Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte specialister i vedligeholdelsesplaner

Spar tid ved at sende din vedligeholdelsesopgave ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige specialister i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Specialister i hele landet
Se hvor enkelt det er
Vedligehold af ejendom

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

En vedligeholdelsesplan giver overblik og mulighed for planlægning

Med en vedligeholdelsesplan får du et overblik over din boligs nuværende stand og en plan for, hvilke vedligeholdelsesarbejder der bør udføres inden for de kommende 5 til 10 år, samt et skøn over udgifterne til de enkelte vedligeholdelsesarbejder.

Derved kan boligen blive vedligeholdt tids nok til, at du ikke ender med at skulle foretage akutte reparationer eller der sker uoprettelige skader på nogle af bygningsdelene i boligen. Samtidig giver en vedligeholdelsesplan dig mulighed for at planlægge og budgettere med de nødvendige vedligeholdelsesarbejder i tilpas god tid til, at det er muligt at spare op til arbejderne. Det giver en mere jævn økonomi omkring vedligeholdelserne.

Hvem kan bruge en vedligeholdelsesplan?

I princippet kan alle boligejere have gavn af en vedligeholdelsesplan. Men i praksis er det oftest kun ejere eller ejerforeninger, der har større bygninger, som får udarbejdet en vedligeholdelsesplan for deres ejendomme.

Mest anvendt er vedligeholdelsesplanerne i boligforeninger, uanset om det er andels- eller ejerforeninger. Her bliver vedligeholdelsesplanen brugt både til at sikre bygningens tilstand og sikre en jævn og sund økonomi i boligforeningen. For ved at få identificeret og planlagt de nødvendige vedligeholdelsesopgaver 5 til 10 år ud i fremtiden, bliver det nemmere at få økonomien omkring dem til at hænge sammen.

Her kan du læse mere om, hvordan I får udarbejdet en vedligeholdelsesplan i en bolig- eller ejerforening.

Hvilke fordele er der ved en vedligeholdelsesplan?

Vedligeholdelsesplanen er et værktøj i form af et arbejdsdokument, som beskriver bygningernes nuværende tilstand og hvilke vedligeholdelsesarbejder, der forventes at komme på bygningerne inden for de kommende 5 til 10 år.

En vedligeholdelsesplan giver en lang række fordele, især på den planlægningsmæssige og økonomiske front. Vedligeholdelsesplanen

  • giver en fagmands vurdering af ejendommens nuværende stand
  • giver overblik over nødvendige vedligeholdelsesopgaver 5 til 10 år frem i fremtiden
  • gør det muligt planlægge og budgettere med udgifterne til vedligeholdelsesopgaverne, så der kan spares op til dem
  • giver en mere jævn økonomi på vedligeholdelseskontoen
  • gør det muligt for medlemmerne af en boligforening at få et større indblik i ejendommens vedligeholdelse og dennes indvirkning på deres privatøkonomi
  • giver overblik over ejendommens stand og vedligeholdelsesøkonomi for potentielle købere af ejerlejligheder eller andelsboliger i ejendommen

Hvem kan udarbejde en vedligeholdelsesplan, og hvad indeholder den?

Skal du eller jeres boligforening have udarbejdet en vedligeholdelsesplan, skal I have fat i en byggesagkyndig, et rådgivende ingeniørfirma eller et firma, der har specialiseret sig i vedligeholdelsesplaner og andre tjenester til f.eks. boligforeninger, udlejere og lignende.

Herefter vil en bygningskyndig medarbejder fra firmaet komme på besøg og gennemgå den eller de bygninger, der skal omfattes af vedligeholdelsesplanen. Derved får du eller I en øjeblikkelig oversigt over de enkelte bygningsdeles tilstand.

