Få 3 tilbud

Månedens håndværker: Bør du udskifte din varmekilde?

marts 2021

Bendix VVS og Kloakservice ApS

Efter en måned, hvor rekordmange danskere har igangsat renoveringsprojekter via 3byggetilbud.dk, er der særligt én håndværker, der skiller sig ud. Med en høj svarprocent og hele 98 % i kundetilfredshed er Bendix VVS og Kloakservice ApS er naturligt valg som Månedens Håndværker. Læs med her og få ekspertens råd til, hvorfor du bør overveje at skifte til en grøn varmekilde.

En gang om måneden kårer 3byggetilbud.dk månedens håndværker. Månedens håndværker udvælges på baggrund af feedback på vundne opgaver.

Et stykke udenfor Køge ligger Bjæverskov. Herfra kører indehaver Lars Bendix Nielsen og hans ansatte fra Bendix VVS og Kloakservice ApS ud og servicerer danskerne med stor erfaring inden for både VVS-faget, såvel som kloakservice.

Jeg bestræber mig på at komme ud til alle kunder og sige pænt goddag, besigtige opgaven professionelt, give den rigtige vejledning, den rigtige pris, opføre mig pænt og ikke mindst overholde mine aftaler. Det er det jeg prøver at efterleve og det har jeg gjort i 22 år.”

Lars Bendix Nielsen, Indehaver

Og den flotte titel som Månedens Håndværker hos 3byggetilbud.dk er indehaveren både stolt og lidt overrasket over at få.

Jeg er lidt overrasket, da jeg sjælendt hører tilbage fra kunderne efter jeg har udført en opgave, men som jeg plejer at sige; Intet nyt er godt nyt. Denne titel bekræfter mig i det.

Alligevel er det ikke svært at forstå, hvorfor kunderne er så tilfredse med det kvalitetsarbejde Bendix VVS og Kloakservice ApS udfører. Og firmaet kan berette om særligt én ting, der har fanget danskernes interesse: Varmepumper. Både luft-vand varmepumper og jordvarme er nemlig i høj kurs.

Varmepumpen: Det nye sort

I takt med det øgede fokus på klimaproblemer er der også kommet et øget fokus på, hvordan vi imødekommer dem og nedsætter vores CO2-udslip. I den forbindelse er luft-vand varmepumpen kommet for at blive – og med rette! Luft-vand varmepumpen er en nyere og mere miljøvenlig energikilde end eksempelvis naturgas- og oliefyr, da den er drevet af strøm, hvilke produceres miljøvenligt.

Vi skal have fjernet alt naturgas og olie fra husene og have fjernvarme og varmepumper ind. Det skal vi, fordi vi kan producere grøn og ren strøm, hvilket vi bør opvarme vores huse med i stedet for fossile brændstoffer

Lars Bendix Nielsen, Indehaver

Bendix VVS og Kloakservice ApS er specialister i at vejlede og montere luft-vand varmepumper. De er desuden uddannede VE-installatører, hvilket er påkrævet, hvis man som privatperson ønsker at søge energitilskud fra Energistyrelsens Bygningspulje. Desværre er det ikke alle, der får grønt lys til denne støtte, da pengepuljen er begrænset.

”Men heldigvis kan man jo stadig benytte håndværkerfradraget, som er på 25.000 kroner pr person over 18 år i 2021,” tilføjer fra Lars Bendix, der gerne ser, at vi får kickstartet den grønne omstilling.

”En varmepumpe sparer oftest kunden for 35-55 procent på varmeregningen. Set fra et økonomisk perspektiv er det altså heller ikke en dum idé at få en grønnere varmekilde. Fortæller indehaver Lars Bendix Nielsen.

Hvad skal der til for at få installeret en varmepumpe?

Hvor lang tid tager det så at få installeret sådan en varmepumpe? Og larmer den? Det er de spørgsmål Lars og hans folk oftest løber ind i, når de skal vejlede de danske boligejere.

”Der findes forskellige slags varmepumper, alle nogle vi kan montere. De har det tilfælles, at de ikke tager lang tid at få installeret. Det er et relativ overskueligt indgreb og tager ikke mere end et par dage,” forklarer indehaveren.

Jordvarmeløsningen kræver dog en have at grave slanger ned i, hvilket selvfølgelig giver en udgift til reetableringen af haven. Med en luft-vand varmepumpe er det en kasse, der sættes udenpå huset.

Støjer en varmepumpe?

Det korte svar er: Nej. Kun kassen på siden af huset giver lyd fra sig og det er meget lavt.

”En varmepumpe støjer fra 45 db. Det svarer til en vaskemaskine der kører. En stor del af vores job er derfor at vejlede om placeringen af pumpen. Et badeværelse eller et bryggers egner sig langt bedre end et børneværelse eller et soveværelse.”

Bør jeg skifte med det samme?

“Ikke nødvendigvis,” svarer Lars Bendix Nielsen og fortsætter:

“Hvis din varmekilde kun er to år gammel, vil jeg ikke stå at råde dig til at skifte den. Jeg vil dog gerne slå et slag for at du bør kigge på en grønnere løsning, hvis din nuværende varmekilde er udtjent.”

I sidstnævnte citat afspejles den ærlighed og troværdighed, som Lars Bendix og Bendix VVS og Kloakservice ApS står for. Udover firmaets store grad af professionalisme og ekspertise, er det nok også her grunden skal findes for firmaets høje grad af kundetilfredshed.

Vi, hos 3byggetilbud.dk, vil i hvert fald aldrig tøve med at anbefale Bendix VVS og Kloakservice ApS, hvis du skal have hjælp til et projekt – og endnu engang skal der lydes et stort tillykke med den flotte og velfortjente titel som Månedens Håndværker!

Sådan anmelder kunderne Bendix VVS og Kloakservice ApS

98%

Kundetilfredshed

87%

Svarprocent