Få 3 tilbud

Fliserens og algebehandling – få tre tilbud nu

Fliserens fjerner snavs, alger, mos og flisepest fra fliserne, så du slipper for at udskifte dem. Fliserens forlænger flisernes levetid og får din fliseterrasse, indkørsel eller flisegang til at fremstå så god som ny. Få tre gratis tilbud på fliserens fra lokale håndværkere.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Fliserens i hele landet
Se hvor enkelt det er
Pæne fliser

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Fliserens forlænger holdbarheden

Det fugtige og omskiftelige vejr tager hårdt på de udendørs fliser, som nemt kan rammes af alger, mos og flisepest. Fliserne får en grønlig eller sort farve, som hverken ser indbydende ud eller er god for fliserne. Udover algebelægning sætter snavs fra dagligdagen sig også på fliserne. Det kan være fedt fra grillen, madrester og andre pletter.

Ved fliserens fjernes snavs, alger, mos og flisepest fra fliserne, så du slipper for at udskifte dem. Fliserens forlænger flisernes levetid og får din fliseterrasse, indkørsel eller flisegang til at fremstå så god som ny.

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Tag affære i tide

Et algeangreb begynder som regel i det område, som henligger i skygge, og det vokser sig hurtigt større. I takt med, at algerne spredes sker en tilvækst i flisepest og mos, som har skadelige konsekvenser for flisebelægningen. Får flisepest og alger lov til at vokse slår de nemlig rødder, som kan bevirke svampeskader, fugt og frostskader, da væksten på fliserne gør det svært for vandet at løbe fra. Samtidig kan algebelægning gøre fliserne ujævne og glatte at gå på.

Derfor handler det om at tage hurtigt affære, hvis fliserne rammes af den skadelige belægning. Her er fliserens løsningen. Jo hurtigere du får renset og behandlet fliserne, jo hurtigere får du nedkæmpet den skadelige belægningen inden den spreder sig og slår rødder.

Om fliserens

Fliserens og algebehandling er en effektiv metode til at få bugt med skadelig belægning på de udendørs fliser. Fliserens kan udføres med sprøjtemiddel eller mekanisk. Den sidste metode er den mest effektive og miljøvenlige, men kræver det rette udstyr. Derfor bruger flere bygherrer en fagmand til opgaven.

 • Fliserens kan udføres hele året, men bedst i perioden forår-efterår grundet chancer for sne og frost.
 • Fliserens kan udføres på alle tidspunkter, men det anbefales at undgå den hårde midddagssol, som øger fordampningen på algefjerneren.
 • Få imprægneret fliserne efter fliserens for et mere holdbart resultat.
 • En effektivt afrensning og efterbehandling kan give fliserne bekyttelse i 5-10 år. Er fliserne ramt af hyppige algeangreb anbefales hyppigere behandling.

Forlæng flisernes levetid og spar mange pengeFå tilbud på fliserens

Hvem foretager fliserens og algebehandling?

Det er en god idé at overlade fliserens og algebehandlingen til fagfolk, som med det rette udstyr og produkter effektivt kan behandle fliserne. Du kan også selv afrense fliserne, men det er en tidskrævende proces, som kræver det rigtige udstyr og produkter, som ikke er skadelige for fliserne. Det er primært tagrens- og algebehandlingsfirmaer, der udfører fliserens. Men anlægsgartnere, tømrer, brolæggere og diverse multifirmer kan også specialisere sig i denne løsning.

Sådan foregår fliserens

Fliserens kan udføres ved brugen af sprøjtemiddel eller ske mekanisk. Den mekaniske løsning kræver det fornødne udstyr, men er også den mest effektive og miljøvenlige metode til at fjerne flisepest. Når en fagmand foretager fliserens gøres det med professionelt udstyr, som fjerner den skadelige belægning fra fliserne. Efter afrensningen behandles fliserne med de rette produkter, som trænger ned i fliserne og forebygger fremkosten af alger og flisepest. Du vil se, at flisernes oprindelige farve vil træde frem, og fliserne fremstå som nye.

TIP: Få servicefradrag på fliserens og algebehandling i 2024

I 2024 kan der fradrages for op til 11.900 kroner pr, person over 18 år i husstanden, når der bliver lavet fliserens og algebehandling i boligen.

I både 2023 og 2024 er servicefradragets værdi ca. 26 procent. Det betyder, at du sparer ca. 260 kroner i skat, hvis du eksempelvis har betalt 1.000 kroner for en serviceydelse.

 • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være 18 år
 • I en helårsbolig skal du bor der, men arbejdet udføres
 • Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejde, hvis du har modtaget tilskud til det i andre offentlige støtteordninger
 • Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejde, der udføres af personer, der har fast bopæl i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres
 • Du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura eller skriftlig erklæring

Det er muligt at få fradrag på almindeligt havearbejde. Det dækker bl.a. over græsslåning, klipning af hæk og fliserensning af terrasser, indkørsler m.m. Det er desværre ikke muligt at få fradrag ved rensning af tag og tagrender.

Det er også vigtigt at huske, at udgifter skal indberettes til Skattestyrelsen.
Du kan indberette ved at ændre forskudsopgørelsen i feltet ’Servicefradrag.’

 • Fristen for betaling: senest to måneder efter årsskiftet.
 • Fristen for indberetning: senest 1. maj året efter.

Imprægnering?

Flere vælger også at få imprægneret fliserne efter en afrensning. En imprægnering beskytter mod fugt og mindsker dermed chancerne for at alger og flisepest atter blomstrer frem. Imprægneringen påføres med enten sprøjte, malerrulle eller pensel, og skal ske maksimum 3-4 uger efter fliserensningen.

Med en effektiv afrensning og behandling beskyttes fliserne i årevis. Nogle midler giver helt op til 5-10 års beskyttelse.

Få nemt 3 tilbud på fliserens og algebehandling

Hvis du vil spare tid på at finde det rigtige firma til fliserens og behandling af dine udendørs fliser, så kan du anvende vores tilbudstjeneste. Vi finder tre firmaer med speciale i fliserens, som vil give gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. På den måde kan du nemt komme i gang med din fliserensopgave, så din terrasse eller indkørsel igen kan fremstå som ny, og holde mange år endnu.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på fliserens- og algebehandlingsopgaver, vi giver tilbud på:

 • Rensning af terrasse med fliser på 48 m2 som er lavet af almindelig cement
 • Jeg ønsker at få fliserenset min indkørsel og terrasse på 94 m2 i betonfliser
 • Vi har 100 m2 fliser i herregårdssten, som ønskes at blive renset
 • Andelsboligforening har 1000 m2 fliser i belægningsten, som de ønsker at få renset og algebehandlet
 • Fliserensning og algebehandling af 200 m2 i små herregårdssten
 • Rensning af fliser af betonfliser på cirka 250 m2 omkring hele huset
 • Jeg ønsker at få renset fliser for alger og krudt på 65 m2 af almindelig cement
 • Vi skal have renset og algebehandlet 50 m2 sorte betonfliser
 • Rensning af 80 m2 betonfliser med skiferpræg
 • Rensning af terrasse og indkørsel på i alt 78 m2 med fliser af herregårdssten