Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud på adgangskontrol

Spar tid ved at sende din opgave omkring adgangskontrol ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige adgangskontrolinstallatører i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Installatører i hele landet
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Få adgangskontrol

Adgangskontrol, også kendt som et ADK-anlæg, er en effektiv og let måde at holde overblikket over, hvem der tilgår en ejendom eller et område. Typisk er det virksomheder, boligforeninger eller institutioner, som gør brug af adgangskontrol. Dette giver nemlig mulighed for at håndtere, hvem der kan komme ind på området, og hvor i ejendommen de pågældende personer kan bevæge sig hen.

Modsat ved dørtelefoner hvor det er beboere og andre inde i bygningen som bestemmer, hvem der tilgår bygningen, så er det virksomheden, institutionen eller bestyrelsen i boligforeningen, der regulerer, hvem der har adgang til området, når det kommer til adgangskontrol.

Et adgangskontrolsystem giver mange muligheder

Elektronisk adgangskontrol bringer mange muligheder med sig. Det er en stor fordel, at man nemt kan regulere, hvem der har adgang til et område både for boligforeninger, virksomheder og institutioner. For eksempel kan boligforeningen, der holder til i en etageejendom, give adgang til buddet, der leverer måltidskasser til beboerne i et bestemt tidsinterval. Virksomheder kan give medarbejdere adgang til specifikke områder alt efter, hvad deres arbejdsopgaver er. Elektronisk adgangskontrol giver altså et hav af muligheder for regulering, hvilket er en stor fordel, hvis man vil beskytte ejendommen mod unødvendig trafik.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Adgangskontrol med brik

Der er flere fordele ved at have adgangskontrol med brik. Nøglebrikker er nemlig fleksible. Det betyder, at de hurtigt kan oprettes, spærres og ændres. Hvis en nøglebrik forsvinder eller bliver stjålet, kan denne blive spærret, så man er sikret at ubudne gæster kommer ind i opgangen eller i ejendommen. Desuden slipper man for at udskifte låsene i bygningen. I stedet kan man blot lave en ny nøglebrik, som fungerer til den eksisterende lås samtidig med at en bortkommen brik forbliver spærret.

Adgangskontrol med app

Hvis man ønsker at give adgang til ejendommen eller området via en app, er dette også muligt. Mange har deres smartphone med på farten, hvorfor denne løsning i nogle tilfælde kan være er en fordel. Især i beboelsesbygninger hvor der er stor udskiftning, f.eks. ved ungdomsboliger eller kollegier, er det en fordel at få adgangskontrol med app. Her bor mange mennesker, der ofte flytter, hvilket sætter mange brikker i omløb. Med en app undgår man at skulle programmere nye brikker eller nøgler, men i stedet kan beboerne selv downloade appen og blive tildelt adgang.

Adgangskontrol med kode

Ved denne type adgangskontrol kan der gives adgang til området via en kode. Det er f.eks. relevant ved udlejningsboliger. Adgangskontrol med kode giver nemlig adgang uden man skal have overdraget en chip, brik eller nøgle. Denne metode er også relevant i institutioner, for eksempel i børnehaver, hvor forældrene kan trykke en kode og få adgang, inden for åbningstid. Det sikrer at tilfældige mennesker fra gaden ikke kan få adgang til institutionen.

Adgangskontrol og sikkerhed

Med elektronisk adgangskontrolsystem opnås højere sikkerhed end ved et mekanisk låsesystem. Dette skyldes, at man med adgangskontrol har mulighed for at lukke for alle de brikker eller app-adgange, man ikke længere ved, hvem er i besiddelse af. På den måde er man sikret, at ubudne gæster ikke tilgår ejendommen eller området. Desuden er det også muligt at spore adgangsdata, for at kunne identificere, hvor uvedkommende trafik stammer fra. Herved kan man spore og identificere potentielle sikkerhedsrisici.

Fordelene ved adgangskontrol

  • Øget sikkerhed og tryghed i ejendommen
  • Fleksibelt system som kan skræddersyes ens behov
  • Kræver ikke mere vedligeholdelse end mekanisk låsesystem

Administration af adgangskontrol

Installatørerne af et ADK-system kan stå for den efterfølgende administration – eller man kan selv stå for det. Ved at installatørerne står for det, så er det også dem der kontaktes, hvis der skal programmeres nye brikker. Denne løsning vælges typisk af boligforeninger og mindre ejendomme, hvor det er svært at finde én der kan være ansvarlig for hele processen. Den anden mulighed, hvor man selv står for administrationen, betyder at en nøgleansvarlig står for selv at spærre og udstede nye brikker.

Service og vedligeholdelse af adgangskontrol

For at sikre at adgangskontrolsystemet fungerer optimalt, skal det vedligeholdes. Dette kan ske igennem et årligt serviceeftersyn, hvor der foretages opdatering af software og udskiftning af udstyr. I samme ombæring skal låsene også smøres, og det sikres at låsene fungerer, så der ikke sker sikkerhedsbrist. Dog skal det nævnes, at elektronisk adgangskontrol ikke kræver mere vedligeholdelse end et mekanisk låsesystem, og derfor er et årligt servicetjek tilstrækkeligt.

Hvad koster adgangskontrol?

Omkostningerne ved et adgangskontrolsystem varierer alt efter behovet samt hvilket system, der skal installeres. Et adgangskontrolsystem er ofte dyrere end mekaniske låsesystemer. Til gengæld har de fordelen ved at skabe ultimativ sikkerhed, og så er det også et system, som holder længere end et klassisk låsesystem. Det skyldes, at man kan spærre for eksempel nøglebrikker, som forvinder eller bliver stjålet, og man kan også lukke for adgangen for de nøglebrikker man er i tvivl om, hvilke hænder de er i. Derfor skal man ikke skifte hele systemet lige så ofte som med mekaniske låse, der skal fornyes når man har mistet overblikket over et vis antal nøgler. På sigt kan det elektroniske adgangskontrolsystem altså blive en god investering.

Hvem udfører adgangskontrol?

Der er forskellige fagfolk som mestrer at kunne installere adgangskontrol. Typisk er det uddannede låsesmede, som kan stå for installationen samt autoriserede elinstallatører. Firmaerne som installerer adgangskontrol, kan typisk også etablere dørtelefonanlæg.

Når det kommer til installation af adgangskontrol, er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel. En professionel installatør kan nemlig hjælpe med at afdække, hvilke behov der er, og hvilke typer af ADK-systemer, der er på markedet, som kan dække disse behov.

En fordel er derfor at indhente tilbud fra tre installatører, for at få forskellige besyv på opgaven. På den måde har du et bedre grundlag for at træffe den rette beslutning om valg af adgangskontrolsystem.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere