Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten giver overblik over boligens tilstand. Du slipper for ubehagelige overraskelser og får et overblik over relevante opgaver.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Byggesagkyndige i hele landet
Se hvor enkelt det er

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Tilstandsrapporten giver tryghed ved en bolighandel

Selv om det ikke er lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport ved en bolighandel, er der mere reglen end undtagelsen, at det bliver gjort. Tilstandsrapporten giver et overblik over boligens nuværende stand for de synlige dele af boligens konstruktion.

Det er med til at styrke tilliden omkring selve handlen, fordi den fortæller køber, at sælger spiller med åbne kort. Er der ikke udarbejdet en tilstandsrapport, får mistilliden hurtigt næring. For hvad er det for fejl og mangler, sælger forsøger at skjule?

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport udarbejdes af en beskikket bygningssagkyndig og giver en skriftlig vurdering af boligens stand. Her vurderes tilstanden for hver enkelt bygningsdel, herunder hvilke skader og potentielle skader, der er på de enkelte dele af boligen. Det er udelukkende de synlige bygningsdele, der bliver vurderet. Engang blev tilstandsrapporter udarbejdet ud fra en såkaldt k-skala, men fra 1. oktober 2020 er der lavet en ny skala for tilstandsrapporterne, hvor farver i høj grad viser, hvornår en skade skal udbedres.

Til vurderingen af de enkelte bygningsdele anvendes en særlig karakterskala, der består af følgende trin:

Kritiske skader: Skader ved bygningsdelen, som allerede har medført eller vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på kort sigt. Dette svigt kan medføre eller kan allerede have medført skader på andre bygningsdele.

Alvorlige skader: Skader ved bygningsdelen, som vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på længere sigt. Dette svigt kan medføre skader på andre bygningsdele.

Mindre alvorlige skader: Skader, som ikke har nogen indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion.

Mulige skader: Forhold ved bygningsdelen, som bør undersøges for at afklare, om det er en skade. Det kan være en kritisk eller en alvorlig skade. Derfor bør du afklare om den mulige skades omfang og konsekvenser. Hvis du vælger at købe ejendommen, uden at forholdet er undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.

Typiske skader kan være revner i murværket, fugtskader, råd i synligt træværk, revnede eller løse tegl, en beskadiget skorsten eller revner eller andre skader på fundamentet.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Tilstandsrapporten er med til at bestemme boligens værdi

Ud over at give åbenhed omkring boligens fysiske tilstand, har tilstandsrapporten ofte stor indflydelse på vurderingen af boligen ved et hussalg. Således vil en tilstandsrapport med mange kritiske og alvorlige skader. Tilsvarende vil en tilstandsrapport uden mange anmærkninger give prisen et nøk opad.

Det kræver dog, at tilstandsrapporten ikke er mere end et halvt år gammel. Er den det, betragtes den som ugyldig og du er som hussælger nødt til at få udarbejdet en ny tilstandsrapport. Så er din bolig længe om at blive solgt, kan du risikere, at du skal forny tilstandsrapporten flere gange undervejs.

Er det nok med en tilstandsrapport, når du skal sælge huset?

Tilstandsrapporten er kun et af de dokumenter og vurderinger, du bør eller er forpligtiget til at få udfærdiget, når du skal sælge din bolig.

Til de obligatoriske dokumenter og vurderinger hører et energimærke. Det angiver, hvor energiøkonomisk huset er at bo i. Energimærket kan tildeles i forbindelse med tilstandsrapporten eller en elinstallationsrapport, som er en af de andre ikke-obligatoriske dokumenter, det er en god ide at få udarbejdet ved salg af din bolig. Prisen for energimærket varierer fra landsdel til landsdel, men skal holde sig inden for de maksimumpriser for energimærker, som Energistyrelsen har fastsat.

Elinstallationsrapporten skal foretages af en autoriseret elinstallatør. Den er som sagt heller ikke obligatorisk, men giver ligesom tilstandsrapporten mere åbenhed omkring boligens faktiske tilstand. Rapporten indeholder en vurdering af boligens elinstallationer og anvender samme karaktersystem som tilstandsrapporten, selvom karaktererne ikke dækker over helt de samme forhold.

Hvad koster en tilstandsrapport?

Prisen på en tilstandsrapport afhænger af huset størrelse og hvorvidt det er opført før eller efter 1940. I stil med elinstallationsrapporten fastsætter Ministeriet for by, bolig og landdistrikter hvert år pr. 1. januar en maksimumspris for udfærdigelsen af tilstandsrapporter for de forskellige boligtyper.

Alt efter konkurrencesituationen i de enkelte dele af landet, kan der være nogle udsving i prisen på, hvor meget det koster at få udarbejdet en tilstandsrapport, der hvor du bor. Derfor er det altid en god ide at indhente minimum 3 tilbud på en tilstandsrapport, hvis du vil sikre dig, at du ikke kommer til at betale for meget for at få udført arbejdet.

Du kan også finde en leverandør, der tilbyder en samlet pakkeløsning, som indeholder både tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke til en fast pris. Indsend blot opgaven her.

Få 3 tilbud på en tilstandsrapport på den nemme og trygge måde

Det er de færreste, der handler bolig mere en gang i livet og dem som gør, kan oftest ikke genbruge deres erfaringer, fordi det er mange år siden sidst, de handlede bolig. Der er også stor forskel på at være sælger og køber af boligen. Så har du kun prøvet at købe bolig, er det noget helt andet, når du skal til at sælge den.

Især kan det være svært at gennemskue, hvilke af de tilbud du får på udfærdigelse at en tilstandsrapport, der er det bedste, hvis du selv indhenter tilbuddene. Er dem som har sendt det billigste tilbud lige så grundige, som dem der har sendt det dyreste?

Vælger du derimod vores tilbudstjeneste på 3byggetilbud.dk, får du vished for, at de tilbud du modtager, kommer fra dygtige og professionelle byggesagkyndige, som andre har været tilfredse med. For hos 3byggetilbud.dk samarbejder vi med nøje udvalgte byggesagkyndige over hele landet. Samtidig tager vi altid udgangspunkt i de vurderinger, som andre brugere af vores tjeneste, har givet de enkelte byggesagkyndige, når vi skal udvælge de byggesagkyndige, som vi henviser til dig for at give et tilbud,

Så de henvendelser du får fra byggesagkyndige gennem vores tilbudstjeneste, kan du være sikre på, leverer en tilstandsrapport, der er gennemarbejdet og i orden. Den vished havde du ikke haft, hvis du selv havde indhentet 3 tilbud på tilstandsrapporter.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere