Få 3 tilbud

Ventilation – Få 3 uforpligtende tilbud

Løs problemer med indeklimaet med ordentlig ventilation. Et ventilationsanlæg giver frisk luft i boligen og bedre sundhed for både mennesker og hus. Samtidig kan du spare på varmeregningen med god ventilation.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Både for private boligejere, foreninger og erhverv
Se hvor enkelt det er
Montering af ventilationsrør

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Ventilation kan løse de fleste problemer med indeklimaet

Ventilation kan løse de fleste problemer med indeklimaet
Fordi de fleste boliger i dag er så godt isolerede, har den friske luft svært ved at komme indenfor – og den dårlige indeluft svært ved at komme ud. Samtidig er vi slemme til at glemme udluftningen, ligesom mange boliger ikke er udstyret med udluftningsmuligheder, der er effektive nok.

Det har ført til flere og flere problemer med indeklimaet herhjemme. For når fugten og f.eks. farlige luftarter som radon ikke kan trænge ud og den friske luft ikke kan komme ind, opstår der nemt alvorlige helbredsmæssige problemer som f.eks. mug- og skimmelangreb.

Dårlig udluftning kan også medføre en række andre helbredsproblemer for beboerne, f.eks.:

 • Hovedpine
 • Træthed og manglende energi
 • Tørre slimhinder i næsen
 • Røde øjne på grund af tørre slimhinder
 • Dårligere søvn

Udover at give grimme, sorte skjolder på væggene, afgiver mug og skimmel også en række sporstoffer, som kan give beboerne i boligen luftvejsproblemer og i værste fald føre til allergier.

Hvad er ventilation?

Du kan etablere en bedre ventilation i din bolig på flere forskellige måder. Som udgangspunkt kan ventilationsløsningerne kategoriseres i tre hovedgrupper:

Naturlig ventilation: Er den form for ventilation, der opstår ved ,at du åbner et vindue, en dør eller en dertil indrettet trækkanal i mur eller vinduesrammer

Mekanisk ventilation: Anvender elektriske, mekaniske ventilatorer til at suge luften ud af boligen og blæse ny luft ind. Oftest anvendes en central ventilationsenhed, der så fordeles rundt i boligens rum ved hjælp af et rørsystem.

Hybrid ventilation: Anvender en kombination af naturlig og mekanisk ventilation, så der kan spares strøm på den mekaniske ventilation. Et hybridt ventilationsanlæg justerer hele tiden effekten alt efter hvor meget naturlig ventilation, der er i boligen. Det kaldes flydende balancering af ventilationen.

Hos 3byggetilbud.dk kan du indhente tilbud på en tilpasset ventilationsløsning til din bolig, forening, erhvervslokaler eller et fjerde sted.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvordan fungerer et ventilationsanlæg?

Ved at indføre et ventilationsanlæg i boligen, kan du afhjælpe problemer med fugt, dårlig luft og også fjerne mindre koncentrationer af den kræftfremkaldende luftart radon. Større koncentrationer af radon i indeluften kræver separat udluftning under grunden på huset.

Et mekanisk eller hybridt ventilationsanlæg udskifter luften i din bolig, så luftfugtigheden holdes nede og mængden af støvpartikler i luften mindskes. Det foregår som allerede nævnt ved, at der installeres en central ventilationsenhed – oftest på loftet – som så kan henholdsvis suge luften ud og blæse ny, frist luft udefra ind via et rørsystem, der er ført rundt til de enkelte værelser og rum i boligen.

Derved afhjælpes også problemer med:

 • Fugt
 • Pollen
 • Støv
 • Husstøvmider
 • Radon
 • Damp og em fra madlavningen
 • Kemikaliedampe
 • Og de allerede omtalte sundheds- og helbredsproblemer

Moderne ventilationsanlæg sørger samtidig for at trække varmen ud af den luft, der føres ud af boligen, så du ikke får øget varmeudgifterne på grund af ventilationen. På den måde yder ventilationsanlægget et tilskud til opvarmningen af boligen frem for at belaste det.

Hvordan finder du det bedste ventilationsanlæg til din bolig

Det er yderst vigtigt, at du anskaffer et ventilationsanlæg, der er dimensioneret korrekt til din bolig. Ellers risikerer du, at du enten får problemer med manglende effekt af ventilationen eller at der opstår træk, fordi anlægget har for stor effekt.

Det kan et professionelt ventilationsfirma hjælpe dig med. De har stor erfaring med etablering af ventilationsanlæg i både parcelhuse, etageejendomme og firmaer. Derfor kan de nemt regne sig frem til, hvordan ventilationsanlægget skal dimensioneres og installeres, for at give dig den optimale udskiftning af luften i din bolig.

Hvordan finder du billig ventilation?

Prisen på et ventilationsanlæg afhænger af anlæggets dimensioner og effekt, længden og kompleksiteten på det rørsystem, der skal etableres, samt mærket på anlægget og den pris, som ventilationsfirmaet skal have for at sætte anlægget op.

Men uanset om du skal etablere ventilation i din privatbolig, i boligforeningens ejendom eller i et firma eller en butik, ønsker du naturligvis ikke at betale overpris for dit ventilationsanlæg. Derfor er det en god ide, altid at indhente minimum 3 tilbud på ventilation fra lige så mange forskellige leverandører.

Men har du ikke de store erfaringer med ventilationsanlæg og tilbudsindhentning fra håndværkere, kan det være svært at gennemskue de mange parametre i tilbuddet. Så hvilket tilbud er reelt set det billigste og leverer det billigste firma nu også et lige så godt installationsarbejde som det dyreste. Det er for sent at finde ud af, når først anlægget er sat op.

Ventilation
Ventilation
Ventilation
Ventilation

3 tilbud på ventilation uden at få sved på panden

Ved at bruge vores tilbudstjeneste slår du flere fluer med et smæk. Fo dels slipper du for at skulle ringe forgæves til en masse ventilationsfirmaer, som måske alligevel ikke har tid. Og dels er du sikker på, at de firmaer som vi henviser til dig for at give tilbud på ventilationsanlægget, er firmaer, som du kan regne med leverer et ordenligt stykke arbejde.

Hos 3byggetilbud.dk samarbejder vi med en række professionelle ventilations- og kølefirmaer over hele landet, som vi gennem vores løbende kommunikation og opgaveformidling kender ganske indgående. Samtidig indhenter vi vurderinger fra vores brugere af de firmaer, som vinder tilbudsrunderne. Disse vurderinger tager vi med i vores overvejelser, når vi skal finde 3 firmaer i nærheden af dig, som kan give dig et tilbud på ventilation.

Derfor er du sikker på, at de firmaer som kontakter dig, når du har bedt om tilbud på ventilation, rent faktisk er nogen, som har leveret ventilationsløsninger, som andre af vores brugere har været tilfredse med. Derved sparer du både tid og undgår at få sved på panden, når du skal vælge den rigtige leverandør af ventilationsanlæg til dig.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere