Få 3 tilbud

Få 3 uforpligtende tilbud på et energimærke

Skal du sælge din bolig og bruge et energimærke? Energimærket er et lovpligtigt dokument ved salg af din bolig, men det rummer meget mere end det. Energimærket præsenterer dig nemlig for relevante energiforbedringer, der kan sænke energiregningen og dermed spare dig penge. Få 3 uforpligtende tilbud fra professionelle energikonsulenter i dit lokalområde.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Energikonsulenter i hele landet
Se hvor enkelt det er
Energimærkning

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Har du styr på boligens energimærke?

Du skal have et gyldigt energimærke på hånden, hvis du skal sælge eller udleje en bolig på 60 kvadratmeter eller derover. Energimærket er gyldigt i 10 år, og du må gerne genbruge energimærket inden for gyldighedsperioden. Det er sælgeren af boligen, der har pligt til at fremlægge et gyldigt energimærke eller overlevere energimærket til en eventuelt ejendomsmægler. Men tvivl ej. Du kan nemlig benytte 3byggetilbud.dk’s opgaveservice til hurtigt og uforpligtende at indhente tilbud på energimærket fra lokale energikonsulenter.

Skal 3byggetilbud hjælpe med dit projekt?

Energimærket – et indblik i boligens energimæssige stand

Energimærket kan bruges til meget mere end blot et salgsdokument. Med et gyldigt energimærke på hånden får du nemlig indblik i, hvilke energirenoveringer der kan betale sig at udføre på adressen. Energimærkningsrapporten viser nemlig, hvad der er rentabelt at tage hånd om i boligen i forhold til energiforbrug, energirenoveringernes tilbagebetalingstid samt prisestimater på arbejdet. Derfor bruges energimærket også af flere boligejere, som en relevant prioriteringsliste til, hvilke energirenoveringer der skal udbedres, så energiregningen kan sænkes.

Hvad er fordelene ved et energimærke?

 • Det viser boligens energimæssige stand
 • Giver konkrete forslag til, hvilke energirenoveringer der kan betale sig
 • Indeholder beregninger og prisestimater på arbejdet
 • Et godt energimærke kan påvirke boligens salgspris og liggetid

Energiklasserne i energimærket

Kort fortalt bliver boligen ved en energimærkning placeret på en energiskala fra A til G, hvor G er den dårligste energimæssige stand. Energiskalaen har derudover tre yderligere A-klasser – nemlig A2010, A2015 og A2020. Energiklasserne opnås når boligen modsvarer energikravene i de nyere og tilhørende bygningsreglementer. Det er derfor ofte ved nybyggeri, at disse energiklasser ses.

Hvis du bor i etageejendom

Bor du i etageejendom, som eksempelvis andelsbolig- eller ejerforening er det boligforeningen, der har ansvaret for, at der er et gyldigt energimærke på ejendommen. Hvis du skal sælge din andels- eller ejerlejlighed skal du derfor kontakte bestyrelsen og få udleveret energimærket. Bor du i lavt byggeri i en andelsboligforening skal du undtagelsesvis selv stå for energimærkningen, ligesom det er gældende ved salg af et hus. Er du i tvivl om energimærkningen kan du altid se nærmere i foreningens vedtægter.

Få kontakt til en certificeret energikonsulent

Energimærket udarbejdes af en certificeret energikonsulent, der professionelt gennemgår husets energimæssige stand og herefter udregner varmetabet i boligen. Energikonsulenten er en fagmand, der er godkendt af Energistyrelsen. Ønsker du kontakt til tre professionelle energikonsulenter, så kan du med fordel indsende din forespørgsel via 3byggetilbud.dk’s opgaveformular og modtage uforpligtende tilbud på energimærkningen.

Hvordan foregår en energimærkning?

Når du skal have et energimærke kommer energikonsulenten på besøg til en gennemgang af dit hus. Ofte indledes besøget med en kort snak, hvor energikonsulenten kan stille spørgsmål til boligen. Herefter gennemgår energikonsulenten boligen fra kælder til kvist, så varmetabet kan udregnes. Og du kan være helt rolig. Energikonsulenten er nemlig ekspert og bruger derfor typisk mellem 20 minutter til 1 time på besøget, alt efter husets størrelse.