På baggrund af inspektionen udarbejder firmaet så en vedligeholdelsesplan for hver enkelt bygningsdel. Vedligeholdelsesplanen kan se f.eks. 5 eller 10 år ud i fremtiden og opremse de enkelte vedligeholdelsesarbejder i kronologiske rækkefølge, samt angive et estimeret udgiftsniveau for disse. Derudaf får I overblik over både selve vedligeholdelsesopgaverne og måske allervigtigst økonomien i disse.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Hvordan anvender du en vedligeholdelsesplan

Med vedligeholdelsesplanen i hånden kan du som boligejer eller medlem af bestyrelsen i jeres boligforening kigge ind i de fremtidige udfordringer omkring vedligeholdelsen af ejendommen. Planen danner grundlaget for jeres planlægning af både såvel arbejderne som økonomien.

Det kan det være en god ide at se på, om du eller I med fordel allerede nu kan tage fat i et håndværker- eller entreprenørfirma, som kan varetage opgaverne. Ligger der f.eks. en række større vedligeholdelsesopgaver inden for en kortere tidsperiode på et par år, kan det være, at firmaet er interesseret i at give en god pris på opgaven, mod at de kan lægge det på et tidspunkt af året, hvor de traditionelt ikke har så meget at lave.

Sidder du i bestyrelsen i en boligforening, kan du med fordel læse vores artikel om, hvordan vedligeholdelsesplanen kan indgå som en del af en fast aftale med en håndværker til at varetage forefaldende arbejder på ejendommen.

Vedligeholdelsesplanen spiller også en vigtig rolle i ejer- og andelsboligforeninger, når der sælges ejerlejligheder eller andele i ejendommen. Her fortæller tilstandsrapport-delen i vedligeholdelsesplanen noget om ejendommens tilstand og selve vedligeholdelsesplanen fortæller noget om det fremtidige udgiftsniveau på vedligeholdelserne af ejendommen.

Hvordan finder du et firma, der kan udarbejde en vedligeholdelsesplan?

Har du ingen umiddelbart erfaring med byggeri eller byggeopgaver, kan det være en svær opgave, at finde og vurdere et firma, der kan udarbejde en vedligeholdelsesplan. For det er jo firmaets ekspertise og ikke en konkret vare, du kan tage og føle på, som du skal vurdere.

Samtidig kan der være stor prisforskel mellem de forskellige firmaer, hvilket naturligt nok leder frem til en bekymring om, hvorvidt det firma som giver det billigste tilbud, nu også leverer en lige så grundig og korrekt tilstandsrapport, som et af de dyrere firmaer.

Den lette og trygge vej til 3 tilbud på vedligeholdelsesplaner

Grundet de store udsving på prisen, anbefales det altid at indhente 3 tilbud på udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner. Men vil du dels slippe for besværet med at finde 3 firmaer, der kan give dig et tilbud på vedligeholdelsesplanen og dels have lidt mere ro i maven omkring de enkelte firmaers troværdighed og kvalitet, kan du med fordel anvende tilbudstjenesten her på 3byggetilbud.dk.

Vi samarbejder med en række byggesagkyndige, rådgivende ingeniører og andre firmaer med speciale i udarbejdelse af vedligeholdelsesrapporter. Vi samarbejder med firmaer over hele landet. Vi kan derfor altid finde 3 firmaer, som bor i nærheden af dig, der kan give et tilbud på din opgave. Derved kommer firmaerne til dig, frem for at du skal bruge tid på at ringe forgæves til en masse firmaer, før du finder 3, som vil give dig et tilbud.

Samtidig får du større tryghed omkring firmaernes kompetence. Vi bruger nemlig andre brugeres vurderinger af firmaerne, når vi udvælger de firmaer, som vi henviser til dig. Det betyder, at du har tryghed for, at de firmaer som henvender sig, har udarbejdet tilstandsrapporter for andre, som de har været tilfredse med.

På den måde giver vores tilbudstjeneste dig både en større tryghed og sparer dig for en masse arbejde i tilbudsfasen. De fordele havde du ikke haft, hvis du selv skulle indhente 3 tilbud på en vedligeholdelsesplan.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere