Få 3 tilbud

Få 3 gratis tilbud fra udvalgte anlægsfirmaer

Du kan med en faguddannet anlægsgartner få hjælp til både små og store anlægsopgaver, og dermed også sikre professionelle og kompetente løsninger.

 • Nemt – Indsend din opgave online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Anlægsgartnere i hele landet
Se hvor enkelt det er
placeholder

Så enkelt er det at indhente byggetilbud

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Det laver en anlægsgartner

En anlægsgartner er løsningen, uanset om du skal have trimmet din have, vil have ny terrasse, skal have anlagt et havebassin eller har brug for at få anlagt en hel ny have fra bunden af.

Anlægsgartneren kan både være med til at udforme dine udendørsområder, såvel som renovere dem og udføre den løbende vedligeholdelse.

Anlægsgartneren er også løsningen, hvis du f.eks. skal have fældet eller topkappet et af havens træer. Her vil anlægsgartneren sørge for, at træet bliver fældet eller topkappet sikkert og uden at hverken bygninger, mennesker eller andre beplantninger i haven lider overlast. Efter fældning af et træ, kan anlægsgartneren også rodfræse den tilbageværende træstub, så du kan bruge arealet hvor træet stod til noget andet.

Større anlægsgartnerfirmaer har oftest ansat forskellige specialister. F.eks. landskabsarkitekter, der kan være med til at planlægge og udforme alt lige fra private haver til store boligområder eller brolæggere, som er eksperter i at udforme stier, terrasser og større arealer i belægningssten.

Se hvor meget servicefradrag du kan få på havearbejde

Du kan med servicefradrag få fradrag på bestemte opgaver såsom rengøring, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning. I 2024 er fradraget hævet med 5.000 kroner, så det er nu på 11.900 kroner pr. person.

Skal du have trimmet buske eller træer, så er det muligt at få fradrag. Det er vigtigt at bemærke, at du ikke kan få fradrag for udgifter til enkeltstående havearbejder som eksempelvis anlæg af ny græsplæne.

 • Græsslåning
 • Klipning af hæk
 • Lugning
 • Beskæring af buske og træer (ikke træfældning og fjernelse af væltede træer)
 • Snerydning
 • Fliserensning af terrasser, indkørsler m.m. (rensning af tag og tagrender giver ikke fradrag)
 • Bemærk: Udgifter til enkeltstående havearbejder som fx anlæg af ny græsplæne, ny terrasse og belægningsarbejde giver ikke fradrag.

Servicefradragets værdi er på omtrent 26 procent i både 2023 og 2024. Det betyder, at du sparer ca. 260 kroner i skat, hvis du eksempelvis har betalt 1.000 kroner for en serviceydelse.

 • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være 18 år
 • I en helårsbolig skal du bor der, men arbejdet udføres
 • Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejde, hvis du har modtaget tilskud til det i andre offentlige støtteordninger
 • Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejde, der udføres af personer, der har fast bopæl i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres
 • Du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura eller skriftlig erklæring

Det er også vigtigt at huske, at udgifter skal indberettes til Skattestyrelsen.
Du kan indberette ved at ændre forskudsopgørelsen i feltet ’Servicefradrag.’

Skal 3byggetilbud.dk hjælpe med dit projekt?

Udnyt anlægsgartnerens erfaring til dit haveprojekt

Selvom du måske har en god ide til, hvordan dit haveprojekt kan udformes, vil det oftest kunne tages til et helt nyt niveau, hvis du tager en anlægsgartner med på råd. Anlægsgartneren har mange års erfaring med udformning af udendørsarealer som indkørsler, haver og terrasser og kender de forskellige materialer indgående. Derfor vil anlægsgartneren kunne tilføje nye aspekter til dine ideer, ved f.eks. at bruge nye eller anvende kendte materialer på en ny måde.

Samtidig undgår du at tage forkerte beslutninger, der med tiden vil resultere i, at du bliver ked af din have. Det kan f.eks. være fordi den er for besværlig at holde eller at stensætninger, volde eller lignende ikke kan holde til det danske vejr og derfor falder sammen eller bliver skyllet væk ved et skybrud.

Du kan også overlade udformningen af haven, eller det udendørsareal du vil have ændret til anlægsgartneren. Det kommer der tit de bedste løsninger ud af.

Eksempler på opgaver en anlægsgartner udfører:

 • Anlægning af græsplæner
 • Beskæring af buske og træer
 • Terrasser og mindre brolægningsopgaver
 • Beplantning
 • Renovering af udendørsarealer
 • Hegn og hæk
 • LAR (lokal afledning af regnvand)
 • Landskabarkitekt

Brug en anlægsgartner til anlægning af terrasser, indkørsler og gangarealer

De fleste anlægsgartnere udfører også større eller mindre brolæggerarbejder. Så skal du f.eks. have anlagt en ny terrasse, ny indkørsel eller have nye gangarealer i haven, kan anlægsgartneren stå for at ordne det.

