Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte isolatører

Spar tid ved at sende din isoleringsopgave ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige håndværkere i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Leverandører i hele landet
Se hvor enkelt det er
Papiruld i varevogn

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Papiruld er et miljøvenligt og billigt isoleringsmateriale

Papirisolering er et prisbilligt alternativ til de traditionelle isoleringsmaterialer af glas- og stenuld. Samtidig er det yderst miljøvenligt, da det er fremstillet af genbrugspapir, ligesom der anvendes væsentligt mindre energi til produktionen af papirisolering i forhold til mineraluld. Glas og sten kræver nemlig meget høje temperaturer for at blive til mineraluld. I stedet behøver papiruld ikke andet energi under produktionen end den strømmen fra maskinerne, som imprægnerer og granulerer genbrugspapiret.

Hvad er papiruld?

Papiruld er et isoleringsgranolat produceret af genbrugspapir. Papirulden bliver imprægneret, så den ikke er brandbar, og så papiret ikke er modtageligt for fugt. Derved kan der blandt andet ikke opstå mug og skimmelsvamp i papirisoleringen, ligesom papiruld er næsten lige så uantændeligt som sten- og glasuld.

Papiruld kan anvendes til nøjagtig de samme isoleringsopgaver som mineraluld. Således kan papirisolering anvendes til:

Isoleringsevnen er helt på linje med mineraluldsprodukter. Så de anbefalede tykkelser på isoleringslagene er de samme for papiruld som mineraluld. Men i modsætning til det oftest batts-baserede mineraluld er papiruld et granulatprodukt, som blæses ind. Derfor kan papirulden komme ind på steder, hvor det er svært at få mineraluld ind. Samtidig slutter papirulden tættere til f.eks. rør, der er trukket på loftet eller ligger i hulrummet mellem væggene.

Du slipper også for en masse tilskæringsarbejde i forbindelse med lægning af isoleringen. Der er ikke nemlig nogle papiruld-batts, som skal skæres til. Derved undgår du også de kuldebroer, der opstår, hvis man ikke får lagt isoleringsbattsene forskudt i hvert lag.

Derfor er der ikke kun penge at spare ved selve isoleringsmaterialet. Du sparer også en masse penge i arbejdsløn ved at bruge papiruld, fordi det ikke skal tilskæres. Selv som loftisolering blæses det ind, og derfor kan et loft, der måske tog 4-5 dage at isolere med traditionelle isoleringsmaterialer, klares på en enkelt eller to dage.

Papiruld
Papiruld
Papiruld
Papiruld

Hulmursisolering med papiruld

Et af de første steder, hvor papiruld blev særdeles populært, var til hulmursisolering. Fordi papirisoleringen var væsentligt finere i granuleringen end mineraluld, kunne det blæses ind af huller boret i fugerne i stedet for at tage sten ud af ydermuren for at få hulmursisoleringen ind.

I dag fås både papir- og mineraluld i samme fine granulering, hvorfor selve benyttelsen ikke længere er den største fordel ved at bruge papiruld til hulmursisolering. Den største fordel er i stedet den lydisolerende virkning. Papiruld nemlig væsentligt mere støjdæmpende end mineraluld.

Det betyder, at du får et væsentligt mere stille indeklima, fordi støj fra omgivelserne ikke trænger lige så let igennem papirulden. Så bor du op til en stærkt befærdet vej eller et larmende industrikvarter, kan papiruld fjerne væsentligt mere af støjen end andre isoleringsmaterialer.

Det gør også papiruld til et godt valg, hvis etageadskillelserne skal isoleres. For derved fjernes gang- og musikstøj fra overboerne stort set – eller fra teenageværelset på loftet.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Er papiruld sundhedsskadeligt?

Imprægneringen af papiruld er blevet beskyldt for at være sundhedsskadelig, fordi den indeholder borsalte. Mængden af borsalte er dog langt under de fastsatte grænseværdier, ligesom det i dag er muligt at få papiruld helt uden brug af borsalte i imprægneringen.

Tidligere var der også meget støv i papiruld. Men den papiruld, der produceres i dag er væsentligt mere fri for støv. Derfor er der heller ingen gener for dem, der arbejder med papirulden.

Hvad koster papiruld?

Som tidligere nævnt sparer du rigtig mange penge på at vælge papiruld, fordi det bliver blæst ind. Det betyder, at der er en væsentlig mindre del af prisen for isolering med papiruld, som går til arbejdsløn.

Men da papirulden koster stort set det samme i materialepris, bliver det især timelønnen hos det enkelte isoleringsfirma, der er afgørende for prisen på dit isoleringsprojekt. Her er der rigtig stor konkurrence på markedet – så det betaler sig altid at indhente flere tilbud.

Som minimum skal du have tilbud fra mindst tre forskellige isoleringsfirmaer for at sikre dig, at du får en retvisende indikation af prisniveauet for din isoleringsopgave. Det kan dog være svært at finde isoleringsfirmaer, der har tid inden for en overkommelig fremtid, hvorfor du tit skal ringe til væsentligt flere firmaer før, du har tre, der kan give tilbud på opgaven.

Den trygge vej til isolering med papiruld

Samtidig har du sikkert hørt negativt ting i medierne om isoleringsfirmaer, der har snydt med både isolering og tilskudsordninger. Som privatperson kan det være svært at gennemskue.

Bruger du i stedet vores tilbudstjeneste, får du en større tryghed, når du skal vælge isoleringsfirma. Vi samarbejder nemlig kun med udvalgte isoleringsfirmaer. Det betyder, at vi kender firmaerne indgående og ved, hvad de står for.

Samtidig tager vi altid anmeldelser fra andre, der har brugt vores tjeneste, med i overvejelserne, når vi skal vælge et isoleringsfirma til din isoleringsopgave. Det vil sige, at du er sikker på, at du kontaktes af tre isoleringsfirmaer, som er kendt for at levere et ordentligt stykke arbejde, som vores andre brugere har været tilfredse med.

Så anvender du den gratis tilbudstjeneste, vi har på 3byggetilbud.dk, sparer du ikke alene tid på at indhente 3 tilbud på papirisolering. Du får også en tryghed, som du ikke ville have haft, hvis du selv havde stået for at indhente tilbuddene.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere