Få 3 tilbud

Månedens håndværker: Spar penge med en byggerådgiver

juli 2021

Norca ApS

Der har været rigtig godt gang i både bolig- og byggebranchen og derfor har kompetente rådgivere, der kan hjælpe med rapporter til hussalg, energimærker og byggerådgivning været i høj kurs. Hos Norca ApS hjælper de med netop dette og med sådan en stor tilfredshed hos kunderne, at de meget velfortjent er løbet med titlen som månedens håndværker for juli. Indehaver Chris Skaarup Mortensen kommer her med sine bud på, hvorfor en rådgiver er vigtig på byggesager.

En gang om måneden kårer 3byggetilbud.dk månedens håndværker. Månedens håndværker udvælges på baggrund af feedback på vundne opgaver.

Fra adressen i Næstved hjælper Norca ApS sjællandske boligejere med en bred vifte af ydelser. I denne måned er firmaet kåret som månedens håndværker hos 3byggetilbud.dk. En titel, som firmaet har vundet på baggrund af et højt antal vundne sager og mange tilfredse kunder.

“Jeg tror titlen skyldes kommunikationen vi har med kunderne, at vi leverer et fint produkt, som vi altid leverer til tiden og naturligvis til nogle gode priser,” siger indehaver Chris Skaarup Mortensen.

Chris Skaarup Mortensen er uddannet bygningsingeniør, men har tilføjet både en uddannelse som energikonsulent og bygningssagkyndig for at kunne udarbejde både energimærker og tilstandsrapporter. I Norca ApS tilbyder de foruden energimærkning og tilstandsrapporter også køberrådgivning, huseftersyn og el-rapporter.

En byggerådgiver kan spare dig penge og tid

Kunderne hos Norca ApS tæller særligt private boligejere, men også boligforeninger er repræsenteret. Dem hjælper firmaet eksempelvis med energirådgivning.

”Vi har nogle boligforeninger og private, der får energirådgivning selvom de har et energimærke i forvejen, så rådgiver vi ud fra hvad, der kan være de bedste renoveringsløsninger set ud fra et energimæssigt synspunkt,” fortæller Chris Skaarup Mortensen.

Rådgivning er ikke kun vigtigt, når det kommer til energirenovering. Også i almindelige byggesager, er en byggerådgiver en god idé, fordi rådgivningen ofte afhjælper misforståelser og giver afklaring:

Mit råd til de danske boligejere er altid at huske at have en byggerådgiver med inde over, næsten lige meget hvad man begiver sig ud i. Jeg ser nogle gange, at folk ikke har helt kontrol med projektet, og det ender ofte med at blive dyrere på mange måder. Mange gange tjener en byggerådgiver sig selv hjem allerede på det første møde.

Indehaver, Chris Skaarup Mortensen

Han forklarer at byggerådgiveren ofte ser nogle andre dele af projektet end bygherren og derfor kan komme med råd og forslag, som kan gøre projektet enten billigere eller bedre på andre måder.

“Eksempelvis er der meget der kan gå galt, når man laver kontrakter med håndværkerne. Vi ser ofte at håndværkerne har gjort deres bedste med at give et tilbud, men alligevel har forbrugeren ikke rigtig vidst, hvad de bestilte og de kan ikke rigtig læse ud af håndværkerens tilbud, hvad de egentlig får. I de tilfælde kan dumme misforståelser mellem håndværkeren og forbrugeren afhjælpes med en byggerådgiver inde over projektet,” siger den erfarne byggerådgiver.

Energitilskuddet er populært: Vær ude i god tid

En del af de mange sager, som Norca ApS har hjulpet med her i foråret har bestået i at udarbejde energimærker for danskere, der ønskede at søge Energistyrelsens energitilskud til eksempelvis isolering eller nye vinduer. Energimærket er nemlig et krav fra Energistyrelsen side til flere former for energirenoveringer.

Der har været så stor interesse for energitilskuddet, at langt fra alle ansøgere kunne få energitilskud, når en pulje åbnede. Derfor har et bredt flertal i folketinget sørget for at reglerne for, hvem der kan søge tilskud og hvor meget der kan søges til er ændret. De nye regler betyder blandt andet, at der i 2021 kun åbnes op for endu en pulje, og kun de som bor i en bolig med energimærke E, F eller G kan søge om tilskud til isolering og vinduer. De som søger om at udskifte det gamle oliefyr til en varmepumpe er ikke afhængige af deres energimærke – til gengæld er deres satser blevet lavere, for at flere kan få del i puljen, når der søges om energitilskud.

Chris Skaarup Mortensens bedste råd til alle dem, der skal søge med i næste omgang, når der i september åbnes op igen for ansøgning om 290 millioner kroner til energitilskud er klart:

”Man skal selvfølgelig have et energimærke klar hvis man skal søge til isolering og vinduer. Og som tilskudsordningen er nu skal man have tålmodighed og tid til at sætte sig ned og ansøge. Når vi er ude til sådan nogle tilskudssager, så rådgiver vi også i forskellige tilskudsløsninger – altså hvor meget får man og hvad er egentlig en mulighed?”

Sådan anmelder kunderne Norca ApS

96%

Kundetilfredshed

100%

Svarprocent