Derved får du udført arbejdet professionelt, så f.eks. regnvandet løber fra terrassen og ud i haven i stedet for ind i huset. Samtidig undgår du at dele af indkørslen ender med at stå under vand efter et regnskyl, fordi hældningen er forkert eller underlaget ikke kan håndtere vandmængderne.

Især regnvandsproblemer på brolagte arealer bliver et større og større problem i disse år, på grund af de mange ekstreme regnskyl og skybrud der er blevet en almindelig del af det danske sommervejr. Det stiller nye krav til dræning og regnvandshåndtering, som du vil være sikker på bliver foretaget korrekt, hvis du bestiller en anlægsgartner til arbejdet.

Lad anlægsgartneren stå for vedligeholdelsen af dine udendørsarealer

Har du en meget stor have eller store udendørsarealer eller kniber det bare med tiden? Så kan du også tegne en vedligeholdelsesaftale med en anlægsgartner. Så kommer anlægsgartneren forbi med jævne mellemrum og kan sørge for alt lige fra græsklipning over lugning af ukrudt og til beskæring af træer og buske, når det er tid til det.

Du kan også nøjes med at lave en fast aftale med anlægsgartneren om f.eks. en årlig beskæring af træer og buske eller andre ting, du enten ikke har forstand på eller ikke kan overkomme. Så kan du selv stå for de mere almindelige vedligeholdelsesopgaver som græsklipning og lugning af ukrudt.

Anlægsarbejde gennemført via 3byggetilbud.dk

Anlægsgartnere 5
28 dage siden

Nedgravning af trampolin

Hurtig til at byde ind på opgaven med en rimelig pris. Kom til aftalt tid. Var imødekommende, lyttende og konstruktive i forslag. Alt i alt en god oplevelse.

swoop

Anlægsgartnere 5
2 måneder siden

Nedgravning og montering af trampolin

Fantastisk professionel og effektiv. Nedgravning af trampolin tog 1/2 dag og var super flot udført.

swoop

Anlægsgartnere 5
3 måneder siden

Gravearbejde til trampolin

Super god service og lækkert resultat. Kan stærkt anbefaldes

swoop

Anlægsgartnere 5
3 måneder siden

Anlægning af hæk i kummer

Det kan ikke være bedre. Alt er udført efter aftalen, og jeg er meget tilfreds. Flot arbejde. Og en hel del billigere end andet tilbud.

swoop

Anlægsgartnere 5
4 måneder siden

Plantning af planter

Opgaven er udført til vores fulde tilfredshed af kompetente medarbejdere

swoop

Anlægsgartnere 5
4 måneder siden

Opsætning af raftehegn

Pris, tidsplan og finish var fremragende

swoop

Anlægsgartnere 5
4 måneder siden

Nedgravning af trampolin

Mads var både sød og imødekommende. De varmeste anbefalinger herfra

swoop

Anlægsgartnere 5
4 måneder siden

Havearkitekt til indkørsel

Meget pålidelig, til tiden, dygtig, behagelig kommunikation, realistiske forventninger, lyttende, meget tilfredse med samarbejdet.

swoop

Anlægsgartnere 5
5 måneder siden

Etablering af græsplæne

Opgaven udført fuldstændig efter mine ønsker. Benjamin var meget åben for mindre ændringer undervejs og han gav mig gode råd, når jeg bad om det. Der er smukt…

Læs mere
swoop

Anlægsgartnere 5
5 måneder siden

Plante buksbombuske

Er meget tilfreds med resultatet

swoop

Anlægsgartnere 5
7 måneder siden

Omlægning af have

Virkelig flot resultat. Opgave strak sig over lidt flere dage, men altid med venlig information løbende. Vi er så glade for vores fuldstændige nye have, som lever…

Læs mere
swoop

Anlægsgartnere 5
7 måneder siden

Hegn og fliser

Anlægsgartner Svenningsen, Hellogarden I/S, har udført et yders professionelt arbejde. Haven fremtræder som ny med fliser, som passer godt ind i det eksisterende…

Læs mere
swoop

Anlægsgartnere 5
10 måneder siden

Mindre omlægning af have

Michael som kom ud for at hjælpe mig var super sød og behagelig at snakke med. Han virkede meget kompetent og det blev en god dag

swoop

Anlægsgartnere 5
1 år siden

Opsætning af hegn

Professionelle og løsningsorienterede. Vi er meget tilfredse med det udførte arbejde.

swoop

Anlægsgartnere 5
1 år siden

Plante hæk og anlægge plæne

Meget professionelle, behagelig dialog, alt blev leveret som aftalt og til en rimelig pris. Meget tilfreds!

