Få 3 gratis tilbud på miljøscreening af bygninger

Miljøscreening – Få 3 tilbud

Med miljøscreening får du kortlagt, hvor i ejendommen der er skadelige materialer, og hvilke materialer, der er tale om.

 • Nemt – Indsend opgaven online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Virksomheder i hele landet

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så nemt kan du få 3 tilbud

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Lær mere om miljøscreening

Hvad er en miljøscrening?

En miljøscreening foregår ved, at der udtages prøver fra bygninger og eventuelt jordlag på grunden, for at undersøge, hvorvidt der er anvendt sundheds- eller miljøfarlige stoffer i de bygningsmaterialer, der er anvendt til byggeriet eller om der er deponeret miljøfarlige materialer i undergrunden.

Miljøscreening har fået stor betydning ved renovering og nedrivning af bygninger fra 1950 til 1977, siden en skærpelse af Affaldsbekendtgørelsen fra 2013. Herefter har det været lovpligtigt at foretage anmeldelser af renoverings- og nedrivningsarbejde. I den forbindelse kan kommunen kræve, at alle kritiske steder i en bygning skal undersøges for skadelige stoffer, inden renoverings- eller nedrivningsarbejdet påbegyndes.

Det kan være, f.eks. hvorvidt taget er af asbest, om der er anvendt PCB- eller blyholdig maling, om der er anvendt PCB i linoleum eller lignende gulvbelægninger, samt om der er forekomster af kviksølv eller der forefindes fliser, rørisolering eller andre tekniske installationer, hvor der er anvendt asbest.

Fordele ved at miljøscreene boligen
Ved at foretage en miljøscreen af boligen får du:
 • overblik over eventuelt sundheds- og miljøskadelige materialer i din bolig.
 • overblik over hvilke forbehold, der bør tages, hvis boligen skal renoveres eller rives ned.
 • sikkerhed for, at din familie ikke færdes i et sundhedsskadelig miljø eller kan få gjort noget ved det, hvis de gør.
 • sikret, at du ikke kommer på kant med loven, hvis du nedriver eller renoverer boligen.

Hvordan foregår en miljøscreening

Miljøscreeningen foregår ved, at et nedbrydningsfirma, en bygningssagkyndig eller et særligt prøvetagningsfirma kommer ud, og tager prøver af de materialer og steder i bygningen, som erfaringsmæssigt er kendt for, at kunne indeholde miljø- og sundhedsskadelige materialer.

Prøverne indsendes derefter til et godkendt laboratorium, som undersøger materialerne for skadelige stoffer. Undersøgelsen resulterer i en rapport, der indeholder fotodokumentation af de steder, hvor der er udtaget prøver, samt resultaterne af disse prøver.

Baseret på miljøscreeningen kan ejeren af ejendommen derefter disponere det videre forløb i arbejdet, alt efter om ejendommen skal renoveres eller nedrives. Derved kan der tages højde for eventuelt skadelige byggematerialer, som skal bortskaffes, ligesom håndværkerne kan iklæde sig relevant sikkerhedsbeklædning, som f.eks. briller, åndedrætsværn og sikkerhedsdragt.

Ikke kun relevant for erhvervsejendomme

Hvor det tidligere primært var erhvervsejendomme, der blev udført miljøscreeninger på, foretages de nu på alle former for ejendomme i forbindelse med renoverings- eller nedrivningsarbejder. For anvendelsen af miljø- og sundhedsfarlige byggematerialer er lige så udbredt i parcelhuse som i erhvervsbygninger.

Anvendelsen af skadelige materialer udfases dog fra omkring slutningen af 1970’erne og frem til starten af 1990’erne, efter det for alvor kom frem, hvor kræftfremkaldende f.eks. asbest er. Derfor er det især bygninger fra før 1977, der er særlig bevågenhed omkring.

I fremtiden kan det meget vel tænkes, at tilstandsrapporten på et hus ikke alene vil indeholde et energimærke, men også en form for miljømærkning. Selv om en sådan mærkningsordning nok ligger noget ude i fremtiden, er det derfor en god ide, at få foretaget en miljøscreening af boligen nu. Så kan du nå at udbedre eventuelle problemer, inden miljømærkningen bliver indført i tilstandsrapporten

Skal jeg renovere eller rive ned?
Bor du i et ældre hus med en vis arkitektonisk charme, som du gerne vil have opdateret til moderne forhold og energikrav, kan det være svært at vælge, hvorvidt du skal renovere det gamle hus eller rive det ned og bygge nyt. Her kan en miljøscreening oftest være med til at afgøre, hvilken løsning du skal vælge.

Miljøscreeningen kan afgøre, om huset er fyldt med f.eks. asbest, bly, kviksølv, PCB og andre sundheds- og miljøskadelige stoffer, som skal fjernes, hvis det skal være sikkert for jer at bo i huset. Det kan dog nemt koste mange penge at bortskaffe disse bygningsmaterialer forsvarligt ved en renovering. Derfor kan en nedrivning oftest betale sig. Så får fjerner I fjernet de skadelige stoffer effektivt en gang for alle, og kan starte forfra med et bygge et nyt, sundt og energirigtigt hus om fra grunden af.

Hvad koster en miljøscreening?

Prisen på en miljøscreening kan variere en del fra firma til firma. Derfor er det en god ide, altid at indhente mindst 3 tilbud på miljøscreening, før du beslutter dig for, hvem der skal foretage den.

Der findes mange firmaer, som foretager miljøscreeninger. Således er det ikke ualmindeligt at nedbrydningsfirmaer, byggesagkyndige og rådgivende ingeniørfirmaer tilbyder at udføre miljøscreeninger som en del af deres tjenesteydelser. En del af firmaerne køber dog denne ydelse fra en tredjepart, hvilket er en af årsagerne til, at der kan være forskel på priserne. Andre forhold kan være den timeløn, firmaet arbejder med, samt firmaets valg af testlaboratorium til at udføre undersøgelserne af prøverne.

Den trygge måde at finde miljøscreening til en god pris

Men selv om du med en hurtig søgning på nettet kan finde masser af firmaer, som udbyder miljøscreening, skal du stadig have fat i dem, for at få et tilbud. Men alene ud fra tilbuddet, kan det være svært at gennemskue, hvilken af de firmaer du har talt med, som er den bedste til opgaven. For er det billigste firma nu lige så grundige som det dyreste? Det kan jo være skæbnesvangert for både jeres eget og eventuelle håndværkeres helbred, hvis miljøscreeningen overser noget.

Her giver vores tilbudstjeneste en større tryghed for dig. Vi samarbejder med firmaer over hele landet, som foretager miljøscreeninger. I forbindelse med formidlingen af tilbud, indsamler vi altid vurderinger af firmaerne fra vores brugere. Disse vurderinger tager vi med i overvejelserne, når vi skal udvælge de firmaer, som giver dig et tilbud på en miljøscreening.

Så ved at bruge os, sparer du ikke alene tid på at finde frem til 3 firmaer, der kan give tilbud. Du er også sikret, at du får udført miljøscreeningen af firmaer, som andre brugere af 3byggetilbud.dk har været tilfredse med. Den sikkerhed havde du ikke haft, hvis du selv havde indhentet 3 tilbud på miljøscreening.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud