Medejer/Energirådgiver

Han fortsætter:

”Dog er jeg altid ærlig over for kunden og siger, at de reelt set godt selv kan søge tilskuddet, men vi oplever mange, der har udfordringer og så kontakter de os for at få hjælp. Vi tilbyder jo vores rådgivning for at sikre kunden, at det er rigtigt første gang.”

Det skal du huske om din energimærkning

Husk at dit energimærke kun er gyldigt, hvis det er fra 2012 eller nyere, og hvis man ikke har lavet nogle væsentlige ændringer i huset.

Tre gode råd til energitilskud

Mange forsøger at navigere i den forvirrende tilskudsjungle, og derfor giver Niclas tre gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du vil søge energitilskud.

”Det første, der skal ske, hvis tilskuddet ikke søges til energimærkning eller varmepumpe, er, at du skal undersøge, om du har et energimærke. Hvis du ikke har et, så kan du starte med at kontakte os for at få styr på energimærkningen,” siger Niclas og uddyber, at man bør få lavet et energimærke allerede i år eller i januar måned 2021, hvis man vil have fingrene i den kommende tilskudspulje. Den åbner Energistyrelsen nemlig op for på et tidspunkt i 1. kvartal af 2021.

“Når du har styr på energimærkningen, er det en god ide at undersøge, hvor mange penge du kan få til energirenoveringerne. I den forbindelse har vi udviklet en tilskudsberegner, der kan oplyse, hvor meget energitilskud man kan søge om.”

Han fortsætter:

Til sidst forklarer Niclas, at man også bør undersøge, om det bedst kan betale sig at ansøge om energitilskuddet eller håndværkerfradraget, da disse to ikke kan kombineres.

”Eftersom håndværkerfradraget bliver hævet, er det vigtigt at undersøge, hvad der bedst kan betale sig at søge om. Det kan godt ske, at du laver en renovering, der ikke giver så meget tilskud, men hvis du har en håndværker, der bruger mange mandetimer, kan det godt være, at håndværkerfradraget giver mere mening. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os for rådgivning om håndværkerfradraget,” afslutter Niclas.

Sådan anmelder kunderne KNN Energirådgivning

95%

Kundetilfredshed

84%

Svarprocent