swoop

Anlægsgartnere 5
1 år siden

Istandsættelse af have

Dygtige, flittige, pålidelige. Man kunne tydeligt se, at haven var blevet kønnere, da Josi & hjælpere forlod os efter 5 timers effektivt arbejde. Jeg har allerede…

Læs mere
swoop

Anlægsgartner
Anlægsgartner
Anlægsgartner
Anlægsgartner
Anlægsgartner
1 — 9 Rullegræs
2 — 9 Vedligeholdelse af udearealer
3 — 9 Opsætning af hegn
4 — 9 Mindre brolægningsopgaver

Det bliver meget nemmere og grønnere med en anlægsgartner

Så ved at vælge en anlægsgartner til anlæggelse, omlægning eller pleje af dine udendørsarealer, bliver havearbejdet meget nemmere. Ikke alene slipper du for det beskidte og tit tunge arbejde. Du får også en meget bedre løsning, lige som du sikrer dig, at alt bliver anlagt i overensstemmelse med den gældende lovgivning på området.

Det gælder også bortskafning af gammel havejord, planter, træer og gammel brolægning. For anlægsgartneren er naturligvis meget miljøbevidst og bruger derfor også kun materialer, der ikke er til skade for miljøet.

Du kan ligefrem finde anlægsgartnerfirmaer, der har specialiseret sig i grønne, økologiske løsninger, ligesom de oftest også anlægger haver og udendørsarealer, så de kan vedligeholdes økologisk korrekt i fremtiden uden brug af sprøjtemidler og andre kemikalier.

Anlægsgartneren har også en meget stor maskinpark, der gør arbejdet meget nemmere, samt behandler jorden mere skånsomt. Det vil sige, at du ikke skal døje med f.eks. kørespor efter store maskiner, som har trykket jorden i haven sammen eller at arbejdet sviner unødigt meget.

Hvad koster en anlægsgartner?

Prisen på en anlægsgartner afhænger først og fremmest af anlægsgartnerens timepriser. For de fleste anlægsgartnere bruger oftest de samme grossister, hvorfor prisen på materialerne ikke svinger særlig meget.

Hvor høj en timepris den enkelte anlægsgartner tager, afgør anlægsgartneren helt selv. Så tit er der store forskelle, selv mellem anlægsgartnere der bor i det samme område. Derfor anbefaler vi altid, at du får minimum 3 tilbud på dine anlægsopgaver.

Så undgår du, at du kun få spurgt de to dyreste anlægsgartnere om en pris. Samtidig vil anlægsgartnerne finde det interessant at byde ind på din opgave, fordi de kun er i konkurrence med to andre anlægsgartnerfirmaer.

Hos os får du ikke bare fat i en billig anlægsgartner

Du kan naturligvis vælge selv at ringe rundt til anlægsgartnerne for at få et tilbud. Men mange anlægsgartnere har opgavebogen fuld langt ud i fremtiden og atter andre har specialiseret sig i bestemte opgavetyper, hvorfor de måske slet ikke er interesserede i at byde ind på din opgave.

Vælger du i stedet at bruge vores tilbudstjeneste, finder vi tre anlægsgartnere i nærheden af dig, som er interesseret i at byde ind på opgaven. Vi har et stort netværk af anlægsgartnere, som vi kender indgående fra andre opgaver, de har løst for vores kunder.

Derfor har vi et godt erfaringsgrundlag og kan udvælge de tre anlægsgartnere, der passer bedst til netop din opgave og som har fået gode anmeldelser fra vores brugere. Så ikke nok med, at du slipper for at ringe forgæves til en masse anlægsgartnere, du får også de bedst kvalificerede til at give tilbud på din opgave, når du anvender os.

Vi har formidlet byggeopgaver siden år 2000

opgaver siden år 2000
0+

Opgaver siden år 2000

aktive håndværkere i danmark
0

Aktive håndværkere Danmark rundt

byer med håndværkere
0

Byer med håndværkere

succesrate på indsente opgaver
0%

Succesrate på indsendte opgaver

Sådan vurderer kunderne 3byggetilbud.dk

Slip for besværet med selv at finde håndværkere

Eksempler på anlægsopgaver, vi giver tilbud på:

 • Anlægning af rullegræs eller såning af græsplæne
 • Opsætning af raftehegn og plante træer
 • Rodfræsning og plantning af bøgehæk
 • Rådgivning, vejledning og hjælp fra anlægsgartner til nybyg
 • Fast anlægsgartner til boligforenings fællesarealer (gårdlaug)
 • Anlægsgartner til beplantning i forhave
 • Haveprojekt: Omplantning, fældning og opsætning af plankeværk
 • Fjerne gammel beplantning og klargøre til køkkenhave
 • Gartner til hækkeklipning og haveservice