Gulvafhøvling giver nyt liv til dine gulve. Få 3 tilbud nu →

Få 3 tilbud på gulvafhøvling

Trænger dine gulve til en afhøvling? Er trægulvene skæve, slidte eller fyldt med mørk fernis? Afhøvlede gulve giver nyt liv til din bolig, og du kan efterbehandle trægulvene, så de passer til din boligstil.

 • Nemt – Indhent dit tilbud online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Gulvfirmaer i hele Danmark

Bestil 3 uforpligtende tilbud Se hvor enkelt det er

Som omtalt i:

Magasinet Penge DR1

I forbrugerprogrammet Penge er der gode råd til, hvordan man kan få de bedste tilbud fra gode, lokale håndværkere i gennem 3byggetilbud.dk.

TV2 Nyhederne (TV-indslag)

3byggetilbud.dk var med I et indslag i Nyhederne da vi oplevede et stort boost i opgaver i forbindelse med håndværkerfradraget.

BT.dk (avisartikel)

BT.dk lavede en historie om håndværkerfradraget på baggrund af tal fra 3byggetilbud.dk.

BT beretter om håndværkerfradraget og nævner bevarfradraget.dk

DR P4 (Radioinslag)

Vores kommunikationschef Maria Carlsen blev inviteret til et interview hos P4 om håndværkerfradraget. Hør indslaget hér (åbner nyt vindue).

Så nemt kan du få 3 tilbud

 1. Indsend din opgave

  Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

 2. Opgaven behandles

  Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

 3. Du modtager tilbud

  Tre udvalgte leverandører giver dig et tilbud

 4. Du vælger leverandør

  Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud Læs mere om gulvafhøvling

Gulvafhøvling giver gulvet nyt liv

Med en gulvafhøvling kan du give dit gamle slidte trægulv nyt liv og dermed undgå en dyr udskiftning af gulvet. Samtidig har du mulighed for at ændre på gulvets visuelle udseende. Så kan du f.eks. slippe af med et mørkt og kedeligt gulv og få skabt et lysere og mere levende gulv i lokalet.

Det vil få lokalet til at fremstå både meget lysere og større end før. Samtidig bliver gulvet helt jævnt og pænt og fri for mærker og huller, ligesom mindre skævheder i gulvet kan fjernes ved en afhøvling.

Afhøvling af gulve kræver specialmaskiner, som du kan leje i de fleste byggemarkeder. Det er dog både besværligt og svært, at få et ordentligt resultat, hvis du ikke har prøvet det før. Og går det først galt, er der kun en ting at gøre: Udskifte hele gulvet, hvis du ikke har lyst til at gå og kigge på den øjebæ, som uheldet altid vil være, fordi du ved, den er der.

Derfor vælger mange at bestille et firma, som har specialiseret sig i afhøvlede gulve til at stå for opgaven. Så slipper de både for selve arbejdet og er sikre på, at de får et ordentligt resultat.

Hvilke trægulve kan afhøvles

Det er imidlertid ikke alle trægulve, der kan afhøvles. Afhøvlingen fjerner nemlig de øverste 2-3 mm af gulvets slidlag. Så har gulvet allerede været afslebet flere gange, kan du risikere, at der ikke er slidlag nok til, at du kan afhøvle gulvet igen.

Generelt kan du afhøvle denne type trægulve:

 • Massive trægulve med gulvbrædder med mere end 4 mm slidlag ned til feren på brættet
 • Lamel- og parketgulve, hvor der er mere end 4-5 mm tilbage af slidlaget på de enkelte træstykker

Har du et laminatgulv, kan det ikke afhøvles. Her består slidlaget af et tyndt stykke plastiklaminat, der ligner træ. Forsøger du at høvle eller slibe på det, fjernes plastiklaminatet, så du kommer ned til en spån- eller mdf-plade, der tit udgør bærelaget på et laminatgulv.

Efterbehandling af afhøvlede gulve

Når gulvafhøvlingen er foretaget, kan du vælge at efterbehandle gulvet på flere forskellige måder. Selvfølgelig kan du vælge at lade gulvet være ubehandlet, men dels slider det mere på gulvet og dels holder gulvet ikke nær så længe og kan nemt blive plettet af f.eks. spildt rødvin eller snavs.

De fleste vælger enten at få lakeret gulvet eller givet det en efterbehandling med olie. Begge dele har fordele og ulemper. Vælger du f.eks. olie bevarer du træets glød og årerne forbliver synlige. Men eventuelt garvesyre i træet kan give en uønsket toning, ligesom oliebehandlingen skal gentages regelmæssig for at have den ønskede virkning.

Lak eller fernis på gulvet giver træet en skinnende og glat overflade, der gør trægulvet mere slidstærkt. Laklaget kan dog blive slidt med tiden, hvorfor du skal forvente, at skulle lakere gulvet igen hver 5-10 år.

Hvad koster gulvafhøvling?

Hyrer du et professionelt gulvafhøvlingsfirma til at høvle dit gulv, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt gulvet kan afhøvles eller om resultatet bliver perfekt. Professionelle gulvafhøvlere har stor erfaring og ved, hvordan de skal løse de problematikker, der oftest overrasker gør-det-selv folk, som kaster sig over gulvafhøvling.

Prismæssigt er der dog stor forskel på, hvad gulvafhøvling koster. Dels kan særlige krav eller udfordringer ved opgaven have indvirkning på prisen og dels er der forskel på, hvad de forskellige gulvafhøvlingsfirmaer tager i timen.

Derfor skal du som minimum altid indhente mindst 3 tilbud på gulvafhøvling, for at være sikker på at du ikke får valgt en alt for dyr gulvafhøvler. Det kræver dog oftest, at du kontakter væsentlig flere. For mange gulvafhøvlingsfirmaer har specialiseret sig inden for både bestemte opgaver og kundetyper, ligesom mange er optaget lang tid frem i tiden.

Den trygge vej til professional gulvafhøvling til en god pris

Samtidig kan det være svært at bedømme, hvorvidt de gulvafhøvlingsfirmaer du får fat i, er de rigtige til opgaven. For selv om de sikkert godt kan give dig nogle referencer, ville det nok være lidt grænseoverskridende nok at gå hen hos folk og ringe på, for at få lov at se deres nyligt afhøvlede gulv.

Så står du selv for at indhente tilbud, er du overladt til din egen mavefornemmelse og hvor tillidsvækkende den enkelte gulvafhøvler er, når I snakker sammen.

Her kan vores tilbudstjeneste både øge din tryghed og spare dig en masse tid på at kontakte flere gulvafhøvlingsfirmaer forgæves. Vi samarbejder nemlig med gulvafhøvlingsfirmaer over hele landet, som vi kender godt. Derfor kan vi nemt finde tre i nærheden af dig, der har tid til at tage din opgave.

Under udvælgelsen af gulvafhøvlingsfirmaer til din opgave tager vi også de vurderinger ned i overvejelserne, som andre brugere af vores tjeneste har givet de enkelte firmaer, når de har løst en opgave hos dem. Det giver dig en meget større sikkerhed for, at alle de 3 gulvafhøvlingsfirmaer vi henviser til dig, leverer et ordentligt stykke arbejde. Den sikkerhed havde nu ikke haft, hvis du selv have brugt en masse tid på at finde et firma til din gulvafhøvling.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000


 

400.000+

Opgaver siden år 2000

1646

Aktive håndværkere

789

Byer med håndværkere

98%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere Bestil 3 uforpligtende tilbud