Energikonsulenten kigger blandt andet på:

 • Boligens varmekilde
 • Isoleringsforhold
 • Vinduer og døre
 • Lofter og vægge

Energimærket er baseret på et standardforbrug, da det varierer meget fra person til person, hvor meget varme, der bruges. På den måde undgås ubehagelig ekstraregning for en kommende køber.

Hvad koster et energimærke?

Prisen på et energimærke kan variere alt efter boligens størrelse. Energistyrelsen har sat maksimalpriser på, hvad et energimærke må koste, men nogle energikonsulenter tilbyder en lavere pris end maksimalprisen. Derfor anbefaler vi, at du indhenter 3 tilbud på energimærket, så du kan sammenligne priser og finde den energikonsulent, der matcher dig.

Hvordan læser jeg mit energimærke?

Der er godt nyt til dig, der ønsker et energimærke. Energimærkningsrapporten fik nemlig et nyt design i 2021, hvilket gør det endnu lettere at læse op på de anbefalinger, som energikonsulenten er kommet med. Når du får tilsendt energimærkningsrapporten vil de første sider give dig et hurtigt overblik over, hvilke anbefalinger energikonsulenten har til boligen, og hvad de vil koste at føre ud i livet. Rapporten er også opbygget sådan, at energipotentialet repræsenteres på en god og vejledende måde, så du tages i hånden gennem renoveringsjunglen.

Skal jeg bruge et energimærke til energitilskuddet?

Det er et krav, at du har et gyldigt energimærke, hvis du vil benytte dig af Energistyrelsens tilskudsordning – også kaldet Bygningspuljen. Skal du søge tilskud til en varmepumpe er et gyldigt energimærke dog ikke nødvendigt. Energistyrelsen giver tilskud til boliger i energiklasse E, F og G.

Påvirker energimærket salgsværdien?

Flere analyser viser, at energimærket godt kan påvirke husets salgspris og liggetiden. Det skyldes, at køberne kigger på, hvor energirigtigt huset er og dermed, hvor meget de kan spare, hvis de køber en bolig med et godt energimærke. Energimærket står dog langt fra alene, da det ikke siger noget om, hvor hyggeligt huset opleves eller hvor god beliggenheden er.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Overvejer du at få et nyt eller opdateret energimærke, så lad 3byggetilbud.dk hjælpe dig godt videre. Om energimærket skal bruges til salg eller som vejledning til energiforbedringer, så har vi et netværk af professionelle energikonsulenter, der kan hjælpe dig trygt på vej.

Vi bruger nemlig andre brugeres vurderinger af firmaerne, når vi udvælger de firmaer, som vi henviser til dig. På den måde sparer vi dig både for tid, men sikrer også kvaliteten blandt de energikonsulenter, vi samarbejder med.

Energimærke baggrund

Eksempler på energimærkeopgaver, vi giver tilbud på:

 • Energimærkning i forbindelse med salg af andelsbolig på 109 m2
 • Vi ønsker energimærkning for vores boligforening med 4 ejendomme
 • Energimærkning ifm. udskiftning af døre og vinduer, hvor der påtænkes at søge renoveringspulje
 • Vi skal have energimærket vores hus på 146 m2, som er bygget i 1974 i forbindelse med køb af bolig
 • Energimærkning af parcelhus i forbindelse med energirenovering
 • Fornyelse af energimærkning for 16 lejligheder hos andelsboligforening
 • Vi ønsker energimærkning af vores hus fra 1830 ifm ansøgning om tilskud fra kommunen
 • Fornyelse af energimærkning efter vi har renoveret vores bolig
 • Energimærkning i forbindelse med udarbejdelse af plan for energiforbedringer
 • Energimærkning af hus på 114 m2 i forbindelse med ansøgning til energitilskud