Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte specialister i gulvafhøvling

Spar tid ved at sende din gulvopgave ind til 3byggetilbud.dk – så modtager du tre gratis og helt uforpligtende tilbud på dit projekt fra dygtige specialister i dit lokalområde.

  • Nemt – Indsend din opgave online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Gratis – 100 % uforpligtende
  • Specialister i hele landet
Se hvor enkelt det er
placeholder

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Gulvafhøvling giver gulvet nyt liv

Med en gulvafhøvling kan du give dit gamle slidte trægulv nyt liv og dermed undgå en dyr udskiftning af gulvet. Samtidig har du mulighed for at ændre på gulvets visuelle udseende. Så kan du f.eks. slippe af med et mørkt og kedeligt gulv og få skabt et lysere og mere levende gulv i lokalet.

Det vil få lokalet til at fremstå både meget lysere og større end før. Samtidig bliver gulvet helt jævnt og pænt og fri for mærker og huller, ligesom mindre skævheder i gulvet kan fjernes ved en afhøvling.

Afhøvling af gulve kræver specialmaskiner, som du kan leje i de fleste byggemarkeder. Det er dog både besværligt og svært, at få et ordentligt resultat, hvis du ikke har prøvet det før. Og går det først galt, er der kun en ting at gøre: Udskifte hele gulvet, hvis du ikke har lyst til at gå og kigge på den øjebæ, som uheldet altid vil være, fordi du ved, den er der.

Derfor vælger mange at bestille et firma, som har specialiseret sig i afhøvlede gulve til at stå for opgaven. Så slipper de både for selve arbejdet og er sikre på, at de får et ordentligt resultat. Få uforpligtende tilbud på gulvopgaven her.

Hvilke trægulve kan afhøvles

Det er imidlertid ikke alle trægulve, der kan afhøvles. Afhøvlingen fjerner nemlig de øverste 2-3 mm af gulvets slidlag. Så har gulvet allerede været afslebet flere gange, kan du risikere, at der ikke er slidlag nok til, at du kan afhøvle gulvet igen.

Generelt kan du afhøvle denne type trægulve:

  • Massive trægulve med gulvbrædder med mere end 4 mm slidlag ned til feren på brættet
  • Lamel- og parketgulve, hvor der er mere end 4-5 mm tilbage af slidlaget på de enkelte træstykker

Har du et laminatgulv, kan det ikke afhøvles. Her består slidlaget af et tyndt stykke plastiklaminat, der ligner træ. Forsøger du at høvle eller slibe på det, fjernes plastiklaminatet, så du kommer ned til en spån- eller mdf-plade, der tit udgør bærelaget på et laminatgulv.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Efterbehandling af afhøvlede gulve

Når gulvafhøvlingen er foretaget, kan du vælge at efterbehandle gulvet på flere forskellige måder. Selvfølgelig kan du vælge at lade gulvet være ubehandlet, men dels slider det mere på gulvet og dels holder gulvet ikke nær så længe og kan nemt blive plettet af f.eks. spildt rødvin eller snavs.

De fleste vælger enten at få lakeret gulvet eller givet det en efterbehandling med olie. Begge dele har fordele og ulemper. Vælger du f.eks. olie bevarer du træets glød og årerne forbliver synlige. Men eventuelt garvesyre i træet kan give en uønsket toning, ligesom oliebehandlingen skal gentages regelmæssig for at have den ønskede virkning.

Lak eller fernis på gulvet giver træet en skinnende og glat overflade, der gør trægulvet mere slidstærkt. Laklaget kan dog blive slidt med tiden, hvorfor du skal forvente, at skulle lakere gulvet igen hver 5-10 år.

Hvad koster gulvafhøvling?

Hyrer du et professionelt gulvafhøvlingsfirma til at høvle dit gulv, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt gulvet kan afhøvles eller om resultatet bliver perfekt. Professionelle gulvafhøvlere har stor erfaring og ved, hvordan de skal løse de problematikker, der oftest overrasker gør-det-selv folk, som kaster sig over gulvafhøvling.

Prismæssigt er der dog stor forskel på, hvad gulvafhøvling koster. Dels kan særlige krav eller udfordringer ved opgaven have indvirkning på prisen og dels er der forskel på, hvad de forskellige gulvafhøvlingsfirmaer tager i timen.

Derfor skal du som minimum altid indhente mindst 3 tilbud på gulvafhøvling, for at være sikker på at du ikke får valgt en alt for dyr gulvafhøvler. Det kræver dog oftest, at du kontakter væsentlig flere. For mange gulvafhøvlingsfirmaer har specialiseret sig inden for både bestemte opgaver og kundetyper, ligesom mange er optaget lang tid frem i tiden.

Den trygge vej til professional gulvafhøvling til en god pris

Samtidig kan det være svært at bedømme, hvorvidt de gulvafhøvlingsfirmaer du får fat i, er de rigtige til opgaven. For selv om de sikkert godt kan give dig nogle referencer, ville det nok være lidt grænseoverskridende nok at gå hen hos folk og ringe på, for at få lov at se deres nyligt afhøvlede gulv.

Så står du selv for at indhente tilbud, er du overladt til din egen mavefornemmelse og hvor tillidsvækkende den enkelte gulvafhøvler er, når I snakker sammen.

Her kan vores tilbudstjeneste både øge din tryghed og spare dig en masse tid på at kontakte flere gulvafhøvlingsfirmaer forgæves. Vi samarbejder nemlig med gulvafhøvlingsfirmaer over hele landet, som vi kender godt. Derfor kan vi nemt finde tre i nærheden af dig, der har tid til at tage din opgave.

Under udvælgelsen af gulvafhøvlingsfirmaer til din opgave tager vi også de vurderinger ned i overvejelserne, som andre brugere af vores tjeneste har givet de enkelte firmaer, når de har løst en opgave hos dem. Det giver dig en meget større sikkerhed for, at alle de 3 gulvafhøvlingsfirmaer vi henviser til dig, leverer et ordentligt stykke arbejde. Den sikkerhed havde nu ikke haft, hvis du selv have brugt en masse tid på at finde et firma til din gulvafhøvling.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere