Få 3 tilbud

Få 3 tilbud på raftehegn

Få tilbud på raftehegn nu. Raftehegn kan opsættes i mange forskellige materialer og udformninger – vandrette og lodrette rafter giver et forskelligt udtryk.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Firmaer med speciale i raftehegn
Se hvor enkelt det er
Raftehegnsarbejde

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Raftehegnet er det naturlige hegn

Raftehegnet er førstevalget, hvis du gerne vil have et naturligt hegn, men synes en hæk fylder for meget. De rå rafter giver et rustikt og natur-lignende hegn, der kan passe ind stort set alle steder.

De fleste raftehegn er bygget af granstammer, som oftest er skåret igennem på langs, så de kan slås på de stolper, der skal bære hegnet. Det giver generelt ikke de store variationer i udseendet, bortset fra at du kan vælge mellem forskellige stolpetyper og hvorvidt der skal være bark på rafterne eller ej.

Muligheder for raftehegn:

 • Raftehegn med H-stolper – gør det muligt at bruge hele stammer
 • Raftehegn på runde stolper – det mest almindelige
 • Rafter med bark – det hyppigste valg
 • Rafter uden bark – gør det muligt at male hegnet

Muligheder for træsorter:

 • Granrafter er de mest almindelige, men du kan vælge flere træsorter som f.eks.:
 • Eg
 • Lærk
 • Gran
 • Fyr
 • Trykimprægnerede rafter. Det øger rafternes holdbarhed, og du kan forlænge holdbarheden yderligere ved at male de trykimprægnerede rafter, hvis de er helt tørre.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Skal raftehegn vedligeholdes?

Et raftehegn med bark er mere eller mindre vedligeholdelsesfrit, når det gælder rafterne. Er rafterne af gran eller fyr vil det høje, naturlige indhold af harpiks og olie i træet sørge for at rafterne kan holde i 20-25 og måske helt op til 30 år, når vi taler raftehegn med bark på.

Men stolperne er en helt anden sag. Her bør du sikre dig, at der er garanti på de stolper, du vælger til raftehegnet. Det er dem, som har kontakt med jorden og derfor oftest dem, der først bukker under for fugt og råd.

Raftehegn er godt for miljøet

Da de fleste raftehegn produceres af nåletræer, vil de normalt have vokset naturligt og der vil ikke være brugt nogen former for kemikalier eller andre miljøskadelige stoffer på træerne under opvæksten.

Vælger du andre træsorter eller ønsker du at være helt sikker på, at træet er miljørigtigt, bør du vælge at købe FSC-certificeret træ. Så er du sikker på, at træet er produceret på den mest skånsomme socioøkonomiske, miljømæssige og bæredygtige måde. Det giver ekstra god samvittighed og oftest også træ af en bedre kvalitet.

Raftehegn i skel

Skal raftehegnet stå i skellet ind til naboen, skal I naturligvis først være enige om, hvilken type raftehegn I ønsker jer.

Dernæst skal I sikre jer, at I rent faktisk også sætter hegnet lige i skellet, samt blive enige om højden. Kan I ikke blive enige om højden, kan hegnet maksimalt blive 1,8 meter højt. Et eventuelt hegnssyn kan dog fastsætte en anden højde.

Opsætning af raftehegn

Som udgangspunkt består et raftehegn som sagt af rafter og stolper til at holde rafterne. De fleste vælger et vandret raftehegn, fordi det er det nemmeste at sætte op. Her sættes stolperne i jorden og så sættes rafterne fast på stolperne.

Du kan dog også vælge at opsætte et lodret raftehegn. Her sættes der en lægte op mellem stolperne i toppen og bunden af hegnet, samt eventuelt en på midten. Derefter sættes rafterne fast på lægterne, så rafterne kommer til at stå lodret. Det ses ikke så tit og derfor kan det ikke undgås, at et lodret raftehegn vil vække mere opsigt.

Hvad koster raftehegn pr. meter?

Vælger du selv at sætte dit raftehegn op, skal du i princippet kun betale materialeprisen for rafter, stolper og fastgøringsmateriel til rafterne. Men vælger du derimod at bruge en håndværker til opgaven, løber der naturligvis timeløn på. Her skal du have fat i en tømrer eller anlægsgartner.

Hvor prisen på materialerne er stort set de samme, kan timeprisen svinge en hel del fra firma til firma – og den er oftest den største del af udgiften til raftehegnet. Derfor anbefales det altid, at du får indhentet minimum 3 forskellige tilbud på opsætning af raftehegn, hvis du vælger at lade en fagmand om at klare opgaven. Det giver det bedste resultat og et sted at klage, hvis du ikke er tilfreds eller der opstår uventede problemer med hegnet.

Få 3 tilbud på raftehegn og større tryghed i tilbudsprocessen

Men fordi de fleste tømrere og anlægsgartnere enten allerede har ordrebogen fuld eller ikke sætter raftehegn op, skal du tit have fat i mange flere håndværkere end de 3, som du har brug for at få et tilbud fra.

Samtidig er det jo ikke det samme at købe et raftehegn, som at købe en vare i en butik eller webshop. Her er ikke et færdigt produkt, du kan vurdere på forhånd. Det er håndværkernes know-how, du køber og deres viden om de materialer, der skal bruges til raftehegnet.

Vil du spare tid og have mere tryghed ind i tilbudsprocessen, skal du udfylde vores tilbudsformular her på siden. Så tager vi finder vi 3 håndværkere i nærheden af dig, som er interesseret i at give et tilbud på din opgave.

Vi samarbejder med en fast række af dygtige håndværksfirmaer over hele landet. Vi taler løbende med de forskellige firmaer, ligesom vi altid tager vores andre brugeres vurderinger af håndværkerne med i overvejelserne, når vi skal finde de rigtige håndværkere til din opgave.

Det giver dig en større tryghed for, at du kun får tilbud fra håndværkere, som andre har været tilfredse med og som er kendt for at levere et godt arbejde. Den tryghed havde du ikke haft, hvis du selv havde indhentet tilbudene.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere